Työterveyttä niille, jotka ajattelevat työkseen

Heltti kääntää
työterveysalan
ylösalaisin

 

 

 

extraimage

Olipa kerran

Kiinalainen kylälääkäri

Heltin historia ja toimintamallin perusta

Perinteisen kiinalaisen kylälääkärin palkkio perustui terveiden kyläläisten määrään sen sijaan, että lääkäri olisi laskuttanut tehdyistä toimenpiteistä. Mitä enemmän kylässä oli terveitä asukkaita, sitä leveämmin lääkäri eli. Lääkäri kulki kylässä edistäen heidän terveyttään, kannustaen terveellisiin valintoihin ja hoitaen sairaat nopeasti terveiksi.

Tähän filosofiaan perustuu koko Heltin liiketoimintamalli ja tämän tarinan ympärille nivoutuu Heltin vuonna 2013 alkanut historia.

Maailma on muuttunut, työterveysjärjestelmä ei

Burnout on nykyajan työtapaturma

Suomalainen työterveys on vuosikymmeniä keskittynyt hoitamaan sairaita, eikä pitämään ihmisiä terveinä. Perinteisessä suoriteperusteisessa hinnoittelumallissa asiakkaan ja työterveystuottajan intressit eivät kohtaa: Mitä enemmän työntekijät sairastavat, sitä paremmin työterveystuottajalla menee taloudellisesti.

Perinteinen työterveyshuoltojärjestelmä ei myöskään vastaa tämän päivän ajatustyöläisen tarpeita: mielenterveysongelmat, uupumus ja burnout ovat suurin syy sairauspäivärahoille.

Me Heltissä ajattelemme asiasta toisin.

Työntekijöiden terveenä pitäminen pitäisi olla kaikkien etu – myös terveyspalveluita tarjoavien. Meidän modernin ajatustyön tarpeisiin suunniteltu toimintamallimme ja kiinteä kuukausihinnoittelumme perustuu siihen, että terve työntekijä kannattaa kaikille.

extraimage
extraimage

Heltti on

100% Suomalainen

Terveysalalla suomalainen yritys alkaa olla harvinaisuus. Heltti on täysin suomalaisessa omistuksessa. Suurimman osan yrityksestä omistavat työntekijät eli helttiäiset. 

Lisäksi Heltillä on ammattisijoittajia kasvun tukena, kuten Risto Siilasmaan First Fellow ja Pauligin suvun English Tearoom. 

Heltti on Euroopan nopeimmin kasvava terveyspalveluyritys*

5,3 milj. €
liikevaihto 2019
91,3 %
vuotuinen kasvu 2013-2018
7
toimipaikkakuntaa
700+
asiakasyritystä

Me Heltissä olemme

Ylpeästi erilaisia

Euroopan paras
terveysalan työpaikka

Great Place to Work -tutkimuksessa vuonna 2019 saimme vahvistuksen, että tavoitteemme olla maailman paras terveysalan työnantaja ei ole enää kaukana. Jo nyt olemme Suomen ja Euroopan paras. Alusta lähtien tärkeää oli erottuvan, helttimäisen yrityskulttuurin kehittäminen – yhdessä työntekijöiden eli helttiäisten kanssa. Perinteisestihän terveysala on hyvin hierarkinen ja jopa kaavoihin kangistunut. 

Tiimissämme on tätä nykyä 60 eri alojen ammattilaista ja joukko kasvaa kohisten. Pidämme huolta jo 12 000 jäsenestä eli asiakasyritystemme työntekijästä pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. 

 

Avoimet työpaikat

Heltti Culture Book

Osana GPTW-tutkimusta kokosimme Culture Auditin, jossa käsitellään Heltin yrityskulttuuria. Tähän oman panoksensa antoi lukuisat Helttiäiset, jotka kirjoittivat jaettuun dokumenttiin mietteitään muun muassa Heltin rekrytoinnista, perehdytyksestä, itseohjautuvasta pallomeriorganisaatiosta, osaamisen kehittämisestä sekä kiittämisen ja muistamisen käytännöistä. Pengoimme kuva-arkistoista ihania muistoja jaetusta arjesta ja juhlasta sekä avasimme Heltti-suomi-sanaston salaisuudet.

Näiden pohjalta lopullinen dokumentti, Heltti Culture Book, oli helppo koota yksiin kansiin.

 

Lataa Heltti Culture Book

Arvot osana yrityskulttuuria

Heltin arvot ovat Heltin työntekijöiden supervoimia, joilla vaikutamme tuhansien suomalaisyritysten työntekijöiden hyvinvointiin.

Heltin kirkastetut arvot ovatkin nousseet hämmästyttävällä tavalla näkyväksi osaksi jokapäiväistä työtämme. Muun muassa rekrytoinnissa on spontaanisti mietitty arvojen kautta sopiiko henkilö uudeksi Helttiäiseksi: Onko hakijassa riittävästi Lempeä, Hehkua sekä Tarmoa ja tietysti sopivasti Pokkaa? 

 

Lue lisää arvoistamme