NIILLE, JOTKA AJATTELEVAT TYÖKSEEN

Autamme ihmisiä ja ajatustyöyrityksiä voimaan paremmin

HELTTIS!

Tätä kaikkea on Heltti nykyisin

Aloitimme kääntämällä työterveyden ylösalaisin
– mitä ravistelemme nyt?

Heltin tarina alkoi vuonna 2013, kun lähdimme uudistamaan nykyistä työterveysmarkkinaa terveyden edistämiseen, ajatustyön tukemiseen ja etähoitoon pohjautuvalla toimintamallillamme. Vuonna 2021 Heltti yhdistyi terapiapalveluita ja johtamisen kehittämisen palveluita tuottavan Shortumin kanssa. Yhdistymisen myötä Heltistä tuli suurin ajatustyöläisten ja -organisaatioiden elinvoimaisuuteen keskittynyt yhtiö. Nykyisellään palvelumme pitävät sisällään johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen palvelut, mielenpolun palvelut aina mielenhuollosta terapiaan ja työterveyden ja sairaudenhoidon palvelut. Asiakkainamme ovat suomalaiset pääosin ajatustyöntekijöitä työllistävät yritykset mikroyrityksistä suuryrityksiin.

Ainutlaatuisen konseptimme myötä tarjoamme ratkaisuita nykyajan työelämän haasteisiin monella eri tasolla. Ympärillämme muuttuva maailma asettaa haasteita johtamiselle, organisaatiokulttuurillemme ja hyvinvoivan työpaikan rakentamiselle. Työntekijöiden vaihtuvuus ja mielenterveyden haasteiden kasvu haastavat henkilöstöjohtoa ja esihenkilöitä. Etätöiden myötä ajasta ja paikasta riippumaton sairaudenhoito korostuu ja tukea mielen haasteisiin kaivataan matalalla kynnyksellä.

TAVOITTEENA NOLLA TYÖUUPUMUSTA

Burnout ei saa olla uusi normaali

Työuupumus ja mielenterveysperustaiset sairauspoissaolot ravistelevat suomalaisia työpaikkoja rankemmin kuin koskaan. Monesti uupuja ottaa syyn harteilleen, mutta kukaan ei uuvu yksin. Kyseessä on jaksamisen johtamisen haaste, johon on tartuttava.

Jaksamista voidaan ja pitää johtaa tavoitteellisesti ja systemaattisesti osana strategista työkyvyn johtamista. Vain siten rakennetaan työpaikkoja, joissa ihmisten on mahdollista voida hyvin, onnistua työssään ja tehdä tulosta. 

Heltissä tarjoamme kaikki mielenpolun palvelut saman katon alta lähtien kevyemmästä mielenhuollosta ja lyhytterapiasta aina pitkäkestoisiin psykoterapiohin asti. Näin varmistamme, että mieltä tuetaan entistä varhaisemmassa vaiheessa eikä kukaan jää väliinputoajaksi tai vaille tarvitsemaansa tukea. Mielen hyvinvointia ja jaksamista johtamalla voimme vähentää mielenterveysperusteisia sairauslomia ja nopeuttaa töihin palaamista. 

Tutustu tarkemmin strategisen työkykyjohtamisenmielenpolun ja työterveyden palveluihimme, ja käynnistä muutos työpaikallasi heti!

HELTTI ON EDELLEEN

sataprosenttisesti suomalainen

ja sataprosenttisesti täällä sinua varten

Terveysalalla suomalainen yritys alkaa olla harvinaisuus. Heltti on täysin suomalaisessa omistuksessa. Suurimman osan yrityksestä omistavat edelleen Heltin työntekijät eli helttiäiset. 

Lisäksi Heltillä on ammattisijoittajia kasvun tukena, kuten Risto Siilasmaan First Fellow ja Pauligin suvun English Tearoom. Tämän lisäksi kuulumme myös Työterveyslaitoksen työterveyshuollon laatuverkostoon

ME HELTISSÄ OLEMME

Ylpeästi erilaisia

Euroopan paras
terveysalan työpaikka

Great Place to Work -tutkimuksessa vuonna 2019 saimme vahvistuksen, että tavoitteemme olla maailman paras terveysalan työnantaja ei ole enää kaukana. Jo nyt olemme Suomen ja Euroopan paras. Alusta lähtien tärkeää oli erottuvan, helttimäisen yrityskulttuurin kehittäminen – yhdessä työntekijöiden eli helttiäisten kanssa. Perinteisestihän terveysala on hyvin hierarkinen ja jopa kaavoihin kangistunut. 

Tiimissämme on tätä nykyä 160 eri alojen ammattilaista ja joukko kasvaa kohisten. Pidämme huolta jo 13 000 jäsenestä eli asiakasyritystemme työntekijästä pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Tampereella ja Turussa. 

Heltti Culture Book

Osana GPTW-tutkimusta kokosimme Culture Auditin, jossa käsitellään Heltin yrityskulttuuria. Tähän oman panoksensa antoi lukuisat Helttiäiset, jotka kirjoittivat jaettuun dokumenttiin mietteitään muun muassa Heltin rekrytoinnista, perehdytyksestä, itseohjautuvasta pallomeriorganisaatiosta, osaamisen kehittämisestä sekä kiittämisen ja muistamisen käytännöistä. Pengoimme kuva-arkistoista ihania muistoja jaetusta arjesta ja juhlasta sekä avasimme Heltti-suomi-sanaston salaisuudet.

Näiden pohjalta lopullinen dokumentti, Heltti Culture Book, oli helppo koota yksiin kansiin.

Arvot osana yrityskulttuuria

Heltin arvot ovat Heltin työntekijöiden supervoimia, joilla vaikutamme tuhansien suomalaisyritysten työntekijöiden hyvinvointiin.

Heltin kirkastetut arvot ovatkin nousseet hämmästyttävällä tavalla näkyväksi osaksi jokapäiväistä työtämme. Muun muassa rekrytoinnissa on spontaanisti mietitty arvojen kautta sopiiko henkilö uudeksi Helttiäiseksi: Onko hakijassa riittävästi Lempeä, Hehkua sekä Tarmoa ja tietysti sopivasti Pokkaa? 

tilaa heltin uutiskirje

Liity ajatustyöhautomoon

Tilaa ajankohtaiset aiheet ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Saat ensikädessä tietoosi Heltin uudet ladattavat lukupaketit ja raportit, sekä kutsut kiinnostaviin webinaareihin ja tapahtumiin.