Lataa Opas

Johtajan opas tunteiden johtamiseen muutostilanteissa

Konkreettisia työkaluja tunteiden johtamiseen muutostilanteissa. Hyödynnä opasta ja sen työkaluja arkijohtamisessa.

Mitä opas sisältää?

Työelämä ja muu arki on yhtä muutosta. Ihminen silti luontaisesti pyrkii pysyvyyteen – nopeasti muuttuva maailma voi horjuttaa turvallisuuden tunnettamme, herättää ahdistusta ja haastaa kykymme tehdä laadukkaita päätöksiä. Erityisesti tunteiden johtaminen on muutosjohtamisen yksi avaintekijöistä. Siksi muutostilanteissa tarvitaan johtajilta, esihenkilöitä ja HR:ltä erityisen herkkiä korvia ja havainnointia, sekä kykyä tunnistaa milloin on kyse muutoksesta ja milloin olemme jo muuttumaan.

Organisaatioiden ja johtamisen kehittämiseen erikoistuneet organisaatiopsykologimme kokosivat terävän paketin muutostilanteiden ja muutosjohtamisen tueksi, jossa erityisesti fokuksessa on painekohtien ja tunteiden johtaminen. Lisäsimme oppaaseen lisäksi konkreettisia työkaluja, joita hyödyntää muutosjohtamisen tukena.

Reilu 20 sivuinen opas johtotehtävissä toimiville sisäktää:

  • Johdatko muutosta vai muuttumista – keinoja tunnistaa muutoksen ja muuttumisen erilaisia vaiheita ja miten voit niihin johtajana vaikuttaa
  • 6 työkalua arjen johtamisen tueksi ja hyödynnettäväksi johtamisen arjessa, esimerkiksi: Työkalu tunnistaa painekohdat, Työkalu miten hahmotat BANI-maailmaa?, Työkalu muutoksen työstämiseen identiteetti-tasolla esimerkiksi tiimissäsi
  • Konkreettisia esimerkkejä ja miten tunnistaa muutostilanteiden aikaansaamia painekohtia
  • Herätteleviä kysymyksiä, joita voit hyödyntää itse tai erilaisissa kohtaamisissa tiimisi tai kollegoidesi kanssa

tilaa heltin uutiskirje

Liity ajatustyöhautomoon

Tilaa ajankohtaiset aiheet ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Saat ensikädessä tietoosi Heltin uudet ladattavat lukupaketit ja raportit, sekä kutsut kiinnostaviin webinaareihin ja tapahtumiin.