Mielen palveluiden teemapaketit ja menetelmät

Kokosimme tälle sivulle tyypillisimmät syyt miksi palveluidemme piiriin tullaan. Tältä sivulta lödät myös lisätietoa millainen on lähestymistapamme, työtapamme ja miten hyödynnämme teemapaketteja kaikissa mielen palveluissamme, aina mielenhuollosta ja terapiaan.

Niin tutkimusten, kuin kliinisten kokemustemme mukaan haastavien tilanteiden taustalta löytyy monia osatekijöitä ja yksilön on useimmiten haastavaa tunnistaa tai sanoittaa mikä on oman tilanteen juurisyy. Kokeneet ammattilaisemme osaavat räätälöidä jokaisessa paketissa käsiteltävät teemat juuri kyseisen valmennettavan erityistarpeisiin. Tyypillisesti taustalla on useita eri syitä, ja vain harva tulee mielen tukipalveluihin selkeän syyn vuoksi.

Ota yhteyttä ja kerron lisää heltin mielen palveluiden kokonaisuudesta.

Lähestymistapamme ytimessä lyhytterapeuttinen työote

Lyhyt työskentely, kuten mielenhuolto, lyhytterapia tai lyhytpsykoterapia, on kaikkea muuta kuin helppoa – niissä ammattilaisen on todella lyhyessä ajassa tunnistettava juurisyitä ja löytää parhaat keinot auttaa asiakasta. Siksi lähestymistavalla ja menetelmillä on suuri merkitys vaikuttavuuden varmistamisessa.

Kaikkien mielen palveluiden lähestymistapamme perustuu lyhytterapeuttiseen työotteeseen, joka on muutokseen tähtäävää ja käytännönläheistä eri tasoisissa mielen tuen tarpeissa.

  • Lyhytterapeuttinen työote hyödyntää niin asiakkaan työntekijänkin henkilökohtaisia vahvuuksia. Ei ole kahta samanlaista asiakasta eikä työntekijää. Kun molempien aito potentiaali saadaan käyttöön, lyhytkin yhteinen työskentely voi johtaa kauaskantoisiin muutoksiin. Lyhytterapeuttinen työote on integratiivista, käytännönläheistä ja innostavaa.
  • Lyhytterapeuttinen työote on integratiivinen työskentelytapa, jonka taustalla on kognitiivis-analyyttisen psykoterapian (KAT) jäsennystapa. Työote hyödyntää viimeisintä tutkimustietoa tehokkaista terapeuttisista menetelmistä ja muutoksesta ja siihen onkin integroitu mm. kognitiivisen käyttäytymisterapian, hyväksymis- ja omistautumisterapian, ratkaisukeskeisyyden, ja motivaatiopsykologian elementtejä.
  • Kaikki Heltin mielen palveluita tuottavat ammattilaiset, psykologit, työterveyspsykologit, organisaatiopsykologit ja psykoterapeutit on koulutettu lyhytterapeuttiseen työotteeseen.
  • Tiesitkö, että koulutamme valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sote-alan ammattilaisille, kuten psykoterapeuteille, psykologeille, työterveyden ammattilaisille, lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille, lyhytterapeuttisen työotteen taitoja. Koulutusasiakkaitamme ovat esimerkiksi Suomen suurimmat yksityiset terveystoimijat, sairaanhoitopiirit, yliopistot sekä kunnat.

Voit luottaa, että Heltin mielen palvelut ovat laadukkaita, tutkimukseen ja parhaisiin kliinisiin käytäntöihin perustuvia ja niitä tuottavat ammattilaiset ovat koulutettuja ja osaavia.

Lyhytterapeuttinen työote – Katri Kanninen, Heltti

Mäppi® – työkalu tilanteen jäsentämiseen ja arjen tueksi

Ammattilaisemme käyttävät matalan kynnyksen keskustelutuen ja terapian terapian työkaluna Mäppiä®, joka jää yksilön tueksi arkeen.

  • Mäppi® perustuu kognitiivis-analyyttisen terapian ja lyhytterapeuttisen työotteen tapausjäsennykseen.
  • Mäpin® avulla jäsennellään arjessa esiin tulevia haasteita sekä omia toiminta- ja reagointitapoja. Itseymmärryksen lisääntyessä on helpompi löytää omien arvojen mukaisia ulospääsyjä haastaviin tilanteisiin.
  • Mäppi® auttaa ymmärtämään omia toimintamalleja, jotka ylläpitävät arjen haasteita. Tämä ymmärrys auttaa uudistamaan toimintatapoja kestävästi.
  • Tapaamisten jälkeen Mäppi® auttaa palauttamaan mieleen löydetyt vaihtoehtoiset toimintatavat, jolloin uudet haasteet on helpompi kohdata.
  • Mäpin® lisäksi ammattilaisella on työkalupakissaan erilaisia, asiakkaan tilanteen mukaan valittavia tehtäviä ja harjoituksia.

2190

mielen palveluiden asiakasta vuonna 2023.

19 683

mielen vastaanottoa vuonna 2023, lähi- ja etätapaamisina.

98

psykoterapeuttia ja psykologia vuonna 2023.

Yleiset teemapaketit – tyypillisimmät syyt hakeutua mielen palveluiden piiriin

Olemme vuosia työskennelleet erityisesti työikäisten ja nuorten aikuisten kanssa, niin matalan kynnyksen keskustelutuen, lyhytterapian kuin psykoterapiankin parissa. Kokosimme tyypillisiä teemoja hakeutua tuen piiriin.

Palamassa loppuun?

MISTÄ ON KYSE?

Elämästä on kadonnut ilo ja nautinto. Jatkuvasti väsynyt, mielessä vilisee kyynisiä ajatuksia ja ammatillinen itsetunto on hukassa. Työ on ehkä saanut aivan liian ison roolin elämässäsi. Työpäivän jälkeen veto on lopussa eikä energiaa riitä mihinkään mukavaan.

Haluat irrottautua, mutta omin voimin et tiedä mistä alkaa.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Palamassa loppuun työskentelyn avulla opit ymmärtämään miten olet päätynyt tähän tilanteeseen, mitä uupumuksesi taustalla on ja miten voit rakentaa mielekkäämpää, elinvoimaisempaa, oman näköistäsi elämää, töissä ja kotona.

Elämä on suorittamista?

MISTÄ ON KYSE?

Tuntuuko siltä, että mikään ei riitä? Pitäisi olla hieno ura, erinomainen vanhempi, hemaiseva puoliso ja kodinkin pitäisi näyttää suoraa sisustuslehden sivuilta napatulta? Omassa tekemisessä on aina korjaamista eivätkä muidenkaan tekemiset oikein täytä kriteereitäsi?

Elämästä on tullut jatkuvaa kilpajuoksua. Mukavat asiat ovat jääneet tai muodostuneet nekin suorituksiksi.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Asustaako sisälläsi orjapiiskuri, sisäinen vaatija? Tervetuloa vastaanotolle yhdessä piiskurin kanssa. Autamme sinua tunnistamaan omat ajattelu- ja toimintatapasi ja autamme ymmärtämään mihin olet piiskuria tarvinnut. Opettelemme yhdessä lempeämpiä tapoja suhtautua omaan itseesi ja tekemiseen

Masentaako?

MISTÄ ON KYSE?

Alakulo ja toivottomuus tuntuvat jo hyvin tutuilta tunteilta. Tai sitten mikään ei enää tunnu oikein miltää. Väsyttää, uni ei tule tai voisit nukkua koko ajan.

Elämä ei suinkaan ole pelkkää auringonpaistetta, mutta jos mielialasi on ollut matala jo useamman viikon, asiaan kannattaa tarttua. Mitä syvemmälle masennus ajan kanssa hiipii, sitä enemmän työtä siitä irrottautuminen vaatii.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Autamme sinua tutkimaan matalaa mielialaa turvallisesti ja rakentavasti. Yhdessä tunnistamme sitä aiheuttavia ja ylläpitäviä asioita, ajatuksia ja käyttäytymistä. Tarkastelemme miten ihmissuhteen vaikuttavat elämääsi ja hyvinvointiisi. Etsimme yhdessä sekä konkreettisia keinoja mielialan nostamiseksi että pohdimme minkälaista elämää haluat elää.

Huono itsetunto?

MISTÄ ON KYSE?

Soimaatko itseäsi huonoksi ja/tai riittämättömäksi? Kuullostelet herkällä korvalla miten muut sinuun suhtautuvat ja jäät pohtimaan tilanteita jälkikäteen? Jätät ilmaisematta mielipiteesi tai ehkä jopa ajattelet, ettei mielipiteelläsi ole merkitystä?

Ihmiset eroavat geeniperimältään siitä, kuinka ujoja, rohkeita ja sisään- tai ulospäinsuuntautuneita ovat. Myös vanhempien malli ja tuki vaikuttavat siihen, miten maailman koemme ja miten itseämme ilmaisemme. Geenejämme emme voi muuttaa, mutta voimme muuttaa suhtautumista itseemme ja siihen, millaisen painoarvon annamme muiden sanomisille tai mielipiteille.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Autamme sinua kuuntelemaan itseäsi, etsimään vahvuuksiasi ja sinulle luontaisia tapoja ilmaista itseäsi. Ennenkaikkea etsimme kanssasi arvostavaa, ystävällistä tai vähintäänkin neutraalia itseen suhtautumisen tapaa.

Jännittää?

MISTÄ ON KYSE?

Tuntuvatko sosiaaliset tilanteet ylivoimaisilta? Jännitys ja muiden ajatusten ennakointi vievät kohtuuttomasti energiaa? Tuntuisiko helpommalta jäädä kotiin?

Ahdistus on usein vaativuuden kaveri. Ehkä vaadit itseltäsi liikaa? Tai ajattelet muiden vaativat sinulta paljon?

MIKÄ VOI AUTTAA?

Välttely on luontainen, mutta niin petollinen reaktio kaikenlaiseen kipuun, myös psyykkiseen kipuun kuten ahdistukseen.

Tämän takia tässä paketissa keskitytään erityisesti huomioimaan vaativuuden ohella kaikkia niitä asioita, mitä jätät tekemättä ja miten se vaikuttaa elämääsi pitkällä tähtäimellä. Autamme sinua vahvistamaan hyvän elämisen taitoja.

Neuro-psykiatrisia haasteita?

MISTÄ ON KYSE?

Tuntuuko, että ajaudut jatkuvasti sähläämään tai saat huonoa palautetta ympäristöltäsi? 
Sinun on vaikea keskittyä ja saada asioita valmiiksi. Kenties koet itsesi usein ärtyneeksi, levottomaksi tai uupuneeksi? 
Ajaudutko turhiin konflikteihin ihmissuhteissa?

MIKÄ VOI AUTTAA?

Tavoitteenamme on tukea kokonaisvaltaisella tavalla sinua, joilla on neuropsykologisia erityisvaikeuksia – oli sinulla diagnoosia tai ei. Saat apua mm. arjen jäsentämiseen, elämänhallintaan, vuorovaikutustilanteiden hahmottamiseen, itsetuntemuksen lisäämiseen sekä keinoja oman kuormittumisen säätelyyn. Autamme sinua löytämään vahvuuksiasi ja hyödyntämään niitä arjessa.

Joskus vasta aikuisena oivaltaa omia taipumuksia. Joskus taasen taustalla on voinut olla jo aiempia diagnooseja kuten vaikkapa ADHD, autismikirjon eriasteisia vaikeuksia, Touretten oireyhtymä ja oppimisvaikeus. Asiantuntijamme pystyvät yhtälailla opastamaan sinua vanhemman roolissa, jos haluat vanhempana enemmän keinoja kohdata ja auttaa lastasi, jolla on neuropsykologisia haasteita.

Kriisissä?

MISTÄ ON KYSE?

Tämä palvelu on mielen ensiapupaketti sinulle, joka olet juuri nyt kriisissä. 

Ehkä sinua itseäsi, tai läheistäsi kohtasi onnettomuus, sairaus tai väkivaltainen tapahtuma? Menetit työpaikkasi tai tärkeä ihmissuhde on katkennut.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Meiltä löydät empaattisen ihmisen, joka kulkee rinnallasi juuri sen matkan, minkä koet tarpeelliseksi. Ihmisen ja ammattilaisen, joka ymmärtää ihmisen mielen joskus kummallistakin toimintaa yllättävien tilanteiden edessä.

Uneton?

MISTÄ ON KYSE?

Hymy hyytyy jo vähemmästäkin…. Tutkitusti tiedetään, että univaje aiheuttaa samoja oireita kuin masennus: muisti pätkii, keskittymiskyky on kadonnut ja mieliala on matalalla. 

Unettomuuteen kannattaa puuttua ajoissa! 

MIKÄ VOI AUTTAA?

Tässä hyvin rakennetussa paketissa opit ymmärtämään miten varmistat itsellesi mahdollisimman hyvän unen. Hyvät yöunet auttavat palautumaan, antavat pohjan päivän haasteille ja ovat tärkeä osa suorituskyvyn taustalla. Unikoulu on koirakoulu, välillä työlään tuntuinen mutta tutkitusti tehokas!

Liian tehokasta treeniä?

MISTÄ ON KYSE?

Oletko koskaan pysähtynyt kuuntelemaan millaista dialogia käyt itsesi kanssa kun treenaat?

Soimaatko roimasti itseäsi jos treeni väliin? Tai miten pyrit pääsemään haluamiisi treenisuorituksiin – soimaamalla vai kannustamalla?

MIKÄ VOI AUTTAA?

Lyhytterapiaan voit tulla myös liikuntaan ja treeniin liittyvissä asioissa. Tavoitteena on tukea sinua löytämään tasapaino liikunnan kanssa.

Palaako pinna?

MISTÄ ON KYSE?

Päädytkö kerta toisensa jälkeen tilanteeseen, jossa pinna palaa? 

Koetko, että toimit tuolloin harkitsemattomasti tai teet asioita, joita saatat myöhemmin katua? Ovatko ihmissuhteesi kärsineet ”räjähtelystäsi” tai siitä, miten olet toiminut raivostuessasi?

Aggressio on tunne, joka usein viestii meille tarpeistamme tai voi auttaa meitä tavoittelemaan haluamiamme, meille tärkeitä asioita. 

Hallitsemattomana käyttäytymisenä purkautuva aggressio voi kuitenkin vaikuttaa haitallisesti arkeen ja ihmissuhteisiin.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Lyhytterapiassa voit syventyä yhdessä luotettavan ammattilaisen kanssa tutkimaan tarkemmin aggression tunteitasi, niiden taustalla olevia muita tunteita, sekä toimintamalliesi taustoja. Autamme sinua lisäämään ymmärrystäsi siitä, mikä saa sinut toimimaan haitallisella tavalla, sekä tuemme sinua harjoittelemaan uudenlaisia, vastuullisia ja arvojesi mukaisia tapoja toimia ja ilmaista tunteitasi.”

Riittämätön vanhempi?

MISTÄ ON KYSE?

Tunnet taas itsesi surkeaksi vanhemmaksi…. Hyvästä tarkoituksesta huolimatta tilanne kärjistyi niin, ettet voi ylpeänä selostaa toimintaasi lapsen kiukunpuuskan tai tarvitsevuuden edessä.

Joskus tilanne perheessä kärjistyy lapsen neuropsykologisten erityisherkkyyksien takia.

Tutkimuksesta on opittu aika tarkatkin tiedot siitä, miten vanhemman kannattaa toimia lapsen kanssa haastavissa tilanteissa.

Onneksi!

MIKÄ VOI AUTTAA?

Myötätuntoisen, ei-tuomitsevan ammattilaisen avulla opit auttamaan itseäsi selviytymään maltillisemmin ja fiksummin kinkkisissä tilanteissa.

Jaamme sinulle myötätunnon ohella tärkeimmät opit, joiden avulla onnistut vahvistamaan hyvää yhteyttä lapseen/ nuoreen ja löytämään uuden ilon vanhemmuuteen.

Huono itsetunto?

MISTÄ ON KYSE?

Soimaatko itseäsi huonoksi ja/tai riittämättömäksi? Kuullostelet herkällä korvalla miten muut sinuun suhtautuvat ja jäät pohtimaan tilanteita jälkikäteen? Jätät ilmaisematta mielipiteesi tai ehkä jopa ajattelet, ettei mielipiteelläsi ole merkitystä?

Ihmiset eroavat geeniperimältään siitä, kuinka ujoja, rohkeita ja sisään- tai ulospäinsuuntautuneita ovat. Myös vanhempien malli ja tuki vaikuttavat siihen, miten maailman koemme ja miten itseämme ilmaisemme. Geenejämme emme voi muuttaa, mutta voimme muuttaa suhtautumista itseemme ja siihen, millaisen painoarvon annamme muiden sanomisille tai mielipiteille.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Autamme sinua kuuntelemaan itseäsi, etsimään vahvuuksiasi ja sinulle luontaisia tapoja ilmaista itseäsi. Ennenkaikkea etsimme kanssasi arvostavaa, ystävällistä tai vähintäänkin neutraalia itseen suhtautumisen tapaa.

Onko meistä tähän?

MISTÄ ON KYSE?

sellainen parisuhde, jossa haluan olla? Onko meillä riittävästi eväitä jatkaa yhteistä matkaa?

Vaikka kuinka haluaisimme, parisuhde ei valitettavasti ole pelkästään hyvää fiilistä ja ylämäkeä.

Toimiva parisuhde ei ole sama asia kuin ongelmaton parisuhde. Hyvässä suhteessa pariskunnalla on taitoja jakaa ja käsitellä ongelmia ja ikäviä tunteita. Turvallisessa suhteessa rakkaus parhaimmillaan kasvaa kuprujen käsittelyn kautta ja kumpikin voi kasvaa ihmisenä. 

Tuomme parisuhteisiin lapsuudenperheessä oppimiamme malleja ajatella ja toimia. Kun opimme ymmärtämään historiaamme, osaamme myös rakentaa muutosta.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Parisuhdepaketissa pääset lempeän terapeutin ohjaamana käymään joko yksin tai kumppanin kanssa läpi perustavanlaatuisia pohdintoja ja harjoitteita, jotka lisäävät keskinäistä ymmärrystä ja kohtaamista.

Miten määrittelen itseni?

MISTÄ ON KYSE?

Joskus seksuaali- ja/tai sukupuoli-identiteetti herättää pohdintoja. Saatat pohtia, mitä naiseus tai mieheys sinulle merkitsee. Tai voit ihmetellä, ketkä oikeastaan herättävät sinussa romanttista tai seksuaalista kiinnostusta. Kenties mietit, kuinka löytää keinoja vahvistaa ymmärrystä omasta itsestäsi ja saada lisää itseluottamusta. Joskus oma keho tuntuu vieraalta ja se ahdistaa.

Näissä tilanteissa ei tarvitse jäädä yksin! Moninaisuus laajentaa näkökulmia, auttaa meitä ymmärtämään toisiamme ja toisaalta hyväksymään eroavaisuutemme. Parhaimmillaan sukupuoli- ja seksuaali-identiteetti on vahva voimavara ja oman itsen perusta. Joskus kuitenkin oman seksuaali- ja/tai sukupuoli-identiteetin pohdinta voi tuntua haastavalta.

MIKÄ VOI AUTTAA?

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden jäsentää tilannettasi aiheeseen perehtyneen työntekijän kanssa, joka sensitiivisesti haastaa normatiivisuutta niin seksuaali- ja sukupuoli-identiteetin kuin suhteiden ja perhemuotojen suhteen.

Yhteisen keskustelun ja jäsentelyn myötä voit parantaa itsetuntemustasi ja voimme myös pohtia ympäristön asettamien paineiden vaikutusta sinuun.

Mielialat heittelevät?

MISTÄ ON KYSE?

Tuntuuko siltä, että mielialasi vaihtelevat kausittain? Mitä tämä tarkoittaa? Mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta nyt? Miten pärjätä?

MIKÄ VOI AUTTAA?

Vähäoireisten jaksojen aikana työskenteleminen on avainasemassa sairaudenkulkusi lievittämisessä ja työkykysi tukemisessa. Hoidossa keskeisintä on ehkäistä kanssasi uusia mielialajaksoja ja huomioida, miten jaksot juuri sinulla ilmenevät ja millainen vaikutus niillä on ollut.

  • Seurantapolku: Seurataan mielialaasi ja tutkaillaan siihen vaikuttavia asioita. Saat tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja sen hoidosta. Käsittelemme myös sopeutumista elämään sairauden kanssa ja tarvittaessa työskennellään myös läheistesi kanssa.
  • Terapeuttinen polku: Käsitellään syvemmin sairastumisen vaikutuksia ja merkitystä sinulle ja siihen liittyviä tunnekokemuksia. Tavataan läheisiäsi ja saatte tukea tilanteeseen.
  • Neurokognitiivinen polku: Psykologi tekee kanssasi kognitiivisten toimintojen tutkimuksen, jonka tulosten pohjalta suunnitellaan kanssasi kuntoutussuunnitelma, jota toteutetaan. Tehdään tarvittaessa yhteistyötä työpaikkasi ja työterveyshuoltosi kanssa.

Esihenkilöiden ja johtajien teemapaketit – johtamistyötä tekevien mielen hyvinvoinnin ja johtajuuden tueksi

Esihenkilöiden  mielen hyvinvoinnin palvelupakettimme on konseptoitu sekä esihenkilön oman työhyvinvoinnin ja jaksamisen että johtajuuden näkökulmasta.

ESIHENKILÖN OMA HYVINVOINTI JA JAKSAMINEN

Riittävän hyvää työtä

Tuntuuko, että vaikka kuinka puurrat, paahdat ja yrität suoriutua mahdollisimman hyvin kaikesta et siltikään riitä? Päivästä toiseen suorittaminen on kuin oravanpyörä – se imaisee mukaansa ja kyydistä on hankala hypätä pois. 

Ylisuorittaminen uuvuttaa meistä monia ja saattaa tappaa luovuuden. Tapaamiskertojen aikana etsimme yhdessä keinoja vähentää riittämättömyyden tunnetta ja päästää irti ylisuorittamisen kierteestä.

ESIHENKILÖN OMA HYVINVOINTI JA JAKSAMINEN

Osaatko sanoa “EI”?

Sinulla oli selvä suunnitelma tälle viikolle, mutta sitten kalenteri täyttyi ad hoc-tehtävistä, joista jokainen tuotiin sinulle kiireellisenä. Kuulostaako tutulta? 

Usein löydämme tällaiseen tilanteeseen ratkaisuja, kun selkeytämme omia prioriteettejamme, muistamme varmistaa uusien tehtävien tullessa niiden todellisen kiireellisyysasteen ja kohteliaasti rajaamme tekemistämme kertomalla, milloin ehtisimme tehtävän pariin. 

Rajaamisen opettelu ei ole helppoa ja siksi valmentajamme tarjoavat tähän tuen ja keinoja. 

ESIHENKILÖN OMA HYVINVOINTI JA JAKSAMINEN

Esihenkilön mielihuolto

Milloin viimeksi olet pysähtynyt huoltamaan mieltäsi ja varmistanut, että se voi hyvin? On luonnollista, että mielesi voi joskus paremmin ja toisinaan huonommin. Mielenterveys on muutakin kuin vaikeimpiin hetkiin tuen hakemista. Se on myös oman mielen vointia sekä tyytyväisyyttä omaan elämänlaatuun, toimintaan ja elämän suuntaan. 

On fiksua huoltaa säännöllisesti oman työkyvyn kannalta tärkeää pääomaa. Tapaamiskertojen aikana kasvatamme itsetuntemustasi ja vahvistamme mielen hyvinvointia tukevia ajattelu- ja toimintamalleja.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Parempaa joukkuepeliä

Oletko tilanteessa, jossa olet tiimissäsi enemmänkin kommunikaation välittäjä, työn organisoija ja joukkueen välienselvittelijä kuin esihenkilö? Kun tiimin ryhmä- dynamiikka ei toimi tai tiimi on vasta muotoutumassa, on esihenkilön rooli haastava. 

Esihenkilön oman jaksamisen ja terveen tiimidynamiikan kehittymisen vuoksi on esihenkilön tärkeää saada tukea. Viiden tapaamiskerran aikana etsimme tapoja rakentaa tiimin dynamiikkaa.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Onnistu muutoksessa

Pohdituttaako esihenkilötyö muutoksen keskellä – samalla kun yrität itse sopeutua muutoksiin, pitäisi johtaakin muutoksen myllerryksessä olevaa tiimiä? Muutoksen keskellä eläminen ja samalla muutoksen johtaminen on vaativaa ja siihen kannattaa hakea tukea hyvissä ajoin. 

Valmennuksessa autetaan sinua hahmottamaan muutostilannetta ja löytämään keinot navigoida muutostilanteeseen liittyvien roolien keskellä.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Rohkeutta solmukohtiin

Kohtaatko esihenkilönä tilanteita, joissa joudut setvimään tiimiläisten tulehtuneita välejä? Ne eivät ole koskaan helppoja tilanteita ja kuormittavat usein vielä iltamyöhäänkin. Ristiriitojen ratkaisun ja ennaltaehkäisyn esihenkilötaitoja kannattaa harjoitella. Viiden tapaamis- kerran aikana löydämme yhdessä keinoja tunnistaa ja avata tiimin solmuja.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Ensimmäistä kertaa johtajana

Oletko ensimmäistä kertaa esihenkilöroolissa? Usein rooliin siirrytään sellaisesta roolista, jossa tiimin työn substanssi on kyllä hallussa, mutta haasteena on pohtia, kuinka tätä tekemistä tulisi johtaa. Saatat olla vaihtanut roolia työkaverista esihenkilöksi tai koet, että roolissa pitäisi osata vaihtaa näkökulma täysin toiseksi / paljon laajemmaksi.

Tämän siirtymän tukena on kokenut valmentaja, joka auttaa sinua hahmottamaan tätä muutosta ja löytämään keinoja kehittää johtamistaitojasi.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Ymmärsinkö oikein, että…?

Tiimi ei ole aina ryhmä samanlaisia ihmisiä – tai oikeastaan se ei koskaan ole. Erilaisten taustojemme (työ-, kulttuuri-, perhe-) takia emme välttämättä automaattisesti ymmärrä toisiamme. Yksi esihenkilön tärkein työkalu on vuorovaikutus ja sen kehittäminen tukee koko tiimin menestymistä. 

Tässä valmennuksessa tarkastellaan erilaisia vuorovaikutukseen liittyviä ilmiöitä ja niiden vaikutuksia sinun ja tiimisi työarkeen.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Työkykyisempi tiimi

Joudutko esihenkilönä puuttumaan alisuorittamiseen tai hillitsemään ylisuorittamista? Tiimin arki ei ole tasapainossa ja tavoitteet tuntuvat mahdottomilta saavuttaa? Tasapainoinen tiimiarki on tärkeää löytää, ennen kuin se johtaa ylikuormituksiin, vapaamatkustukseen tai alkaa hiertämään tiiminjäsenten välejä. 

Viiden tapaamiskerran aikana etsimme yhdessä keinoja vapauttaa tiimin ja sen jäsenten täysi potentiaali.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Haastetta johdettavien kanssa

Tiimisi suoriutuminen ei kaikilta osilta vastaa sille asetuttuja tavoitteita. Tunnistat yhden tai useamman tiimissäsi, joka ei suoriudu odotusten mukaisesti tai koet, että heillä olisi muutoin enemmän annettavaa, kunhan oikea vipu löytyisi. 

Kokeneen valmentajan kanssa pääset avaamaan johdettaviesi nykytilannetta, hahmottamaan yhdessä mahdollisia juurisyitä ja löytämään uudenlaisia tapoja ohjata ja valmentaa tiimiläistäsi.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Ihmiset muutoksessa

Organisaatiouudistus tulossa tai parhaillaan meneillään. Haluat vahvistaa omia muutoksen johtamisen edellytyksiäsi sekä varmistaa tiimin toiminnan muutoksen keskellä. Johtajan on tärkeää ymmärtää erilaisia tapoja, joilla ihmiset reagoivat muutoksiin ja etenevät muutoksen polulla. Kun ymmärrät tiimiläisiäsi paremmin, onnistutte muutoksessa paremmin. 

Kokeneen valmentajan kanssa pääset pohtimaan erilaisia muutokseen reagoinnin tapoja sekä sitä, mikä parhaiten tukee juuri sinun tiimiläisiä sekä itseäsi muutoksen keskellä.

ESIHENKILÖN JOHTAJUUDEN TUKEMINEN

Psykologisen turvallisuuden rakennus

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa ilmapiiriä, jossa uskalletaan ottaa sosiaalisia riskejä, eli uskalletaan olla oma itsensä, ei pelätä liikaa virheiden tekemistä ja kaikkien ajatukset ja ideat saadaan kuuluviin. Psykologisesti turvalliset tiimit menestyvät muita paremmin, koska ne auttavat käyttämään kaikkien tiimin jäsenten vahvuuksia hyödyksi.

Kokeneen valmentajan kanssa opit, miten johtajana voit edistää psykologisen turvallisuuden kehittymistä tiimissäsi.

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä, tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Merja Laaksonen | LinkedIn
merja.laaksonen@heltti.fi
045 661 8998

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!