Järvenpään kaupunki: Mielenhuolto ja organisaatiosparraus osaksi työpaikan hyvää arkea

Case Järvenpään kaupunki

Resurssien vähäisyys, lisääntynyt kognitiivinen kuormitus ja koronapoissaolot – tässä Järvenpään kaupungin kuormitustekijöitä ja mielen hyvinvointia haasteita, jotka ovat tuttuja monelle suomalaiselle työpaikalle. Muuttovoittokaupungissa ei kuitenkaan ole jääty tuleen makaamaan, vaan mielen hyvinvoinnin tukemisesta on tehty strateginen painopistealue.

“Työntekijöiden hyvinvointi on ykkösasia, johon kunnan toiminta perustuu. Toivomme, että jokainen työntekijä voisi innostua työstään ja että meillä on kulttuuri, joka mahdollistaa tämän. Ilman johdon vahvaa sitoutumista ei tämä olisi ollut mahdollista”, Järvenpään kaupungin työhyvinvointipäällikkö Susanna Puustinen kertoo.

Yhteistyö kiteytetysti

Lähtötilanne

Järvenpään kaupunki halusi kiinnittää erityistä huomiota mielen palveluiden helposti saavutettavuuteen. Työterveydessä asiantuntijoiden tekemän hoidontarpeen arvioinnin lisäksi oli olennaista tarjota palveluita, joihin työntekijät voisivat hakeutua matalalla kynnyksellä itse tarpeensa tunnistaen, sillä varhainen mielen taitojen vahvistaminen on tehokas keino ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä.

Miten tilannetta ratkottiin

Mielen hyvinvoinnin matalan kynnyksen palveluksi valittiiin Mielenhuolto (ent. Mindy mielenhuolto) joka tarjoaa psykologin toteuttamien mielen taitojen yksilövalmennusten lisäksi säännöllistä organisaatiosparrausta, jonka ideana on tunnistaa valmennuksista kerättyjen työperäisten kuormitustekijöiden taustalla olevia organisaatiokulttuurin osa-alueita. Näitä kehittämällä Järvenpää pystyisi entistä paremmin ennaltaehkäisemään mielen hyvinvoinnin haasteita.

Mitä saatiin aikaiseksi

Organisaatiosparraus auttoi syventämään ymmärrystä kuormitustekijöistä ja niiden välisistä yhteyksistä. Vaikka asiat eivät olleet uusia, niiden juurisyistä keskusteltiin yhdessä organisaatiopsykologin kanssa. Juurisyiden hahmottaminen on arvokasta, erityisesti kun kyse on mielenterveyden kaltaisesta monimutkaisesta ilmiöstä.

Hyödynnetyt Heltin palvelut:

  • Mielenhuolto
  • Organisaatiosparraus
  • Psykologin yksilövalmennukset

Miten hyvinvoinnista saadaan strateginen voimavara?

Järvenpään kaupungissa mielen hyvinvoinnin haasteisiin on reagoitu poikkeuksellisella tavalla. Moni työnantaja lisää oireiden hoitoon tarkoitettuja palveluja ja jatkaa reaktiivista toimintamallia, mutta Järvenpäässä työyhteisöjen paremminvointia on lähdetty rakentamaan kokonaisvaltaisesti taitoja ja yhteistyötä kehittäen. Laadukkaiden reagoivien palvelujen lisäksi on panostettu ennakkoluulottomasti ennaltaehkäiseviin palveluihin.

Järvenpään kaupungilla mielen hyvinvointia rakennetaan yhdessä. Heillä eletään arvojen mukaisesti ja kehitetään mielen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Tässä “Mielellään töissä” -webinaarissa Järvenpään kaupungin työhyvinvointi- ja työsuojelupäällikkö Susanna Puustinen ja henkilöstöjohtaja Mika Lindgren kertovat kokemuksistaan: Mikä merkitys ennaltaehkäisyllä on mielen hyvinvoinnin tukemisessa? Miten hyvinvointi on saatu strategiseksi voimavaraksi?

Katso webinaari:

Jotta voit katsoa sisällön, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

“Yhteistyö Heltin kanssa on ollut sujuvaa. Arvostamme kumppania, joka haluaa rakentaa KANSSAMME kestävää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti sekä yksilöitä että koko organisaatiota kehittäen.”

Susanna Puustinen, työhyvinvointipäällikkö, Järvenpään kaupunki

Sukella tarkemmin yhteistyöhön

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä, tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Katriina Kanto | LinkedIn
katriina.kanto@heltti.fi
044 712 9505

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

MUUTAMA MINUUTTI VIELÄ AIKAA? JATKA LUKEMISTA NÄISTÄ