Tutustu Heltin mielen palvelutarjontaan

Kokosimme tälle sivulle suosituimmat mielen palvelumme. Työnantajana voit määritellä kaikille palveluille käyttörajoitukset ja maksat aina vain toteutuneen palvelukäytön mukaan. Kustannustehokasta, joustavaa ja vaikuttavaa.

Palveluvalikoimamme kattaa palvelut eri tilanteisiin, riippumatta miten mieli voi.

Kaikki palvelut saatavilla suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, espanjaksi ja venäjäksi. Palveluitamme tuottavat psykologit ja psykoterapeutit.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä Katriinaan!

Mitä palveluita tarjoamme?

Maksat kaikista palveluistamme toteutuneiden käyntikertojen mukaan, ei pakettihinnoittelua – reilua ja läpinäkyvää.

 • MindCheck – Koneälyä hyödyntävä, mielen hyvinvoinnin eri osa-alueita kartoittava kysely, josta työntekijälle jää kattava raportti.
 • Mielen terveystarkastus – Palvelu, joka muodostuu digitaalisesta MindCheck-kyselystä, työntekijälle jäävästä raportista sekä purkukeskustelusta kokeneen psykologin kanssa.
 • Mielenhuolto – Matalan kynnyksen keskustelutuki psykologin kanssa. Suosituksena 2-5 mielenhuollollista etätapaamista.
 • Lyhytterapia – Työkyvyn tukemiseksi kuormitustilanteissa tai rajatuissa mielen haasteissa. Keskimäärin 5% henkilöstöstä tarvitsee lyhytterapeuttista tukea, tyypillisesti noin 7 käyntikertaa.
 • Lyhytpsykoterapia – Kun työntekijän voinnista on selkeästi jo huolta, työkyky uhattuna tai tilanteeseen tarvitaan psykoterapeutin apua. Tyypillinen lyhytpsykoterapian kesto voi olla 10, 16 tai 24 kertaa riippuen asiakkaan ongelman laadusta ja vakavuudesta.
 • In-house psykologi – Tuttu psykologi työpaikallasi sovittuina ajankohtina, esimerkiksi kerran viikossa. Tukee niin yksilöitä, tiiminvetäjiä kuin HR:ääkin.

Me pidämme myös aktiivisesti mielen teemaluentoja, koulutuksia sekä “kysy psykologilta/psykoterapeutilta anonyymisti -sessioita”. Kysy lisää!

kokonaiskuva mielen hyvinvoinnista

Mielen terveystarkastus – digitaalinen MindCheck ja purkukeskustelu psykologin kanssa

Heltti tarjoaa ainutlaatuisen, digitaalisen mielen terveystarkastuksen, jossa yksilölle muodostuu jäsentynyt kokonaiskuva oman mielen hyvinvoinnin tilasta, kuormitustekijöistä ja voimavaroista, haitallisista ja hyödyllisistä toimintamalleista.

Palvelu sisältää digitaalisen, mielen hyvinvoinnin eri osa-alueita kartoittavan MindCheck-kyselyn sekä purkukeskustelun kokeneen psykologin kanssa. Lisäksi yksilölle jää kattava raportti, joka toimii työkaluna oman arjen tukena sekä tarvittaessa taustoittavana materiaalina mahdollista lisätukea varten.

Mielen terveystarkastuksen hinnoittelu:

 • Voit työnantajana määritellä tarjoatko Mielen terveystarkastuksen koko henkilöstölle, vai rajatusti esimerkiksi esihenkilöille.
 • Laskutus käytön mukaan.

matalan kynnyksen keskustelutuki

Mielenhuolto – matalan kynnyksen keskustelutuki

Palvelu tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua eri elämäntilanteissa. 1-5 tapaamiskerran aikana pureudutaan yksilön mieleen ja etsitään konkreettisia keinoja mielen vahvistamiseksi kokeneen ammattilaisen kanssa. Palvelua tarjoavat psykologitaustaiset lyhytterapeutit hyödyntävät asiakastyössään tutkimukseen ja evidenssiin perustuvia toimintamalleja.

Jokaisen tapaamisen jälkeen osallistuja saa kotitehtävän tukemaan työskentelyä tapaamisten välillä.  Osallistujan kanssa luodaan tapaamisten aikana henkilökohtainen Mäppi® – apukartta, jonka avulla käsiteltyihin asioihin on mahdollista palata uudelleen, korjata ajatusvääristymiä ja/tai toimimattomia arjen toimintamalleja.

Mielenhuollon hinnoittelu:

 • Voit työnantajana määritellä kuinka monta mielenhuolto-kertaa työntekijäsi voivat käyttää vuodessa. Suositeltu 3-5 mielenhuoltoa per työntekijä.
 • Laskutus käytön mukaan.

apua rajattuun mielen haasteeseen

Lyhytterapia – tukea työkyvyn ylläpitämiseksi

Lyhytterapia tukee työntekijän työkykyisyyttä esimerkiksi kuormitustilanteissa tai mielenterveydellisissä oireissa. Lyhytterapia on tavoitteellista ja vaikuttavaa – jo 5-7 kerran lyhytterapia tuo usein tuloksia. Lyhytterapeuttisen työskentelyn kohteena on usein jokin tietty elämän haaste, ongelma tai kriisi tai lievempi asteinen mielenterveysongelma.

 • Tyypillisesti noin 5% työntekijöistä on lyhytterapia-tyyppisen tuen tarpeessa – kustannukset eivät siis karkaa käsistä vaikka lyhytterapia olisi työpaikallasi työsuhde-etu.
 • Heltin lyhytterapiaa tarjoavat psykologit.

Lyhytterapian hinnoittelu:

 • Määrität työnantajana käyttörajoitukset, ja miten lyhytterapiaan ohjaudutaan [esimerkiksi työntekijä varaa itse, ohjaus HR:n kautta tai ohjaus työterveyden lähetteellä]
 • Laskutus käytön mukaan.

psykoterapeutin apua mielen haasteisiin

Lyhytpsykoterapia – psykoterapeutin apua silloin, kun sitä tarvitaan

Lyhytpsykoterapia on avuksi tilanteissa, kun yksilön haaste on jo syvemmälle tai monisyinen, ja johon tarvitaan pidempikestoista tukea ja apua tilanteen helpottamiseksi. Tavoitteena on turvata työkykyisyys ja löytää lyhytpsykoterapian avulla toimivampia olemisen ja tekemisen tapoja sekä juurruuttaa niitä arkeen.

 • Lyhytpsykoterapiaan ohjaudutaan tyypillisesti työterveyslääkärin lähetteellä, monesti taustalla voi olla työkykyyn liittyvää huolta ja keskusteluita yksilön, HR:n ja työterveyshuollon kesken.
 • Tyypillinen lyhytpsykoterapian kesto voi olla 10, 16 tai 24 kertaa riippuen asiakkaan ongelman laadusta, vakavuudesta, kestosta, kattavuudesta ja akuuttiudesta.
 • Heltin lyhytpsykoterapiaa tarjoavat kokeneet psykoterapeutit.

Lyhytpsykoterapian hinnoittelu:

 • Määrität työnantajana käyttörajoitukset.
 • Laskutus käytön mukaan.

matalan kynnyksen tuki työpaikalla

In-house psykologi työpaikallesi – tukea yksilöille, tiiminvetäjille ja HR:lle

Tiesitkö, että työpaikallesi dedikoitu in-house psykologi on yhä suositumpi ratkaisu silloin, kun haluat madaltaa kynnystä mielen hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimiseen? In-house psykologi on palvelu, jossa tuttu psykologi on läsnä työpaikallasi ja valmis auttamaan niin työn kuin muun elämän haasteissa tai kysymyksissä. Hänellä on myös ohjausmahdollisuus muihin työtä ja työkykyä tukeviin palveluihin. Matala kynnys mahdollistaa helpon tavan hakea tukea – ilman ajanvarauksia tai lähetteitä.

 • Psykologia voi käyttää niin yksilöiden, esihenkilöiden, tiimien kuin HR:n sparraukseen.
 • In-house psykologeistamme voit valita työpaikallesi soveltuvimman. Meillä on esimerkiksi tietyille toimialoille, kuten peli- ja softa-alan yrityksiin erikoistuneita psykologeja, tai muutostilanteisiin perehtyneitä psykologeja.

in-house psykologi -palvelun hinnoittelu:

 • Määrität itse miten usein in-house psykologi on työpaikkasi käytettävissä. Tyypillisesti 1-2 päivää viikossa jatkuvana palveluna tai projektiluonteisesti esimerkiksi muutosneuvotteluiden ajan.
 • Laskutus: päivähinta.

ajatustyöpaikkojen MIELEN PALVELUIDEN asiakkaitamme

Miksi Heltin mielen palvelut?

kustannustehokkaat, Vaikuttavat ja laadukkaat palvelut, joiden tekijät ymmärtävät tietotyön ja ajatustyön kokonaiskuormitusta sekä organisaatioiden ilmiöitä.

 • Kustannustehokkuus ja joustavuus: Maksat aina palveluista käytön mukaan. Me emme veloita paketti-kohtaisia hintoja, vaan toteutuneista käynneistä.
 • Laatu ja vaikuttavuus: Lyhyet interventiot ovat haastavia – nopeassa ajassa täytyy saada tarjottua työntekijälle oikeanlaista tukea. Siksi kaikki mielen palveluita tarjoavat ammattilaisemme ovat joko psykologeja tai psykoterapeutteja. Kaikilla tekijöillämme on Valvira-pätevyys.
 • Asiakkaistamme yli 25 % puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, joten kaikki palvelut ovat luonnollisesti saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi. Lisäksi meillä on terapeutteja, jotka tarjoavat palveluita espanjaksi, venäjäksi ja muilla kielillä
 • Meidät tunnetaan aidosta välittämisestä. Palvelumme perustuvat mutkattomuuteen ja kumppanuuteen arjen eri tilanteissa. Arvomme Lempi, Hehku, Tarmo ja Pokka näkyvät niin yritysyhteistyössä kuin työntekijöidesi auttamisessa ja hyvinvoinnin tukemisessa.
Miksi Heltin mielen palvelut?

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä, tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Katriina Kanto | LinkedIn
katriina.kanto@heltti.fi
044 712 9505

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!