Mielen palvelut

Lyhytterapia

Heltin lyhytterapia on laadukasta, lyhytterapeuttiseen työotteeseen kouluttautuneiden kokeneiden psykologien tarjoamaa keskustelutukea. Työnantajana ja tuellamme voit määritellä käyttörajoitukset ja ohjauskäytännöt.

Mielenterveyssyistä johtuvat poissaolot ovat kalliita työnantajalle ja ketjuuntuessaan tai pitkittyessään uhkaavat työntekijän työkykyä. Lyhytterapia on osoittautunut vaikuttavaksi hoitomuodoksi tyypillisimpiin työikäisten kuormitustilanteisiin, jolla parhaimmillaan vältetään pitkiä sairauspoissaoloja ja ehkäistään työkyvyttömyyttä.

Keskimäärin noin 5% työntekijöistäsi tarvitsee lyhytterapiaa – kyseessä on siis hallittavissa oleva investointi.

Katri Kanninen, psykoterapeutti ja psykologian tohtori

Lyhytterapia kiteytetysti

MIKSI?

Kustannustehokas ja vaikuttava keino työnantajalle

Työnantajan näkökulmasta lyhytterapian tarjoaminen henkilöstöetuna tai yhtenä mielenterveyden tukipalveluna monesti vähentää sairauspoissaoloja ja tuo tätä kautta kustannussäästöjä. 

Keskimäärin mielenterveysperusteisen sairausloman kesto on 10 päivää, ja kustannus työnantajalle 370 € / päivä.

Työnantajana voit asettaa rajat työnantajan kustantamien terapiakertojen määrälle.

MITÄ?

Lyhytterapia käytännössä

  • Terapian kesto on yleensä 7-20 kertaa. Ammattitaitoinen terapeutti aina arvioi hyötyykö asiakas lyhytterapiasta ja kuinka monelle käyntikerralle on tarve.
  • Tyypillisesti työntekijän ohjaus lyhytterapiaan tapahtuu työterveyspsykologin tai työterveyslääkärin arvion pohjalta. Voit myös määrittää lyhytterapian itsevarattavaksi, jolloin työntekijä voit itse hakeutua lyhytterapiaan kun kokee sen tarpeelliseksi.
  • Lyhytterapiaa on tarjolla suomeksi, englanniksi, ruotsiksi sekä espanjaksi.

Miten?

Heltin lyhytterapian erityispiirteenä laatu ja vaikuttavuus

Lyhytterapiaa Heltissä tarjoaa aina kokenut psykologi, jolla on lyhytterapeuttisen työotteen täydennyskoulutus.

Työntekijä voi valita verkkosivuiltamme itselleen mieluisen terapeutin yli +90 kokeneen ammattilaisen joukosta. Terapeutin ja asiakkaan sopivuus tutkitusti lisää terapian vaikuttavuutta.

Lyhytterapia-aikoja on saatavilla etänä sekä terapiatoimipisteissämme pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Vaasassa.

ajatustyöpaikkojen MIELEN PALVELUIDEN asiakkaitamme

Miksi Heltin lyhytterapia?

  • Vaikuttava lyhytterapia edellyttää ammattilaiselta vankkaa osaamista. Siksi kaikki lyhytterapiaa tarjoavat ammattilaisemme ovat psykologeja, joilla on lyhytterapeuttisen työotteen täydennyskoulutus.
  • Ammattilaisemme hyödyntävät lisäksi asiakastyössään tutkimukseen ja hyviin käytänteihin perustuvia lyhytterapiapaketteja, jotka tarjoavat terapeutin oman ammattitaidon lisäksi up-to-date tietotaitoa parhaimmista keinoista miten niiden ratkaisemiseksi voi toimia.
  • Täydennyskoulutamme ja työnohjaamme ammattilaisiamme aktiivisesti.
  • Heltin konserniin kuuluva Shortum on laadukas lyhytterapeuttisen työotteen kouluttaja ja alan kehittäjä, joka on jo vuosia kouluttanut sairaanhoitopiirien, suurimpien yksityisten terveysalan toimijoiden sekä kolmannen sektorin sote-alan ammattilaisia.
  • Kaikki Heltin lyhytterapiaa tarjoavat psykologit sekä Heltin työterveyden ammattilaiset ovat käyneet Shortumin lyhytterapeuttisen työotteen täydennyskoulutuksen.

Lisätietoja palvelusta

Heltti mielen palveluiden kumppanina

Kokemuksia ja palautetta asiakkailtamme

SUPERCELL

”Pidän siitä, että Heltillä on selkeä ja kattava palveluiden runko, joka sitten viedään asiakkaan näköiseksi. Näin saadaan tehtyä vaikuttavaa ja oikeisiin asioihin keskittyvää yhteistyötä.”

Anna Kettunen, People Lead

Suomen ekonomit

”Suurin osa 57 000 jäsenestämme on tietotyössä, jossa suurimman kuormituksen kohteeksi joutuu mieli. Siksi me haluamme kehittää erityisesti mielen hyvinvointia tukevia taitoja. Kumppaniksi halusimme ajatustyön erityisasiantuntijat, ja siksi valitsimme Heltin”

Sirja Kulmala, uravalmentaja

Järvenpään kaupunki

”Yhteistyö Heltin kanssa on ollut sujuvaa. Arvostamme kumppania, joka haluaa rakentaa meidän kanssa kestävää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti sekä yksilöitä että koko organisaatiota kehittäen.”

Susanna Puustinen, työhyvinvointipäällikkö

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä, tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Katriina Kanto | LinkedIn
katriina.kanto@heltti.fi
044 712 9505

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!