MIELEN PALVELUT

Mielenhuolto

Mielenhuolto on psykologin tarjoamaa keskustelutukea, jonka tavoitteena on tukea työssä jaksamista mahdollistamalla tarvittava tuki nopeasti, helposti ja mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Etänä, Heltin vastaanotoilla tai suoraan omalla työpaikalla.  

Lähes jokainen työikäinen kokee stressiä, kuormitusta ja haastavia tilanteita arjessaan. Jo lievät jaksamisen ja mielen haasteet vaikuttavat nopeasti työntekijän tuottavuuteen, työkykyyn ja ongelmanratkaisukykyyn. Jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin haasteiden kanssa sinnitellään tyypillisesti liian pitkään. Mielenhuolto on työnantajalle vaikuttava ja kustannustehokas tapa tarjota mahdollisuus oikea-aikaisen tuen pariin.

Tiesitkö, että ajatustyöntekijöiden mielenterveysperusteiset sairauspoissaolot ovat lisääntyneet +68% vuosien 2019-2023 välillä. Tyypillinen masennukseen liittyvä poissaolo on vähintään kuukauden pituinen. Presenteismin kulujen arvio puolestaan on 1 600-2 500 €/vuosi työntekijää kohden.

Palvelu kiteytetysti

MIKSI?

Sama pää töissä ja kotona

Ajatustyössä pää on se tärkein työkalu, joka hyvässä kunnossa ollessaan on hyvä ratkaisemaan ongelmia, luova ja tuottaa arvokasta ajattelua. Kuten mitä tahansa työkalua, myös päätä pitää huoltaa säännöllisesti, jotta se pysyy kunnossa.

Mielenhuollon tehtävä on purkaa tuottavaa ajatustyötä estäviä tekijöitä ja auttaa löytämään parempia toimintamalleja. Tyypillisesti työntekijät kaipaavat psykologin keskustelutukea työhön, omaan jaksamiseen tai työn ja arjen yhdistämiseen liittyen.

MITÄ?

Psykologin tarjoama oikea-aikainen ja vaikuttava tuki

Psykologin tarjoama mielenhuolto on matalan kynnyksen 1-3 kerran keskustelutukea, joka…

  • antaa mahdollisuuden tuulettamiseen ja jäsentämiseen, jotta yksilö pääsee eteenpäin asian käsittelyssä.
  • Tarjoaa ratkaisuehdotuksia kevyempiin haasteisiin.
  • On osalle matalin kynnys hakea apua vakavampiin haasteisiin. Haastavammissa asioissa apua asian jatkotyöstämisen suunnitteluun ja mahdollisiin jatkopolkuihin.

Ei Kanta-kirjauksia.

Miten?

Työnantajalle kustannustehokas – työntekijälle vaikuttava

Työnantajalle: Voit halutessasi määrittää kuinka monta kertaa vuodessa työntekijät voivat käyttää mielenhuoltoa sekä päättää tarjotaanko etänä, Heltin vastaanotoilla ja/tai haluatko psykologin kertaluonteisesti tai säännöllisesti toimipisteeseesi.

Työntekijälle: Mielenhuolto voi olla kertaluonteista tai muutaman käynnin sarjoja. Tapaamiskertojen aikana pureudutaan työntekijän mielen haasteisiin ja haetaan konkreettisia ratkaisuja yhdessä kokeneen ammattilaisen kanssa.

Asiakastarina: Supercell

Kattava kehityshanke pelialan huippuosaajien mielen ja työkyvyn tueksi

Työpaikassa, jossa osaajat suhtautuvat työhönsä intohimolla, on jaksamisen ja mielen johtamiseen kiinnitettävä erityistä huomiota. Lue, miten Supercell huolehtii työntekijöidensä tärkeimmästä työkalusta – päästä.

ajatustyöpaikkojen MIELEN PALVELUIDEN asiakkaitamme

Miksi Heltti?

  • +90 ajatustyöhön erikoistunutta psykologia ja psykoterapeuttia, joista työntekijäsi voi itse valita hänelle sopivan mielenhuollon tarjoajan.
  • Olemme kokenut, suomalainen toimija – palvelemme jo liki 1.000 ajatustyöyritystä valtakunnallisesti.
  • Erityisosaamistamme on ajatustyö ja sen erityispiirteet sekä ajatustyötä estävien kuormitustekijöiden ja juurisyiden tunnistaminen.
  • Kaikki mielenhuoltoa tarjoavilla ammattilaisilla on lyhytterapeuttisen työotteen täydennyskoulutus, joka tuo lisää vaikuttavuutta keskustelutuen tarjoamiseen.
  • Jäsenistämme yli 25 % puhuu äidinkielenään muuta kuin Suomea, joten kaikki palvelut ovat luonnollisesti saatavilla myös englanniksi, ruotsiksi sekä myös muilla kielillä.

Lisätietoja palvelusta

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä, tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Katriina Kanto | LinkedIn
katriina.kanto@heltti.fi
044 712 9505

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!