Gapps: Työterveys yrityksen nopean kasvun ja ajatustyöntekijöiden tukena

Case Gapps

Perinteisesti työterveyteen ollaan yhteydessä, kun pää on kainalossa. Työterveys on siksi koettu monissa yrityksissä negatiiviseksi asiaksi, pakkopullaksi, joka pitää lakisääteisesti hoitaa. “Usein ajatellaan, että sitä parempi, mitä vähemmän porukka käy työterveydessä. Ikään kuin sitten oltaisiin terveempiä. Itse olen päinvastaista mieltä. Mitä enemmän gappsilaiset hyödyntävät Heltin palveluita ennaltaehkäisevästi, sitä parempi,” summaa Gappsin toimitusjohtaja Kasper Pöyry.

IT-palvelutalo ja digitaalisen transformaation asiantuntijayritys Gappsissa huomattiin kunnianhimoisten asiantuntijatyötä tekevien työn imun olevan välillä niin kova, että asiantuntijan oma jaksaminen jäi joskus huonolle huomiolle. Siksi Gappsissa haluttiin laajat työterveyspalvelut kumppanilta, joka keskittyy ajatustyöläisten tarpeisiin ja joka auttaa myös ennaltaehkäisevästi – ei vasta kun ollaan jo sairaita. 

Yhteistyö kiteytetysti

Lähtötilanne

Gappsilla isoin kompastuskivi työterveyden löytämisessä oli, etteivät useimmat palveluntarjoajat ymmärtäneet ajatustyöläisistä koostuvan yrityksen tarpeita. Asiaan haluttiin muutosta ja työterveyden kumppaniksi etsittiin yritystä, joka hoitaa flunssat ja muut sairaudenhoidolliset asiat sutjakasti ja helposti, mutta jolta saa myös laajemmin apua ja tukea henkilökunnan hyvinvoinnin edistämiseen.

Miten tilannetta ratkottiin

Gappsin kaltaiselle kasvuyritykselle pelkkä lakisääteinen työterveys tai etäinen kumppanuus ei olisi riittänyt. Heltissä välittäminen näkyy arjessa lakisääteisyyttä pidemmälle, kun työntekijöille on tarjolla apua kokonaisvaltaisesti, erityinen painopiste mielen hyvinvoinnin tukemisessa.

Katsaus nykytilanteeseen

Heltin ja Gappsin yhteistyö on aktiivista ja läpinäkyvää. ”Heltti ymmärtää mistä meidän kulttuurissamme ja liiketoiminnassamme on kyse. Saamme Heltistä työterveyden lisäksi sparrausta, tietoa ja apua kokonaisvaltaisesti – myös johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen.”

Hyödynnetyt Heltin palvelut:

  • Edelläkävijä -paketti:
  • Mielen hyvinvoinnin tuki
  • Johdon ja esihenkilöiden sparraus
  • Työkyvyn tukeminen

Työterveys, joka on läsnä jokaisen Gappsilaisen arjessa

“Olemme kokeilleet monenlaisia toimijoita ja isoin kompastuskivi on ollut se, että palveluntarjoajat eivät ymmärrä meidänlaisen ajatustyöläisistä koostuvan yrityksen tarpeita ja tapaa olla työnantaja. Yhteistyö oli etäistä, lakisääteistä ja kaipasin muutakin kuin vuosittaisen Kela-raportin, Gappsin HR- ja kulttuuriasioista vastaava Nina Uhlenius kuvaa aiempia kokemuksiaan. Ratkaisu löytyikin läheltä eli omasta asiakaskunnasta. Ajatustyöläisiin erikoistunut Heltti on ollut Gappsin asiakas Heltin perustamisesta lähtien, joten nyt apu on molemminpuolista.

”Heltti ymmärtää mistä meidän kulttuurissamme ja liiketoiminnassamme on kyse. Me saamme Heltistä työterveyden lisäksi sparrausta, tietoa ja apua kokonaisvaltaisesti – myös johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen.”

“Työntekijöille on ollut mukava yllätys, että työterveys on aiempaa enemmän arjessa läsnä. Paikan päällä Heltin pitämä kick-off loi hyvän pohjan yhteistyölle ja teki selväksi, että Heltti on meidänhenkinen, helposti lähestyttävä kumppani. Yhteyden Helttiin saa helposti monella tapaa niin livenä kuin etänä, eikä kenenkään tarvitse miettiä, miten olen yhteydessä ja saanko ylipäänsä olla yhteydessä”, Gappsilta kerrotaan.

“Uskon, että ilman tällaista yhteistyötä sairauspoissaolot olisivat meillä isommat. Olen varma, että toisenlaisella mallilla tilanne olisi eri”

Nina Uhlenius, HR-vastaava, Gapps

Sukella tarkemmin yhteistyöhön

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä, tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Katriina Kanto | LinkedIn
katriina.kanto@heltti.fi
044 712 9505

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

MUUTAMA MINUUTTI VIELÄ AIKAA? JATKA LUKEMISTA NÄISTÄ