Organisaation kehittäminen

Muutosneuvotteluiden tukipalvelut

Muutostilanteet ja kriisitilanteet (kuten yt-neuvottelut, lomautus- ja irtisanomistilanteet), ovat organisaation tulevaisuuden menestymisen kannalta kriittisiä. Inhimillisesti hoidettuna ne jättävät vahvan myönteisen muistijäljen ja potentiaalin kestävämmälle tulevaisuudelle.

Kokeneet ja empaattiset muutostilanteiden tukea tarjoavat organisaatiopsykologimme, työnohjaajamme ja psykologimme ovat työyhteisösi, johdon, esihenkilöiden sekä tiimien tukena erilaisissa muutostilanteissa. Muutostilanteiden tukipalvelumme soveltuvat erilaisiin kuormittaviin muutosvaiheisiin ja sopeuttamistilanteisiin.

Haluatko kuulla palvelusta lisää? Ota yhteyttä Anniin!

TUTUSTU

Suosituimmat tukimuodot muutostilanteisiin

Muutostilanteiden tukipalveluita toteuttavat kokeneet organisaatiopsykologimme.

 • sparri- ja suunnittelutuki HR:lle ja johdolle
 • valmennukset esihenkilöille ja tiiminvetäjille
 • ryhmäcoaching ja ryhmätyönohjaus tiimien uuteen alkuun
 • de-briefing ja kriisikeskustelut

Palvelut saatavilla suomeksi ja englanniksi. Etänä ja työpaikallasi.

HR:lle kohdennettu tuki

HR:n sparri- ja suunnittelutuki muutostilanteisiin

Kokeneet organisaatiopsykologimme ja työkykyjohtamisen asiantuntijamme tarjoavat tukea ja sparrausta HR:lle kaikissa muutostilanteiden vaiheissa.

Meiltä saat tukea ja sparrausta juuri sen määrän kuin tarvitset, oli kyse sitten lyhyemmistä muutaman tunnin tai päivän sparraushetkistä tai jatkuvammasta tuesta.

 • Sparraamme haastavissa tilanteissa.
 • Olemme HR-tiimin lisäkäsinä.
 • Tarjoamme jaksamisen tukea HR:lle.

tiimien tuki

Ryhmätyönohjaus ja coaching uuden arjen tueksi

Heltin kokeneet ryhmätyönohjaajat ja coachit auttavat tiimejä uuteen alkuun.

Muutos tyhjentää energiatankkeja, tuo usein epäselvyyttä uudesta suunnasta, rooleista, vastuista, yhteisistä toimintatavoista ja pelisäännöistä. Jo yksi tai muutama ryhmätyönohjauksellinen tapaaminen tai ryhmäcoaching tukevat tiimin uuteen arkeen paluuta.

Lopussa sparraus HR:n kanssa esiin nousseista ilmiöistä ja mahdollisista organisaatioon laajemmin vaikuttavista tekijöistä, joista on hyvä olla kartalla. 

Valmennus esihenkilöille

Esihenkilönä muutoksen jälkeen -valmennus

Esihenkilönä muutoksen jälkeen -valmennus antaa työkaluja ja menetelmiä tiimin johtamiseen uudenlaisessa arjessa.

Valmennus tarjoaa työkaluja, miten johtaa, vahvistaa motivaatiota ja miten näyttää suuntaa uudessa tilanteessa. Valmennuksessa tuetaan lisäksi esihenkilöitä kohtaamaan muutosneuvotteluiden jälkeen mahdollisesti eteen tulevia haastavia keskustelutilanteita.

 • tyypillisesti 3h valmennus
 • lähitoteutuksena tai etänä

Valmennus esihenkilöille

Vaikeiden keskusteluiden taidot ja työkalut

Valmennus tukee ja antaa työkaluja käydä vaikeita ja haastavia keskusteluja inhimillisesti. Nämä taidot ovat ratkaisevassa roolissa, millainen kokemus työnantajasta jää työntekijälle.

Harjoittelemme keskusteluja käytännössä, jotta osallistujat saavat työkaluja, kokemusta ja varmuutta keskusteluihin arjen eri tilanteissa.

 • soveltuu johdolle, esihenkilöille, HR:lle
 • tyypillisesti 3h valmennus
 • lähitoteutuksena tai etänä

Henkilöstön tuki

De-briefing ja purkukeskustelut henkilöstölle

De-briefing ja purkukeskustelut ovat paikkoja jäsentyneesti ja ammattilaisen johdolla purkaa muutosneuvotteluihin liittyviä tilanteita.

De-briefing ja purkukeskusteluiden tarkoituksena on käsitellä tilanteen aiheuttamia reaktioita. Näin voidaan tukea henkilöstön jaksamista, ennaltaehkäistä jälkireaktioita kuten stressireaktioita sekä tukea henkilöstön toimintakykyä muutosneuvotteluiden ollessa käynnissä.

 • 1-3 tuntia, joko koko henkilöstölle kerralla tai pienemmissä ryhmissä

Miksi Heltti tueksi muutostilanteisiin?

 • Kokeneet ja empaattiset asiantuntijat: Muutostilanteisiin erikoistuneet organisaatiopsykogit, työnohjaajat ja sertifioidut coachit sekä työterveyspsykologit ovat käytössäsi jo ennen muutostilanteita, muutosneuvotteluiden aikana sekä muutosneuvotteluiden jälkeen.
 • Systeeminen ymmärrys muutostilanteisiin: Muutoksen johtamisessa tarvitaan ymmärrystä ihmisen toiminnasta muutoksessa, inhimillisestä muutoksen johtamisesta sekä keinoja vahvistaa resilienssiä henkilökohtaisella tasolla.
 • Me autamme lisäämään organisaation osaamista itsensä ja organisaation johtamisesta muutoksessa sekä tuemme esihenkilöitä ja henkilöstöä kuormittavien muutosten aikana.
 • Skaalautuvat ja kohdennetut palvelut eri kokoisille organisaatioille sekä eri rooleille organisaatiossa.
 • Muutostilanteiden tuen palvelut saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ajoneuvoja valmistava yritys: Henkilöstömäärä +1000, liikevaihto +500 M€ Palvelumme: Muutosneuvottelujen tuki ja HR:n valmennus

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Anni Tuominen | LinkedIn
anni.tuominen@heltti.fi
0400 792 488

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!