Ensiapukoulutukset

Ensiapukoulutukset ja ensiapukurssit työpaikoille

Onhan työpaikallasi riittävästi ensiaputaitoisia työntekijöitä?

Työturvallisuuslain mukaan työnantajan on huolehdittava riittävästä ensiapuvalmiuden toteuttamisesta. Suositus on, että vähintään 5 prosenttia työpaikan henkilöstöstä on saanut ensiapukoulutuksen. Ensiapuvalmius tuleekin varmistaa jokaisella työpaikalla, jokaisessa toimipisteessä ja jokaisessa työvuorossa. Ensiapukoulutukset parantavat lisäksi työpaikan työturvallisuutta – myös toimisto- ja asiantuntijatyössä.

Heltin työterveyden asiakkaana yrityksesi ja henkilöstösi saa Punainen Risti Ensiavun avoimet SPR ensiapukoulutukset sekä työpaikkakohtaiset tilauskoulutukset erikoishintaan.

Jotta voit katsoa sisällön, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Punainen Risti Ensiavun Sari Reinikainen tarjoaa sinulle tiiviissä paketissa tietoiskun käytännön asioista, mm. kuka määrittää sopivan ensiapuvalmiuden tason ja miten se toteutetaan käytännössä? Millaisia ensiapukoulutuksia ajatustyöpaikoille suositellaan ja millaisia toteutusmuotoja on etä- ja hybridiarkeen tarjolla.

SPR ensiapukurssit erikoishintaan Heltin asiakkaille

SPR ensiapukurssien sisällöt ja kouluttajat täyttävät Kelan ja sairausvakuutuslain edellytykset työpaikan ensiapuvalmiuden ylläpidosta osana työterveys- ja työsuojelutoimintaa. Heltti suosittelee SPR ensiapukursseja.

MIKSI VALITA SPR ENSIAPUKOULUTUS?

 • SPR ensiapukoulutukset ovat sertifioutuja ja laadukkaita
 • Kaikki kouluttajat täyttävät Kelan vaatimukset
 • Punainen Risti Ensiapu on osa Suomen Punaisen Ristin ja koko maan valmiuden ja varautumisen kokonaisuutta. Punainen Risti Ensiapu kouluttaa auttajia, jotka uskaltavat ja osaavat toimia yllättävissä ensiapua vaativissa tilanteissa.
 • Punainen Risti Ensiavun toimintaa ohjaavat Punaisen Ristin periaatteet, eettiset toimintaohjeet ja halu suojella elämää.
 • SPR Ensiapukurssien ja -koulutusten tuotto ohjataan Punaisen Ristin kotimaan valmius- ja ystävätoimintaan. Osallistumalla SPR ensiapukoulutukseen, olet osa avun ketjua.

Työpaikoille relevantit ensiapukurssit

Heltin asiakkaana saat alennusta ensiapukurssien hinnoista sekä myös työpaikkakohtaisista tilauskoulutuksista

Tutustu ensiapukursseihin ja niiden sisältöön tarkemmin. Heltin alennuskoodilla työpaikkasi ja henkilöstösi saa -10€ / osallistuja avoimista koulutuksista ja verkkokoulutuksista. Saadaksenne sopimushinnan, tulee ilmoittautumisessa käyttää erillistä alennuskoodia. Heltin alennuskoodit löydät myös klikkaamalla kurssikohtaisen infon auki.

Tilauskoulutus omalle työyhteisölle – lähi-, etä- ja hybritoteutuksina

Kun haluat kouluttaa suuremman joukon työntekijöistäsi

Yrityksen on ensiapukoulutus on paras vaihtoehto silloin, kun toivotte räätälöityä sisältöä ja haluatte kouluttaa kerralla isomman porukan. Punainen Risti Ensiapu järjestää myös painotettuja tilauskoulutuksia, jotka muodostuvat perusosuudesta sekä sinun työpaikallesi räätälöidystä osuudesta, joissa painotetaan toimialaasi erityisesti koskevia ensiaputaitoja.

 • Kurssit voidaan toteuttaa lähikoulutuksena asiakkaan tiloissa, sekä vaihtoehtoisesti verkko- tai yhdistelmäkoulutuksina.
 • Lähikoulutusten maksimiryhmäkoko on 15 henkilöä ja verkkokoulutusten 20 henkilöä.

Tilauskoulutusten hinnat ovat kurssista, kestosta ja toteutusajankohdasta riippuen n. 870 € – 1 850 € väliltä (alv 0%). Lähikoulutukseissa hintaan lisätään kouluttajan matkakulut ja päivärahat valtion matkustussäännön mukaisesti.

Pyydä tarjous ja kerro kurssia koskevat toiveesi tällä lomakkeella.

Avoimet SPR ensiapukoulutukset

Kun haluat kouluttaa vain muutamia työntekijöitäsi

Avoimet SPR ensiapukoulutukset mahdollistavat työntekijöille joustavan mallin osallistua koulutuksiin itselleen parhaiten sopivana ajankohtana ja koulutusmuotona:

 • Avoimen koulutuskalenterin kautta työntekijä voi itse valita milloin osallistuu kurssille
 • Työntekijä voi valita verkkokoulutuksen, lähikoulutuksen tai hybridikoulutuksen
 • Kursseista saa 3 vuotta voimassaolevan todistuksen
 • Heltin asiakkaana saat alennusta avoimien koulutusten koulutusmaksusta.

Katso koulutuskalenterista tulevat koulutukset. Jokaisen kurssin kohdalla näkyy lisätietoa, kuten kurssin sisältö ja hinta.

10 € ALENNUSTA PER HENKILÖ HELTTI-KOODILLA

Heltin alennuskoodit ovat:

 • SPR Ensiapukurssi EA 1®  alennuskoodi:  Heltti2024_1
 • SPR Ensiapukurssi EA 2® alennuskoodi:  Heltti2024_2
 • SPR Hätäensiapukurssi 4 t®  alennuskoodi:  Heltti2024_4t
 • SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokurssin alennuskoodi:  Heltti2024_4tvk
 • SPR Hätäensiapukurssi 8 t®  alennuskoodi:  Heltti2024_8t
 • SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokurssin alennuskoodi:  Heltti2024_8tvk

Huom! Muistathan kirjata Heltin asiakkaille suunnatun alennuskoodin ilmoittautumislomakkeen ”alennuskoodi”-kenttään ja klikkaa ”aktivoi”

Tiedätkö millä tasolla ensiapuvalmiuden pitäisi olla organisaatiossasi?

Tutustu riskiluokituksiin

Vähäisen tapaturmariskin työympäristöjä ovat esimerkiksi toimistot, myymälät ja ravintolat. Näihin työpaikkoihin ensiapukoulutukseksi sopii:

 • SPR Hätäensiapukurssi 4 t® tai
  SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus
 • SPR Hätäensiapukurssi 8 t® tai
  SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokoulutus

Ilmeisen tapaturmariskin työympäristöjä ovat esimerkiksi rakennusalan, teollisuuden, tuotannon ja logistiikan työpaikat tai kun työskennellään lasten parissa. Näissä työpaikoissa ensiapukoulutuksen tulee olla kattavampi.

 • SPR Ensiapukurssi EA 1® on erinomainen valinta.

Erityisen tapaturmariskin työympäristöjä ovat esimerkiksi ne rakentamisen, kaivantojen ja merenkulun työt, joissa ollaan tekemisissä vaarallisten aineiden kanssa tai työhön liittyy henkeä uhkaava vaara, kuten räjähdys- tai hukkumisvaara. Näille työpaikoille suosittelemme:

 • SPR Ensiapukurssi EA 1®
 • SPR Ensiapukurssi EA 2® 

HERÄSIKÖ KYSYMYKSIÄ?

Kerromme mielellämme lisää

Ole meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen myynti@heltti.fi ,
tai ollessanne työterveysasiakas voitte olla suoraan yhteydessä omaan työterveyshoitajaanne