Ajatustyö

Sini Lindholm | 9.9.2022

Webinaari: Muutoksen johtaminen ja psykologinen turvallisuus merkittävissä uudistuksissa

Heltti Akatemian kolmiosaisen Johtoryhmä-webinaarisarjan viimeisessä eli kolmannessa webinaarissa keskiviikkona 5.10. klo 9-10 vieraina Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen johtaja Sanna Svahn sekä kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Pertti Korhonen. Syvennymme studiovieraidemme kanssa muutoksen johtamiseen ja psykologiseen turvallisuuteen merkittävissä muutostilanteissa. Teema on erittäin ajankohtainen meille jokaiselle, sillä maailmantilanne heijastuu eri tavoin jokaisen työyhteisön ja organisaation arkeen.

Webinaaria voit seurata LinkedIn eventin kautta tai Youtubesta:

LinkedIn event
Seuraa webinaaria Youtubessa


Elämme ajassa, jota verrataan 1970-luvun öljykriisiin. Sota, energiakriisi, inflaatio, taantuma ovat lounaspuheissamme päivittäin. Olemme tilanteessa, jossa tarvitaan vahvaa muutoskyvykkyyttä ja psykologista turvallisuutta niin organisaatio- kuin yksilötasolla. Nopeus ja reagointikyky ovat tässä ajassa keskeisiä valtteja.

Millaisia oppeja ja näkökulmia johtoryhmien vetäjillä on muutoksen johtamiseen ja psykologiseen turvallisuuteen merkittävissä uudistuksissa?

  • Miten varmistaa, että muutos toteutuu sille asetetuissa tiukoissa aikaraameissa ja saavuttaa onnistuneesti sille asetetut tavoitteet?
  • Kuinka konkreettisesti kehittää johtoryhmän keskinäistä luottamusta ja psykologista turvallisuutta siten, että se mahdollistaa laadukkaamman yhteisajattelun ja tuloksellisemman transformaatiotyöskentelyn?

Selkeyttä psykologisen turvallisuuden hähmäisyyteen

Psykologista turvallisuuden vaikutusta on tutkittu mm. sairaalaympäristössä (mm. Susan Wheelan). Tiimit, joilla keskinäinen luottamus ja psykologinen turvallisuus on korkeammalla onnistuvat pelastamaan enemmän ihmiselämiä tehohoidossa kuin vastaavat tiimit, joilla psykologinen turvallisuus on matalammalla. Tutkitusti pelko lamaannuttaa analyyttistä ajattelua, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä (lähde: Amy Edmondson). Kaikki osaamisia joiden tarve korostuu isoissa muutoksissa.

Psykologinen turvallisuus ja keskinäinen luottamus ovat kuitenkin hähmäisiä käsitteitä. Samalla ne on käsitteitä, joista puhutaan yhä enemmän ja ne tutkitusti lisäävät tuloksellisuutta. Mitä ja kuinka – näihin haemme yhdessä vastauksia seuraavassa webinaarissamme.


Tämä webinaari on sinulle, oli sinulle ajankohtaista tarve muokata liiketoimintaa taantumakestävämmäksi, uudistaa organisaatiota vastaamaan uudistuneen toimintaympäristön tarpeita tai varmistaa, että organisaation toimintakulttuuri ja henkilöstökokemus mahdollistaa kilpailukykyisyyden niin osaaja- kuin asiakaskokemusnäkökulmasta.

Tervetuloa mukaan aamun nojatuolimatkalle muutoksen johtamisesta ja psykologisesta turvallisuudesta merkittävissä uudistuksissa johtoryhmän vetäjän vinkkelistä ja tähän liittyvistä parhaista käytännöistä.

Webinaaria voit seurata LinkedIn eventin kautta tai Youtubesta:

LinkedIn event
Seuraa webinaaria Youtubessa


Webinaarin vieraat

SANNA SVAHN on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen johtaja. Svahn on julkisen ja yksityisen sektorin terveys- ja sosiaalipalvelujen johtamisen erityisosaaja, jolle on kertynyt sote-johtamiskokemusta jo liki 20 vuoden ajalta muun muassa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelujohtajan, Espoon kaupungin perusturvajohtajan sekä Attendon terveydenhuollon johtajan tehtävistä. Johtajana Svahnin erityisosaamista ja kiinnostuksen kohteita ovat positiivinen johtaminen ja vahva strateginen ja operationaalinen johtaminen nopeasti muuttuvissa ympäristöissä. Svahn on lääketieteen tohtori, ja tutkinut ennen sote-johtamisen pariin hakeutumista eturauhassyövän periytyvyyttä.

PERTTI KORHONEN (dipl. ins.) on kokenut yritysjohtaja, jolla on pitkä kokemus suomalaisista pörssi- ja kasvuyhtiöistä. Hän toimii Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin toimitusjohtajana sekä Infinited Fiber Companyn ja Enerim IM:n hallituksen puheenjohtajana. Hän on aiemmin toiminut mm Outotecin toimitusjohtajana, johtavissa tehtävissä  (johtokunnan jäsen, CTO, tuotanto- ja hankintajohtaja, ohjelmistoliiketoiminnan johtaja, tuotekehitysjohtaja) 20 vuoden ajan Nokia-yhtymässä sekä DNA:n, Ahlströmin ja Business FInlandin hallituksen puheenjohtajana ja Rautaruukin ja Elisan hallituksen jäsenenä.

 

Sini Lindholm

Sini Lindholm: Sini on kokenut kokenut organisaatiopsykologi sekä liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämisen ammattilainen, jonka intohimona on olla tekemässä työelämästä elinvoimaisempaa. Sinin kohtaat yrityskultturin, johtamisen ja johtoryhmien kehittämisprojekteissa sekä esihenkilöiden valmennuksissa. Sini on erikoistunut johtoryhmien ja johtoryhmien dialogin kehittämiseen sekä tukemiseen.