Lyhytterapia työpaikoille

Meillä jokaisella on sama pää töissä ja kotona. Työkuormitus näkyy kotona, ja kodin huolet vaikuttavat työpaikalla. Kattava mielen tukipalveluiden tarjonta on noussut yhdeksi tärkeimmistä työsuhde-eduista, joita ajatustyöläinen haluaa työpaikalta.

Pidä huolta henkilöstösi tärkeimmästä pääomasta – tarjoa mahdollisuus myös lyhytterapiaan.

 

Ota yhteyttä

Miksi?

Tutkitusti vaikuttava ja muutosta tukeva hoitomuoto

Lyhytterapia on tutkitusti vaikuttava ja muutosta tukeva hoitomuoto, kun työkyky on riskissä mielen hyvinvoinnin haasteiden, kuten uupumukseen, elämänkriisin tai ahdistuneisuuden vuoksi. Lyhyen työskentelyn jujuna on tavoitteellinen, mutta silti pintaa syvemmälle ulottuva muutostyöskentely.

Työnantajan näkökulmasta lyhytterapian tarjoaminen henkilöstöetuna tai yhtenä mielenterveyden tukipalveluna monesti vähentää sairauspoissaoloja ja tuo tätä kautta kustannussäästöjä. Ajatustyöpaikoilla kattavat mielen hyvinvointia tukevat palvelut ovat myös merkittävä osaajia houkutteleva ja pitävä tekijä.

extraimage
extraimage

Mitä?

Tehokas työkyvyn palauttaja

Lyhytterapia on tehokas työkyvyn palauttaja mielen hyvinvoinnin tyypillisiin haasteisiin: ahdistuneisuuteen ja mielialaoireisiin. Jo muutaman tapaamisen lyhytterapeuttinen työskentely kokeneen ja asiantuntevan lyhytterapeutin kanssa selkiyttää ajatuksia ja auttaa ratkomaan arjessa tai työssä kohdattuja pulmia.

Lyhytterapiassa jäsennellään nykyisiä toimintamalleja ja etsitään yhdessä toimivampia keinoja niin suhteessa itseen kuin muihin. Lyhytterapia selkiyttää ajatuksia ja auttaa rakentamaan ymmärrystä omasta tilanteesta. Lyhytterapia voi myös olla ensimmäinen askel kohti pidempää terapiaa, jota suositellaan jos mielen hyvinvoinnin haasteet ovat toistuvia tai juontavat juurensa lapsuuteen. Työntekijä ei jää yksin etsiessään terapeuttia, vaan pääsee alkuun lyhytterapiassa.

 

 

 

Miten?

Työterveyspsykologin arvion pohjalta, tai itsevarattava työsuhde-etu

Tyypillisesti työntekijän ohjaus lyhytterapiaan tapahtuu työterveyspsykologin arvion pohjalta. Työnantaja voi myös määrittää lyhytterapian itsevarattavaksi työsuhde-eduksi, jolloin työntekijä voi varata itse ajan lyhytterapiaan työnantajan kustantamana. Lyhytterapia-aikoja on saatavilla etänä sekä terapiatoimipisteissämme pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Vaasassa. Lyhytterapia räätälöidään aina työntekijän tarpeiden mukaan, ja terapian kesto on yleensä 5-20 kertaa.

Heltin lyhytterapiaa tekevät asiantuntijat ovat laillistettuja psykologeja, joilla on lyhytterapeuttisen työskentelyotteen täydennyskoulutus. Olemme lyhytterapeuttisessa työskentelyssä Suomen huippuja. Helttiin kuuluva Shortum on erittäin arvostettu lyhytterapeuttisen työotteen kouluttaja ja uranuurtaja. Voit luottaa, että meiltä saat alan parasta palvelua.

 

extraimage
extraimage

Lyhytterapia kokemuksia organisaatioista

  • SOK päätti tarjota henkilöstölleen lyhytpsykoterapiaa – sairauspoissaolot vähenivät kolmanneksella, ja säästöä kertyi puoli miljoonaa euroa:”Satsaus on ollut 16 000 euroa tähän lyhytterapiaan ja ne vaikutukset ovat satojatuhansia euroja eli suunta on aivan mahtava”, toteaa SOK:n henkilöstöjohtaja Mari Junnilla.

Elinkeinoelämän keskusliitton asiantuntijalääkäri Auli Rytivaaran mukaan työnantajan tarjoamaa lyhytterapiaa on helppo puoltaa: ”Kyllä se on toimiva ratkaisu sekä taloudellisesti että inhimillisesti. Päästään puuttumaan huomattavan varhaisessa vaiheessa, jolla saadaan ihminen toimintakykyiseksi eikä välttämättä tarvi jäädä töistä ollenkaan pois.”

Lyhytterapian lisääminen sopimukseen on vaivatonta ja nopeaa

Heltin työterveyden asiakkaille

Heltin lyhytterapia mahdollistaa ajatustyöntekijän ja ajatustyön haasteiden ymmärryksen pysymisen keskiössä, sekä hoidon mukautumisen tiiviiksi osaksi työterveyden prosesseja. Näin työntekijän työkyvyn tukeminen pysyy mahdollisimman lähellä omaa moniammatillista terveystiimiä.

Kun olet kiinnostunut lyhytterapian lisäämisestä osaksi työterveyssopimustanne, toimi näin:

  • Jos haluat kysyä lisää tai keskustella erilaisista palvelupaketeista, ota yhteyttä oman yrityksesi nimettyyn työterveyshoitajaan.
  • Mikäli haluat lisätä lyhytterapian suoraan sopimuksellesi ja lyhytterapiapalvelut voimaan heti, tee lisäys sähköisesti tästä.
  • Lyhytterapian hinnoittelun löydät Heltin hinnastosta, jonka löydät kirjautumalla HelttiView-palveluun.

Muista viestiä henkilöstöllesi, että heille on tarjolla lyhytterapiapalvelut – tähän saat apua meiltä Heltistä. Pidämme mielellämme henkilöstöllenne myös infotilaisuuden.

extraimage

Haluatko lisätietoja lyhytterapian organisaatiopaketeista?

Ota yhteyttä Kimmoon