AJATUSTYÖN JOHTAMINEN

Johdon coaching

Johdon coaching on avain parempaan johtajuuteen. Heltin kokeneet johdon coachint auttavat ymmärtämään johtamistapoja pintaa syvemmältä, kehittämään reflektointikykyä ja johtamaan organisaatiotasi kohti pysyviä uudistuksia.

Johtaja on usein tehtävässään varsin yksin. Samalla johtajuus ja johtajan rooli on murroksessa – ja työpaikoilla johtajalla vastassa nopeita muutoksia ja haastavia tilanteita. Mahdollisuus saada tukea, sparrausta omille ajatuksille ja ymmärtää itseään syvällisemmin tulisi olla jokaisen johtajan oikeus.

Miten johtaja suojelet itseäsi ja tiimiäsi burnouteilta? Miten varmistat, että itselläsi on tilaa reflektoida?

Tanja Lappi, business coach, työuupumusaktivisti ja työterveyspsykologi

Palvelu kiteytetysti

MIKSI?

Coaching tuo pysyviä uudistuksia ja kehittymistä

Ajatustyön ja ajatustyöntekijöiden johtaminen etä- ja hybridimaailmassa on vaativaa.

Me kehitämme erityisesti ajatustyöpaikkojen johtajuutta ja niissä toimivia johtajia yksilöinä. Johdon coaching auttaa kirkastamaan ajatuksia, laajentamaan näkökulmia ja kehittämään toimintatapoja.

MITÄ?

Ajatustyön johtamiseen erikoistuneet coachit

Olemme business coach -kumppani, joka yhdistää syvällisen psykologisen osaamisen vahvaan liiketoiminnalliseen näkemykseen. Tarjoamme räätälöityä tukea, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin omaa käyttäytymistäsi ja ohjaavia tekijöitäsi. Kanssamme vahvistat johtajuuttasi, saavutat strategiset tavoitteesi ja luot kestäviä uudistuksia organisaatiossasi.

Miten?

Coachingia yksilöille ja ryhmämuotoisena, etänä ja livenä

Johdon coachingissa tapaamisia on tyypillisesti 5-10 kpl ja ne ovat kestoltaan 1-1,5 h. Tapaamiset voidaan toteuttaa lähi- tai etätapaamisina. 

Coachimme ovat taustaltaan psykologeja tai sosiaalipsykologeja, joilla on coaching-täydennyskoulutusten lisäksi kattava kokemus johto- ja esimiestehtävistä.

Tutustu johdon coacheihin

pyydä tarjous tai osta johdon coachingia suoraan verkkokaupasta

Business Coachimme ovat paitsi ihmisen mielen asiantuntijoita, myös itsekin kokeneita johtajia, jotka ovat itsekin kulkeneet esimiestehtävissä ja tietävät ajatustyön johtamisen haasteet. Coachimme tarjoavat tukea, sparrausta, ymmärrystä ja sopivasti haastamista, jotta kehittyminen voi tapahtua.

Asiakastarina: ALMA TALENT

Esihenkilövalmennus auttoi kehittämään valmentavaa johtamista

Kun työelämä, työn tekemisen tavat ja organisaatio kehittyvät, myös johtamisen täytyy kehittyä. Alma Talentissa painopiste on muuttunut yhä enemmän valmentavan johtajuuden suuntaan ja siksi esihenkilöiden johtajuustaitoja ja itsetuntemusta haluttiin syventää Heltin organisaatiopsykologin valmentamana.

ajatustyöpaikkojen organISaation kehittämisen asiakkaitamme

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita, laita viestiä tai varaa suoraan aika tapaamiselle

Ota yhteyttä

Anni Tuominen | LinkedIn
anni.tuominen@heltti.fi
0400 792 488

Varaa juttuhetki

Haluaisitko keskustella palvelusta lisää lyhyessä etätapaamisessa? Varaa aika tapaamiseen oheisesta linkistä.

Jätä yhteystietosi