Tutustu Heltin organisaatioiden ja johtamisen kehittämisen tiimiin

Heltin organisaatioiden ja johtamisen kehittämisen asiantuntijat ovat joukko kokeneita ja näkemyksellisiä ammattilaisia, jotka ovat työskennelleet vuosia erilaisten organisaatioiden tukena ja luottokumppaneita. Joukosta löytyy asiantuntijoita, joiden osaamisalueisiin kuuluu esimerkiksi johtoryhmien ja esihenkilöiden johtajuuden kehittäminen vahvistaminen, strategisen työkykyjohtamisen, resilienssin sekä organisaatioiden kehittämisen, tunneälyn ja mielen hyvinvoinnin kehittäminen ja ajattelun uudistaminen.

Tutustu asiantuntijatiimiin.

Sini Lindholm

sini.lindholm@heltti.fi | 040 7304 909

”Be the change you wish to see in the world”

Yli 20 vuotta johtamisen, toimintakulttuurin ja työhyvinvoinnin kehittämisen kokemusta käytössänne. Sinin ammatillinen missio on olla luomassa elinvoimaisempaa työelämää niin inhimillisessä kuin taloudellisessa mielessä. Sini on kokenut johtoryhmien kehittäjä ja johdon sparraaja, jonka otetta kuvataan energisoivaksi, rohkeasti asiat pintauttavaksi, innostavasti oivalluttavaksi. Sinin oma kokemus liiketoimintajohtajana antaa lisäksi reflektiopintaa, pitää jalat tukevasti maassa ja mielen nöyränä. Koulutukseltaan Sini on psykologi sekä business coach (PCC) ja johdon työnohjaaja.

Asiakkaiden sanomaa: “Sini on monella tapaa poikkeuksellinen ja osaaminen on valtava. Energia ja positiivisuus on erityistä. Arvostan suuresti Sinin lähestymistavan valtavaa inhimillisyyttä ja viisautta.“

Erikoistumisalueet: Johtoryhmien kehittäminen, johtajuusvalmennukset, muutostilanteiden tuki

 

Verkostoidu Linkkarissa

Tanja Lappi

tanja.lappi@heltti.fi

”Minulla on unelma.”

Tanja Lappi on työuupumusaktivisti, tietokirjailija sekä yksi työterveysyritys Heltin perustajista, ajatustyöhön, -työntekijöihin ja -yrityksiin erikoistunut työterveyspsykologi ja johdon luottovalmentaja. Hän on hoitanut työurallaan satoja työuupuneita sekä sparrannut esihenkilöitä ja johtoa lukuisissa organisaatiossa.

Tanja on ollut kiinnostunut työuupumusilmiöstä lähes koko työuransa ajan ja uskoo, että Helttiä ei olisi syntynyt ilman työelämän pahinta uhkaa, työuupumusta. Tanjan kokemuksen mukaan hyvällä työn ja ihmisten johtamisella työuupumusilmiö on mahdollista taklata ihan jokaisella työpaikalla. Jaksamista voidaan ja pitää johtaa. Tanjalla on unelma, että työuupumuksesta puhuttaisiin tulevaisuudessa menneessä aikamuodossa.

Erikoistumisalueet: Työkykyjohtaminen, työuupumusilmiö, johdon coaching.

 

Verkostoidu Linkkarissa

Hanna Rainio

hanna.rainio@heltti.fi

”Tule siksi mitä olet.”

Rohkeasti vaikeita teemoja lähestyvä vuorovaikutuksen ammattilainen, joka kiinnostuu dynamiikasta ryhmissä, mitä tapahtuu ihmisten välillä ja mikä rooli johtamisella ja työn rakenteilla on edellisten syntymisessä. Rohkaisee kokeilemaan ja auttaa näkemään edistymistä.

Hanna on täydentänyt sosiaalipsykologian opintojaan business coachin, työnohjaajan ja lyhytterapian tutkinnoilla.

Asiakkaiden sanomaa: “Hanna tuo erittäin hyvin asiat esille ja pitää mielenkiinnon yllä asiaan koko ajan. Sopivasti huumoria, lempeää ja jämäkkää otetta tilaisuuksien eteenpäin viennissä.“

Erikoistumisalueet: Johdon ja esihenkilöiden valmennukset, muutostilanteiden tuki, johtajuuden kehittäminen ja uudistaminen.

 

Verkostoidu Linkkarissa

Mari Laari

mari.laari@heltti.fi

Innostava, oivalluksia tarjoava ja rennolla otteella työskentelevä organisaatiopsykologian ammattilainen, jonka avulla organisaatiot ja yksilöt löytävät keinoja työelämän kehittämiseen. Mari on koulutukseltaan psykologian maisteri, työnohjaaja ja organisaatiokonsultti. Hänen tavoitteenaan on auttaa luomaan työelämää, joka tukee ihmisten hyvinvointia.

Erikoistumisalueet: Voimavaravalmennukset, työssä jaksaminen, esihenkilöiden johtajuuden vahvistaminen.

 

Verkostoidu Linkkarissa

Antti-Juhani Wihuri

antti-juhani.wihuri@heltti.fi

”Joskus hidastaminen on kaikkein nopein tapa edetä”

Innostava ja monipuolinen johdon ja työyhteisöjen kehittäjä ja coach, jonka intohimona on luoda hyvää työelämää yksi oivallus kerrallaan. Johtamisen ja johtoryhmien kehittämisen ohella taitava itsensä johtamisen, hyvinvoinnin valmentaja ja mindfulnessin työelämässä soveltamisen pioneeri. Lähes 20 vuoden kehittämiskokemukseen yhdistyy vahva taito rakentaa luottamusta ja luoda läsnäoleva, oppimista ja oivalluksia tukeva ilmapiiri. A-J:lla on pitkä kokemus liiketoiminnan johtamisesta ja hän on täydentänyt juristin koulutustaan psykologian opinnoilla sekä konsultoinnin, coachingin ja lyhytterapian koulutuksilla.

Asiakkaiden sanomaa: “Todella taitava ja innostava valmentaja, joka tasapainoisesti antaa tilaa ja ohjaa kohti tavoitteita.”

Erikoistumisalueet: Mindfullness, työyhteisöjen kehittäminen, coaching.

 

Verkostoidu Linkkarissa