”Älä johda aikaa, vaan energiaa”, neuvoo Heltin tuore liiketoimintajohtaja Jari Puranen

Tytti Kuusinen

Heltti on kevään aikana kasvanut jo 37-päiseksi kasvuyritykseksi ja saanut uusimpana vahvistuksena remmiinsä hyvinvointiguru Jari Purasen. Jari tunnetaan johtamista ravistelevasta näkemyksestään, jonka mukaan työelämässä tulee tänä päivänä johtaa ajan sijasta energiaa.

Työajan mittaaminen ei ajatus- ja tietotyöläisten keskuudessa palvele enää työsuojelulainsäädännön alkuperäistä tarkoitusta. “Mitä jos mittareina olisivatkin tulosten tekeminen, palautuminen ja energia?” Jari kysyy.

Sitä saa, mitä mittaa, kuuluu sanonta. Eivätkö kaikki työnantajat kuitenkin halua energisiä työntekijöitä, jotka tekevät töitä täydessä kapasiteetissaan? Puranen on ollut mukana luomassa Kapasiteetti-kirjaa, joka antaa työkalut maailman vaikeimmassa ammatissa, johtamisessa, menestymiseen. “Johtajan substanssiosaamisen sijaan tänä päivänä merkitsee se, millainen kyky johtajalla on jaksaa ja kasvaa erilaisissa tilanteissa”, Jari kiteyttää.

Aika esteenä ei käy syyksi olla johtamatta omaa hyvinvointiaan

Jarin tahtotila on, että satunnaisen keppijumpan sijaan ihmisten elintavat ihan oikeasti muuttuvat. Hän on Ironcoaching-nimisen yrityksen toimitusjohtajana valmentanut isojen yritysten johtoa, mm. Outotecin johtoryhmää, mutta myös Koneen tuotannon työntekijöitä. Puranen katsoo, että valmentaminen on ylipäätään tämän päivän johtamista. “Se on yksinkertaisimmillaan tuttujen asioiden nostamisesta prioriteetiksi.”  Aika esteenä ei käy syyksi olla johtamatta omaa hyvinvointiaan.

Kasvava tietotulva vaatii uudenlaista työn johtamista sekä jatkuvaa työtapojen tuunaamista

Hyvinvoinnin johtaminen, sekä oman että organisaation, on koko ajan enemmän pinnalla. Kasvava tietotulva vaatii uudenlaista työn johtamista sekä jatkuvaa työtapojen tuunaamista. Palautumisen taidon merkitys korostuu. Uusien taitojen harjoittelussa ja elintapojen muuttamisessa valmentamisella on tutkimusten mukaan tehokas vaikutus.

”Johtajan substanssiosaamisen sijaan tänä päivänä merkitsee se, millainen kyky johtajalla on jaksaa ja kasvaa erilaisissa tilanteissa.”

Jari Puranen

Kirjoittaja: Jari Puranen, Heltin liiketoimintajohtaja, 2017

Äänekoskella syntynyt Puranen on tehnyt koko elämänsä intohimoisesti liikunnan ja hyvinvoinnin parissa töitä. Jari on nykyisin myös Suomen triathlonliiton toiminnanjohtaja ja kaksinkertainen Ironman-kisailija. Hänellä on kolme lasta. ”Elämä on upea seikkailu. Kaikesta selviää”, Jari summaa elämänasenteensa.