Johtaminen

Timo Lappi | 18.4.2019

Heltin hyvä hallitus 2019

Heltti on viime vuosien aikana kasvanut nopeasti ja tuonut terveysalalle uudenlaisen terveyteen kannustavan liiketoimintamallin, digitaaliset työkalut ja alan perinteitä haastavan itseohjautuvan organisaation. Heltti päätti helmikuussa 2019 lähteä vahvistamaan hallitustyön asiakasnäkökulmaa ja lähti etsimään hallitukseensa henkilöstöasioiden osaajaa julkisella haulla. Tavoitteenamme oli löytää ammattilaisia, joilla on käytännön kokemusta ajatustyöläisten hyvinvoinnin ja kapasiteetin johtamisesta käytännössä. Ajatustyössä tuottavuus vaihtelee huimasti ihmisten henkisen tasapainon ja vireyden mukaan, ja työterveyden perinteiset sairaudenhoidon keinot tulevat ajankohtaisiksi vasta liian myöhään. Heltin Mental Capacity -palvelut tähtäävät ajatustyöläisten hyvinvoinnin  jatkuvaan tukeen, jolla voidaan ylläpitää ajatustyöläisten kapasiteettia sekä ennaltaehkäistä henkistä kuormitusta, pahoinvointia ja uupumisia.

Heltin omistavat Heltin avainhenkilöt sekä kourallinen hyvämaineisia suomalaisia sijoittajia, kuten Pauligin suvun The English Tearoom ja Risto Siilasmaan First Fellow. Heltillä on aktiivisesti toimiva hallitus, joka sparraa strategisesti Heltin tiimiä, avaa ovia, tukee liiketoimintaamme ja valvoo yhtiön kehittymistä. Heltin hallituksen jäsenet ovat jalkautuneet titteleistä, virkateistä ja vuosikelloista riippumattomaan haastamiseen, ideointiin ja pallotteluun koko Helttiäisparven kanssa. Hallitus on digitaalisesti koolla jatkuvasti myös kokousten ulkopuolella. Heltin hallituksen puheenjohtaja Kaj Hagros on kirjoittanut näkökulmistaan nopeasti kasvavien yritysten ketterään hallitustyöskentelyyn Directors’ Institute Finlandin blogissa.

”Hallitussivustollamme kävi noin 2000 kävijää, joista 131 päätyi hakemaan tehtävään”

Mihin Heltin hallitushaku päätyi?

Yllätyimme positiivisesti Heltin julkisen hallitushaun saamasta vastaanotosta. Hallitussivustollamme kävi noin 2000 kävijää, joista 131 päätyi hakemaan tehtävään. Myös Talouselämä uutisoi poikkeuksellisesta tavasta rekrytoida hallitusosaajia. Hakijoista 66 % oli naisia ja 34 % miehiä, ja pidimme kaikkia hakemuksia laadukkaina. Paljon mielenkiintoisia osaajia siis löytyi, kun vain lähti täydentämään hallitusta uudella tavalla yrityksen omien verkostojen ulkopuolelta.

Heltin varsinainen yhtiökokous päätti tiistaina 9.4.2019, että Marjo Kuosmanen ja Janne Tuomikoski valittiin hallituksen uusiksi jäseniksi. Heidän ohellaan hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kaj Hagros, ja jäseninä jatkavat Pertti Korhonen ja Marianne Vikkula.

Heltin hallituksen uudet jäsenet Marjo Kuosmanen ja Janne Tuomikoski Heltin varsinaisessa yhtiökokouksessa 9.4.2019.

Marjo on pitkän kokemuksen omaava HR-ammattilainen, joka toimii Amer Sports Oyj:n (Connected Devices and Digital Services, Global ICS and Suunto) HR-johtajana. Ennen Amer Sportsia Marjo on toiminut henkilöstöjohdon tehtävissä Rovio Entertainmentilla, UPM-Kymmenellä ja Nokialla. Marjolla on hyvä näkemys siitä, minkälaisia nykyajan ajatustyöläisten kapasiteetin, hyvinvoinnin ja terveyden haasteet ovat ja minkälaiset näitä tukevat palvelut voisivat luoda parhaiten arvoa yrityksille.

Janne on puolestaan kasvuyrittäjä, joka on ollut mukana perustamassa IT-yritys Bitfactoria ja kasvattanut siitä yli 150 ihmisen hyvän työpaikan vastaten nykyisin Bitfactorin henkilöstöstä ja kulttuurista. Asiakasnäkökulman lisäksi Jannen osaaminen tuo uusia ajatuksia myös Heltin kehittämiä digipalveluita koskeviin keskusteluihin.

Heltissä uskomme, että parhaat hallitukset on koottu siten, että ne toimivat hyvin tiiminä, edustavat erilaisia näkökulmia ja ovat monimuotoisia. Kunnianhimoiset hallitukset myös päivittävät kokoonpanoaan säännöllisesti. Odotamme innolla pääsevämme tekemään töitä uuden hallituksemme kanssa!

TAHDOTKO KUULLA LISÄÄ HELTIN MODERNEISTA HYVINVOINTI- JA TYÖTERVEYSPALVELUISTA?
KYSY LISÄÄ!

Timo Lappi

Timo Lappi: Tehtäväni on pitää huoli siitä, että Heltin palvelut vastaavat asiakasyritystemme ja jäsentemme tarpeita. Parhaat fiilikset saan siitä, kun onnistumme tuomaan toimialalle uusia parempia käytäntöjä. Tavoitteenani on, että Heltti tuo lisää terveitä elinvuosia ja hyvinvointia puolelle miljoonalle ihmiselle ja tarjoaa työntekijöilleen - helttiäisille - toimialamme parhaan työpaikan. Pyrin elämään myös vapaa-ajalla Heltin oppien mukaisesti, eli minut löytää usein Espoon rantaraitilta juoksemasta tai pyöräilemästä.