Heltin hyvinvointikampanja 2023

Valaise kaa(m)os

Marraskuussa eletään vuoden harmainta ja pimeintä aikaa, joka imee meistä energiaa. Loppuvuotta kohti oma työpöytä voi myös muistuttaa välillä melkoista kaaosta. Kaamos ja kaaos – kumpikin kuulostaa melko synkältä. Siksi Heltin hyvinvointikampanjan teemana onkin tänä vuonna valo!

Valaise kaa(m)os -hyvinvointikampanja sisältää iloa ja oivalluksia tuovia webinaareja, tempauksia ja vinkkejä pimeyden ja työarjen keskelle.

Tutustu tästä kampanjan sisältöihin: 

Valowebinaarit – IG-livet Heltin instassa!
SPR:n tietoisku: Ensiaputaidot kunnossa?
Heltin työfysioterapeuttien vinkit
Yogaia jäsenetu ja yhteistyö
Tempaukset – Osallistu ja voita!

 

Read in English

Heltin asiantuntijat

Valowebinaarit

IG-livet Heltin instassa – @helttihealthy

Ti 7.11. klo 19

Työterveyspsykologin Q&A: Kysy mitä vaan jaksamisesta

”Millaisia keinoja voisin ottaa käyttöön työssä jaksamiseni edistämiseksi? Työkuormani on tällä hetkellä vaikeasti hallittava, mitä teen?”

Kaamoksen ja kiireen vuoksi jaksaminen saattaa olla monilla koetuksella. Tässä livessä voit kysyä jaksamisesta mitä vaan Heltin työterveyspsykologeilta Samuli Shintamilta ja Saara Schulmanilta (ttps-harjoittelija).

Voit lähettää heille kysymyksiä ennakkoon Heltin Instagramissa @helttihealthy.

 

Lisää kalenteriin

To 16.11. klo 19

Kuka minä olen? – työelämän minätarinat

Meillä jokaisella on tarina, jota itsellemme kerromme. Jonkun taakkana voi olla huijarisyndrooma, toinen kärsii perfektionismista. Miten nämä roolit vaikuttavat työssä jaksamiseen? Luotanko muihin ihmisiin? Entä saako työpaikalla näyttää tunteita?

Tässä livessä näihin kysymyksiin etsitään vastauksia withHeltin johtavan psykoterapeutin, Aino Juusolan ja Heltin työkykyjohtamisen asiantuntijan, Selena Kartomaan johdolla.

 

Lisää kalenteriin

Ti 21.11. klo 17

Taitava mieli – läsnäolon valoa kaa(m)okseen

Tässä livessä työyhteisökehittäjä ja mindfulnessohjaaja Antti-Juhani Wihuri johdattaa meidät tietoisen läsnäolon maailmaan ja antaa parhaat vinkit keskittyneeseen ja läsnäolevaan työntekoon.

Ota tämä hetki hyvinvoinnillesi ja katkaise hektinen arki. Voitte myös kokoontua toimistolle vaikka yhteiseen after work-hetkeen liven parissa!

 

Lisää kalenteriin

extraimage

SPR ja Heltti

Tietoisku: Ensiaputaidot kunnossa?

Oletteko varmistanut, että työpaikallanne on riittävä määrä ensiaputaitoisia ihmisiä? Tiesitkö, että jokaisella työnantajalla on lakisääteinen velvollisuus pitää huolta työpaikan ensiapuvalmiudesta. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Punainen Risti Ensiavun Sari Reinikainen tarjoaa sinulle tiiviissä paketissa tietoiskun käytännön asioista, mm. kuka määrittää sopivan ensiapuvalmiuden tason ja miten se toteutetaan käytännössä? Millaisia ensiapukoulutuksia ajatustyöpaikoille suositellaan ja millaisia toteutusmuotoja on etä- ja hybridiarkeen tarjolla.

 

Katso tallenne

 

Sari Reinikainen toimii Punainen Risti Ensiavussa ensiapukoulutusten asiantuntijana ja asiakasyritysten yhteyshenkilönä. Hänellä on vankka, yli 20 vuoden kokemus ja osaaminen ensiapukoulutuksista niin aiemmista terveydenhuollon tehtävistään kuin nykyisessä asiantuntijaroolissaan, jossa hän auttaa organisaatioita löytämään juuri heille sopivan ja työympäristön turvallisuutta tukevan ensiapukoulutuksen.

Heltin työfysioterapeutit

Arkiliikkumisen tärkeys kaamosaikana

Tietoa ja vinkkejä blogien muodossa

Kaamoksen aika saattaa houkutella monia siirtymään ”talviunille”. Vaikka marraskuun harmaus ei ehkä ole se inspiroivin ulkoilusää, ei arkiliikunnan merkitystä kannata unohtaa kaamoksessakaan!

Marraskuun viimeisellä viikolla (vk 48) löydät MyHeltistä Heltin fysioterapeuttien vinkkejä ja tietoiskuja siitä miten liikkuvuutta voi lisätä työpäiviin, sekä mitkä ovat liikunnan hyödyt kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Tutustu tuleviin blogeihin tästä:

Mitä eroa on liikkeellä, liikkunnalla ja urheilulla?

Miten liikkuminen, liikunta ja urheilu eroavat toisistaan? Miten niillä voidaan vaikuttaa hyvinvointiin ja terveyteen? Fyssarimme Saku avaa näitä kysymyksiä tässä blogissa ja kertoo, miten voit valita itsellesi sopivimman tavan pysyä aktiivisena.

Aerobinen liikunta – kiertääkö happi päähän asti, ja miten se laitetaan kiertämään?

Tässä tietoiskussa fyssarimme Osku tutustuttaa sinut aerobisen liikunnan terveyshyötyihin. Luettuasi blogin tiedät, miten voit maksimoida aerobisen harjoittelun tehokkuuden ja opit miten saat hengityksen kulkemaan päästä varpaisiin!

Lihaskuntoharjoittelua  työpäivän aikana – ajatustyöläisen lihakset ovat aivojen apurit

Miksi lihaskuntoharjoittelu on olennaista istumatyössä ja miten se voi parantaa ajatustyötäsi? Kuinka voit vahvistaa kehoasi ja mieltäsi työpäivän aikana? Näihin kysymyksiin saat vastaukset fyssarimme Joelin blogista!

Harjoittelun rytmittäminen

Tässä blogissa fyssarimme Sanna ja Christina neuvovat, miten treenaamisen oikealla ajoittamisella ja rytmittämisellä saat parempia tuloksia ja enemmän tehoa treeneihisi!Jäsenetu ja yhteistyö

Yogaia

Hyvän olon kotitreeniä keholle ja mielelle!

Yogaian ohjatut kotitreenit ja rentoutukset tekevät kehon- ja mielenhuollosta helppoa, ilman suorittamista. Voit liikuttaa kehoa omaan tahtiin kotona tai vaikka toimistolla koko työporukan kanssa videoiden ohjaanamana. Kampanjavideot julkaistaan MyHeltissä kampanjan aikana aina maanantaisin.

Yogaian edut Heltin jäsenille kaamoskampanjan ajan: 

 • Treenivideoita MyHeltissä joka viikko marraskuun ajan (1 video / viikko, julkaisu joka maanantai)
 • 14 päivän ilmainen kokeilu + 6 kk uusiutuva tilaus -40 % – 8,99 € / kk (norm. hinta 14,99 € / kk).

Löydät videot ja ohjeet jäsenedun hyöydyntämiseen MyHeltistä

Kirjaudu MyHelttiin

extraimage

Tempaukset

Somehaasteita ja hyvää mieltä!

Koleuteen ja pimeyteen tarvitaan iloa, hehkua sekä tietty myös liikettä. Siksi osana valaise kaa(m)os kampanjaa, haastamme kaikki mukaan kahteen pikku tempaukseen. Molemmat tempaukset ovat voimassa koko marraskuisen kampanjan ajan, ja niihin voi osallistua somessa (Facebook, Instagram, LinkedIn) niin yksilönä, kuin vaikka koko työryhmän tai organisaation voimin.

Tarkemmat tiedot tempauksista tulee tässä:

extraimage

Tempaus

#PALAVERIKYYKKY

Yllätä itsesi ja työystäväsi tauolla!

Tuntuuko joskus siltä, että sun aivot on duunipäivän jälkeen pelkkää hyytelöä? 

Me ajatustyöntekijät vietetään ruudun ääressä ihan hullun pitkiä aikoja ja liikutaan aivan liian vähän. Lyhyetkin tauot voivat vaikuttaa aivojen toimintaan ja ajatuksen virtaan merkittävästi. Siksi me haastetaankin nyt sut ja sun koko työyhteisö palaverikyykkyihin!

Miten tempaus toimii?

 • Huuda kesken palsun ”PALAVERIKYYKKY”, jolloin kaikkien on kyykättävä
 • Ikuista suoritukset kuvin ja videoin – tapa on vapaa!
 • Palkitsemme parhaat yksilökyykyt ja porukkasuoritukset marraskuun lopussa!
Tägää Heltti julkaisuusi somessa,  ja lisää mukaan tunniste #palaverikyykky 

Tempaus

Valaise työkaverin kaa(m)os

Koska viimeksi kehuit sun työystävää?

Ootko koskaan kertonut sille vieressä istuvalle tyypille kuinka hän tuo sun työpäiviin iloa, tai etäpalavereiden ideanikkarille että hänen energiansa inspiroi sua? Tämän tempauksen myötä sulla on siihen mainio mahdollisuus!


Miten tempaus toimii? 
 • Kurkkaa Heltin instasta ”Valaise työkaverin kaa(m)os” -tarina (Löytyy kohokohdista)
 • Ota tarinasta kuvakaappaus tai lataa pohja tästä
 • Jaa kuva omassa IG-tarinassa ja tägää työystävät mukaan!
 • Tägää tarinaan myös Heltti (@helttihealthy) niin olet palkintojen arvonnassa mukana!
extraimage

Heltti's wellbeing campaign 2023

Valaise kaa(m)os

Shine Bright in the Polar Night!

In Finland, particularly in the northern regions, including Helsinki, you’ll experience a phenomenon known as the polar night during the winter months. This is a period when the days become incredibly short, and the nights are exceptionally long. In Helsinki, the polar night is relatively mild compared to the northernmost parts of the country, so you can expect a few weeks of reduced daylight in December.

Heltti’s Valaise Kaa(m)os (aka ”Shine Bright in the polar night”) well-being campaign offers joyful events and tips to brighten up the darkness and the midst of our workdays.

Most of the contents of this campaign are in Finnish, but here you can find material also in English: 

Upcoming: How to Stay Active during the Polar Night?

Though this time of the year can be draining and you feel less energetic – you should still get up and be active!
Although it might be cold, dark, and sometimes slippery outside it’s still important to get outside and get some fresh air. Winter time in Finland is beautiful – and we hope we can encourage you to experience it too!

Keep an eye on MyHeltti – We’ll soon share our top tips and tricks how to stay warm and active during winter!

Fitness and Wellness Tips & Tricks from Heltti’s physiotherapists

MyHeltti, week 48:  Find tips from Heltti’s physiotherapists on how to incorporate mobility into your workdays, as well as information on the benefits of exercise for your overall well-being.

Upcoming blogs:  

 • What is the difference between movement, exercise, and sports?
 • Unlocking the Benefits of Aerobic Workouts: Enhancing Oxygen Flow to the Brain
 • Strength Training During the Workday – Knowledge Worker’s Muscles are the Brain’s Assistants
 • Scheduling your Workouts

Yogaia workout videos on MyHeltti

Yogaia’s guided home workouts and relaxation sessions make body and mind maintenance easy, without the pressure to perform. Throughout November, we will be releasing a new Yogaia workout video on MyHeltti every week. With the video as your guide, you can exercise at your own pace, whether it’s at home or even at the office with your entire workgroup.

 

Activities and Challenges on Social Media

 • Drop it low – Palaverikyykky (Meeting Squat!) 
  – When someone yells ”Palaverikyykky” everyone must drop it low!
  – Capture your achievements in photos and/or videos
  – Share them on social media with #palaverikyykky and tag @helttihealthy too!
  – We’ll reward the best solo and best group achievements with fun prizes!

 

 • Praise your buddy 
  – When was the last time you told your colleague that they’re cool and awesome?
  – Now you can praise your buddy on social media!
  – Download our Instagram Story Template and share it on your story
  – Tag your coworkers and spread the joy! Remember to tag Heltti too