Uniryhmä

Työikäisten unettomuus on lisääntynyt – stressi vaikuttaa herkästi uneen ja se näkyy näissä tilastoissa sekä työterveyden vastaanotoilla. Elämän ylikuumeneminen, työelämän vaativuus, koukuttavat älylaitteet ja huolestuttava maailmantilanne vaikuttavat osalla meistä erityisesti uneen.

Tilapäinen unettomuus onkin osa tavallista elämää, mutta pitkittynyt unettomuus vaikuttaa paitsi privaelämään myös erityisesti työkykyyn ja työn tuottavuuteen.

 

Ota yhteyttä

 

Miksi?

Unen laatu ja määrä ovat elintärkeitä työssä jaksamiseen

Erityisesti äkillisissä elämänmuutoksissa tai työstressin kasautuessa unettomuus on luonnollinen reaktio. Ajatustyössä unen laatu ja määrä ovat elintärkeitä työssä jaksamiseen sekä ajatustyössä vaadittavien keskittymiskyvyn, luovuuden sekä ongelmanratkaisukyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. Uniryhmien tarjoaminen henkilöstölle on suosittua, sillä paremmin nukutut yöt näkyvät suoraan työntekijöiden suoritus- ja ongelmanratkaisukyvyn parantumisena ja tuottavuuden lisääntymisenä.

extraimage
extraimage

Mitä?

Keino luoda työssä onnistumisen edellytyksiä unta parantamalla

Heltin uniryhmä on suosittu ja tehokas keino työantajalle tukea työssä onnistumisen edellytyksiä. Lääkkeettömät psykologiset menetelmät ovat tutkimusten mukaan erittäin vaikuttavia pitkäkestoisen unettomuushäiriön hoidossa. Niistä tutkituimpia ja tehokkaimpia ovat kognitiivisen käyttäytymisterapian unettomuuden hoitoon tarkoitetut menetelmät, johon perustuu myös Heltin uniryhmä.

Miten?

Ryhmämuotoinen valmennus

Uniryhmä on Heltin uneen erikoistuneen työterveyshoitajan/psykologin vetämä ryhmämuotoinen valmennus, joka perustuu Lääkkeetön unettomuuden hoito -malliin. Ryhmä on tarkoitettu niille, jotka kokevat nukkuvansa huonosti ja ovat motivoituneita löytämään uusia tapoja toimia ja työstää tilannetta. Heltin uniryhmään kuuluu viisi valmennuskertaa (1,5 h/kerta) 8-12 hengen ryhmässä, kotitehtävät ja seuranta.

extraimage

Asiakkaitamme

Heltti palvelee jo yli 1000 yritystä valtakunnallisesti

 

“Olen älyttömän ylpeä meistä kaikista – saimme todella paljon aikaiseksi. Yhdessä saimme rakennettua luottamuksen ilmapiirin, avoimuuden, jossa meidän oli helppo käsitellä asioita. Oma sisäinen energiani on nyt myös tämän prosessin uudistusten myötä paremmalla tasolla. Kehitysprosessin hyötyjä meille oli mm. seuraavat: työskentelymme systemaattisuus ja fokus on vahvistunut, uudistamisen kautta saimme lisäksi erilaisuutemme paremmin hyötykäyttöön koko organisaatiota ajatellen. Ymmärrämme ja tunnemme johtoryhmänä toisiamme nyt paremmin ja olemme ns. samalla sivulla.”

– PETRI GRANDELL, CEO, OY BRYNOLF GRÖNMARK AB

     
    
         

Jutellaanko lisää?

Ota yhteyttä suoraan Siniin tai laita viestiä lomakkeella