Helttis, kuten meillä Heltissä on tapana tervehtiä.

Toimariksi Helttiin – uusi toimari on löytynyt!

Päivitetty: maanantaina 3.4.

Kerroimme tammikuussa, että Heltti
oli saavuttanut uuden vaiheen ja
alkoi etsiä uutta toimitusjohtajaa.

Nyt – kaksi kuukautta myöhemmin, kevään korvalla –
voimme iloksemme kertoa, että hankkeemme on tuottanut tulosta.
Olemme löytäneet parhaan mahdollisen ihmisen
viemään Heltin seuraavaan vaiheeseen.

– Timo Lappi

Lue lisää uudesta toimarista

Kurkkaa hakuilmo

 

 

Mitä tapahtui kahden kuukauden haun aikana?

Toimarihaut ovat useimmiten hiukan sumuverhon takana – ei kukaan oikein tiedä miten ne etenevät, paitsi hauissa mukana olevat. Me ajattelimme avata miten homma meillä eteni ja millainen prosessi uuden toimitusjohtajan etsintä on.

Vaihe 1: Kevätbongaus

Aluksi oli keväinen toimarikandien bongaus ja kartoitus

 

Me halusimme löytää toimarin, joka solahtaisi osaamisensa lisäksi arvoiltaan ja persoonaltaan Helttiin – eikä sellaisia tyyppejä joka oksalla istu. Siksi olimme tehneet haustamme poikkeuksellisesti julkisen ja saimmekin ilahduttavan määrän kiinnostavia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka eivät muuten olisi nousseet tutkaruudullemme. 

Lisäksi teimme suorahakua, jossa meitä auttoivat kumppanimme Chief Executive Searchin ammattilaiset. Tietenkin tutkailimme myös tarkkaan läpi omat verkostomme. Ensimmäistä vaihetta voitaisiinkin kutsua näin kevään kunniaksi toimarikandien bongaus- ja kartoittamisvaiheeksi.

Bongaus- ja kartoitusvaiheen jälkeen prosessissamme oli mukana liki 100 kiinnostavaa ihmistä! Kumppanimme Chief tapasi heistä useamman kymmentä päästäkseen tutustumaan heihin tarkemmin.

Vaihe 2: Matchmaking

Kuu kiurusta kesään – puolikuuta toimarikandien bongauksesta kärkiehdokkaisiin

Sitten alkoi vaikea vaihe, eli tämän longlistan karsiminen shortlistaksi. Tässä helpotti se, että olimme jo projektimme alussa kirjanneet itsellemme selkeät rekrykriteerit, joihin pystyimme peilaamaan kandeja.

Tämän jälkeen meillä oli kädessämme shortlist muutamasta kourallisesta kandeja, joita Heltin hallitus lähti tapaamaan. Näitä tapaamiskierroksia pidettiin eri kokoonpanoilla useita, ja joka tapaamisessa keskusteluun poimittiin eri teemoja liittyen toimitusjohtajan tärkeimpiin ominaisuuksiin ja osaamisiin. Tällaiset teemoitetut keskustelut antoivat paljon enemmän perspektiiviä kuin tyypilliset työhaastattelut.

Osa shortlistallamme olleista kandeista osallistui myös kumppanimme Chiefin toteuttamaan johtajuusarvioon, jolla halusimme saada vielä kattavampaa kuvaa kandien yhteensopivuudesta Heltin arvoihin, kulttuuriin ja tarpeisiin.

Laskin, että tässä vaiheessa kärkiehdokkaamme oli osallistunut jo viiteen varsinaiseen tapaamiskierrokseen, lisäksi johtajuusarvioon ja näiden ohella epälukuiseen määrään puheluita ja muuta viestinvaihtoa kanssamme.

Lopulta jäljellä oli vielä yksi tärkeä vaihe, eli tapaaminen muutaman Heltin avainhenkilön kanssa. Olimme jo hakumme alkuvaiheessa kertoneet helttiäisille, että heitäkin kuullaan, kun valitsemme organisaatioomme uutta toimaria.

Pureuduimme vielä tarkasti Heltin arvoihin tässä tapaamisessa, johon kärkikandimme oli valmistautunut mm. tekemällä Heltin arvotestin.

Vaihe 3: Etsivä löysi!

Västäräkistä vähäsen… ja niin uusi toimari löytyi!

Takana on paljon työtä, uusiin ihmisiin tutustumista, viestejä, puheluita, tapaamisia ja päätöksiä. 

Nyt kun päätös on tehty, on hyvä fiilis ja onnistunut olo. Olen vakuuttunut siitä, että olemme tehneet tämän suuren päätöksen huolella, tarkkaan harkiten, ja käyttäneet päätöksen tekemiseen paljon aikaa sekä parhaita asiantuntijoita. Minulla on todella vahva tunne, että olemme kohdanneet juuri oikeanlaisen toimarin.

Uuden toimarin nimen julkaisemista joudumme vielä hetken odottelemaan. Voimme kuitenkin kertoa, että uusi toimarimme vaikuttaa olevan helttiäinen isolla H:lla. Heltin arvoista jokainen puhuttelee uutta toimariamme ja ne näkyivät myös johtajuusarvioissa hänen tuloksissaan. Arvotestin mukaan uuden toimarimme dominoiva piirre on Lempi. 

Tunnustin hankkeemme alussa, että toimarin pestistä luopuminen ja uuden toimarin palkkaaminen mietityttivät, jännittivät ja pelottivat. Mikä on tilanne tällä hetkellä? Valehtelisin, jos väittäisin, ettei. Muttei kuitenkaan enää niin paljon kuin aiemmin.

Innostunein ja odottavin mielin, 

Vaikkemme vielä voi kertoa nimeä, niin toki voimme hiukan kertoa millainen toimari Helttiin on tulossa...

 ”Tulevalla toimarillamme on timanttista osaamista ja kokemusta kasvua tukevien rakenteiden luomisesta, operatiivisen johtamisen kehittämisestä ja toiminnan jatkuvasta parantamisesta.”
”Lisäksi hänella on juuri tärkeää osaamista ja näkemystä kasvuaskelten johtamisesta. Tuleva kipparimme tietää siis parhaat reitit, kun haluamme jatkaa kasvuamme ja tulevaisuudessa auttaa yhä useampaa ihmistä ja ajatustyöyritystä voimaan paremmin.”Mistä olikaan kyse?
Lukaise alta tammikuussa julkaistu toimarin hakuhuhuilu!

Heltin seuraava vaihe

Olen toiminut alusta alkaen Heltin toimitusjohtajana.

Tässä roolissa olen saanut kasvaa yhtä matkaa Heltin kanssa. Heltin jokaisessa vaiheessa olen päässyt oppimaan uutta ja ratkomaan uudenlaisia ongelmia, tehnyt ihan kaikkea (paitsi osallistunut terveyspalveluiden tuottamiseen). Olen saanut ammentaa koko osaamiseni Heltin hyväksi.

Tähän kymmeneen vuoteen ei mahdu montaa päivää, jolloin en olisi Helttiä, helttiäisiä ja asiakkaitamme ajatellut. Hienointa on ollut työskennellä moniammatillisella porukalla yhteistä tavoitetta kohden ja haastaa toimialan totuttuja konventioita.

Kokosin vähän fiiliksiä vuosien varrelta ja myös helttiäiset lähettivät omat terveisensä. Uskomme, että näiden perusteella saat jo hiukan paremman kuvan millaista helttiäisyys on ja miksi toimarinhomma Heltissä on täynnä Hehkua, Tarmoa, Pokkaa ja Lempeä.

extraimage

Onpa ollut reissu!

Heltti on nykyisin 160 ihmisen työpaikka.

Pidämme huolta 15.000 ihmisen terveydestä ja palvelemme 1.000 ajatustyöyritystä. W/ Heltti -alustamme sisällöt tavoittavat satojatuhansia ihmisiä. Kuukausittainen liikevaihtomme on seitsemännumeroinen, ja tulemme toimeen omillamme.

Kokosin videolle muutamia kuvia vuosien varrelta. Hetkistä, kun olin Heltin ensimmäisenä ”asiakkaana” vuonna 2014. Helttimummoilusta. Sekä tunnelmia helttäisporukan ja Pallostomme kanssa vietetystä ajasta, sillä kasvuyrityksissä tärkeimpiä ovat huipputyypit, jotka samalla ovat omien alojensa huippuosaajia. Taustalla soi meidän helttiäisten oma biisi

Erilaiset vaiheet kaipaavat erilaisia osaamisia, tämän vuoksi...

Heltti alkaa etsiä uutta toimitusjohtajaa

Heltti on nyt saavuttanut uuden vaiheen. Se kasvaa kassavirrallaan työterveyspalveluissa, terapiapalveluissa, organisaatioiden kehittämisen palveluissa ja koulutuspalveluissa. Olemme kasvaneet merkittäväksi toimijaksi suomalaisen työelämän vaikuttajana auttaen ihmisiä ja ajatustyöyrityksiä voimaan paremmin.

Tähän asti on ollut tärkeää koota tiimiä, luoda strategiaa ja yrityskulttuuria sekä testata ja muotoilla palveluita.

Seuraavaksi tarvitaan lisäksi uudenlaista osaamista jatkon kasvua tukevien rakenteiden luomiseen, operatiivisen johtamisen kehittämiseen, toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja muiden kasvuaskelten johtamiseen.

Mietityttääkö? Jännittääkö? Pelottaako? Valehtelisin, jos väittäisin, ettei. Tällaiset muutokset aina askarruttavat. Olen kuitenkin varma, että tämä on sekä Heltille että minulle hyvä ratkaisu, joka auttaa meitä molempia kasvamaan.

Helttiäisiltä sulle, meidän uusi tuleva toimari.

Onpahan ollut reissu, niinkuin Timppa kirjoitti! Ollaan tehty porukalla rohkeasti uudenlaisia avauksia, ravisteltu ja tomutettu paitsi meidän toimialoja mutta myös sitä millainen työpaikka on hyvä työpaikka. Aiotaan tehdä niin jatkossakin.

”Kerran helttiäinen, aina helttiäinen”, se on lause jonka kuulee usein. Meidän porukassa on sellaista ainutlaatuista lempeä, pokkaa, hehkua ja tarmoa – ja sen sä, meidän uusi toimari, tuut taatusti huomaamaan.

Timppa on Heltin toimarina rohkea, antaa tilaa ja jakaa vastuuta. Luottaa ja inspiroi. Uutena toimarina säkin saat Heltissä olla rohkeasti oma itsesi ja tulla meidän porukkaan sellaisena kuin olet.

Me kohdataan meidän asiakkaat, jäsenet ja toisemme ihmiseltä ihmiselle. Niin myös sut.
Helttis, ja hyppää mukaan kyytiin – kyllä tänne mahtuu!

 

 

 

extraimage

Heltissä ei tarvii pärjätä yksin,
ei myöskään toimarin.

Kun uusi toimari on löytynyt, autan häntä pääsemään vauhtiin. Sen jälkeen annan uudelle tekijälle työrauhan ja siirryn Heltin hallitukseen, jossa voin jatkaa Heltin unelmien toteuttamista.

Voisiko Heltin toimarin paikka olla sinulle kiinnostava?
Tai tunnetko jonkun, jolle se voisi sopia? Otapa rohkeasti yhteyttä!