Takaisin työpaikalle -palvelu

- pysyykö pää mukana?

Pandemia-aika on hiljalleen väistymässä, ja paluu työpaikalle häämöttää jo lähitulevaisuudessa. Vaikka toimistolle pääsyä ja kollegojen näkemistä odotetaankin kovasti, ei siirtymä takaisin uuteen normaaliin välttämättä suju aivan kivuttomasti. Tyypillinen ilmiö on, että kun pitkän sinnittelyn jälkeen on vihdoin mahdollista huoahtaa, sekä keho että mieli saattavat reagoida sairastumalla. Joillekin rutiinien muuttuminen uudestaan saattaa lisäksi olla kuormittavaa. Siksi onkin tärkeää, että yrityksissä mietitään jo nyt tarkkaan, millaisella vauhdilla siirtymä toimistoille tehdään, ja minkälaisia tukitoimia sen rinnalle kaivataan. 

HR:n ja esihenkilöiden on hyvä pohtia mm. näitä kysymyksiä:

 • Voidaanko erityistä tukea tarvitsevat työntekijät tunnistaa jo ennen siirtymävaihetta?
 • Kuinka työntekijöiden motivaatiota ja innostusta saataisiin kohotettua rankan pandemia-ajan jälkeen?
 • Minkälaisia hybridimallin käytäntöjä työyhteisöön halutaan rakentaa, jotta säilytetään sekä etä- että toimistotyön parhaat puolet?

Ajatustyön asiantuntijat palveluksessanne!

Heltin asiantuntijat auttavat mielellään yrityksiä sparrailemaan näihin kysymyksiin liittyvien teemojen ympärillä, ja ideoimaan tukitoimia työpaikalle paluun tueksi. Räätälöimme juuri teidän yrityksellenne parhaiten sopivan ratkaisun. Pakettiin kuuluu ilmainen kartoitustapaaminen, jonka jälkeen paketin voi koostaa erillisistä moduuleista yrityksen tarpeiden mukaisesti. Moduuleja voidaan räätälöidä myös mm. tiimikohtaisesti.

Kysy lisää

Takaisin työpaikalle -palvelu

Moduuleja, joista palvelupaketin voi koostaa

Veloitukseton kartoitustapaaminen

 • Sparrausta HR:lle / johdolle 1h. Tunnistetaan, mitä tarpeita työyhteisöllä on työpaikalle paluun tueksi, ja mitä toiveita ja huolia HR:llä ja johdolla on työntekijöiden jaksamiseen liittyen.

Sparrausta HR:lle / johdolle (2 x 1 h)

 • Jatkosparrausta, jossa kartoitetaan mitkä ovat parhaat käytännöt työpaikalle paluun tueksi. Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen work coaching -palveluun, jossa voidaan käsitellä psykologin kanssa mm. haastavia työkykytapauksia

Jaksamiskyely (KEDS)

 • Työntekijöiden voinnin kartoitus lyhyellä kyselyllä on luottamuksellinen tapa muodostaa kuva jokaisen työntekijän työkyvystä kyksilöllisesti. Kyselystä tehdään yritystason yhteenveto ja riskissä olevat henkilöt ohjataan tueen piiriin.

Motivoiva ja innostava luento koko työyhteisölle

 • Resilientimpi työyhteisö kohti uutta aikakautta
  Mitä pandemia-ajasta on opittu? Miten olemme työyhteisönä vahvistuneet? Mitä uusia käytäntöjä ja innovaatioita, tai vuorovaikuttamisen tapoja on syntynyt? Luennolla käydään läpi psykologisesti joustavan eli resilientin työyhteisön ominaisuuksia, ja peilataan kulunueen vuoden oppeja niihin.
 • Motivaatiota työarkeen
  Rankan korona-ajan jälkeen on hyvä pysähtyä oman työn parhaiden puolien äärelle. Mikä työssäni motivoi? Miten voisin innostaa kollegoitani? Kuinka voisin lisätä merkityksellisyyden kokemusta työssäni? Luennolla hyödynnetään psykologisia työkaluja motivaation ja työn imun lisäämiseksi.
 • Lempeä laskeutuminen uuteen arkeen
  Paluu töihin pitkän pandemia-ajan jälkeen saattaa herättää meissä yllättäviäkin reaktioita, kuten usein tapahtuu muutosten edessä. Hallittu laskeutuminen uusiin työnteon tapoihin auttaa sopeutumaan muutostilanteeseen. Omien ja muiden tunnereaktioiden ymmärtäminen on tärkeää, ja omien voimavarojen varjeleminen on nyt erityisen oleellista.

Koulutus esihenkilöille

 • Työkykyjohtaminen poikkeusolojen jälkeen
  Paluu työpaikalle voi aiheuttaa osalle ihmisistä paljon kuormitusta, vaikka muutos olisi toivottu. Valmennuksessa pohditaan, miten työntekijöiden voinnista kannattaa kysyä ja miten kuormittuneita työntekijöitä voisi parhaiten tukea. Lisäksi tiimissä saattaa olla sekä niitä työntekijöitä, jotka voivat hyvin että niitä, joiden vointi romahtaa pitkän kuormitusjakson päätyttyä. Esihenkilön on tärkeä ottaa huomioon eri tavoin reagoivat ihmiset.
 • Toimiva hybridikulttuuri poikkeusolojen jälkeen
  Miten rakennetaan toimivaa hybridikulttuuria, kun toimistolle palataan asteittain? Mitä asioita on tärkeää huomioida, kun työkulttuuria muutetaan hybridimalliin? Miten varmistetaan, että tieto kulkee kaikille mikäli osa työntekijöistä on etätöissä ja osa toimistolla? Koulutuksessa hyödynnetään sekä Heltin psykologien osaamista liittyen muutosjohtamiseen, että Heltin yhteistyökumppaneiden osaamista sisäisen viestinnän osalta  (yhteistyökumppanina viestintätoimisto EllunKanat).

Takaisin työpaikalle -palvelu

Räätälöidäänkö juuri teille sopiva palvelukokonaisuus?

Kysy lisää lomakkeella, tai ole suoraan yhteydessä Miraan

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriini. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.