Ryhmätyönohjaus ja työnohjaus
Työskentelemme entistä vaativammissa ja kompleksisissa toimintaympäristöissä. Asiantuntijoiden osaamisvaatimukset, työn intensiteetti ja tehokkuusvaatimukset ovat kovemmat kuin koskaan aiemmin. Yksilöiltä ja yhteisöiltä vaaditaan jatkuvaa uudistumista, muutosketteryys on aikamme muotisana, organisaatiot muuttuvat itse- ja yhteisohjautuviksi. Kalenterissa tulisi olla aikaa ajattelun ajattelulle ja oman toiminnan reflektoinnille. Hyvä jos siellä kuitenkaan on edes aikaa biobreikille.
Heltistä löydät kokeneet organisaatiopsykologi- ja psykoterapeuttitaustaiset työnohjaajat, jotka sparraavat mielellään kanssasi työnohjaustarvettanne.

Millaista on asiantuntijatyön työnohjaus?
Työnohjaus työssä uudistumisen ja hyvinvoinnin apuna
Työnohjaus on työntekijän ja työyhteisön dialoginen yhdessä oppimisen työskentelymuoto. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjauksessa voidaan käsitellä keissien pohjalta esimerkiksi ongelmallisia tai kuormittavia asiakastilanteita.
Työnohjausprosessi kestää tyypillisesti 5-10 kertaa, ryhmätyönohjaustapaamisten kesto tyypillisesti 2 tuntia, tapaamiset 2-8 viikon välein ja ihanteellinen ryhmäkoko 3-6 henkilöä.
Jokaisella vaativassa asiantuntija- ja esimiestehtävässä työskentelevällä tulisi olla oikeus työnohjaukseen.
Ryhmätyönohjauksen hyödyt ja vaikuttavuus
Tutkimusten mukaan organisaatioissa, joissa työnohjausta on toteutettu, on löydetty yhteyksiä työnohjauksen ja seuraavien tekijöiden välillä:
Työnohjauksen hyödyt:
- Yhteinen suunta ja tavoitteet selkiytyvät
- Omistajuus ja oman työn hallinnan tunne kehittyy
- Tehtävät ja roolit jäsentyvät yksilö-, ryhmä- ja organisaatiotasolla
- Yhdessä oppiminen ja uudistuminen lisääntyvät
- Johtaminen ja yhteistyö kehittyvät
- Työn tuottavuuden kehitys mahdollistuu
Työnohjauksen vaikuttavuus:
- Työn laatu ja tehokkuus sekä asiakastyytyväisyys parantuvat
- Työntekijän ammatillinen identiteetti vahvistuu
- Työssä jaksaminen paranee, koska omien kokemusten jakaminen vahvistaa sisäistä voimantunnetta
- Työnohjaus mahdollistaa oppimisen muilta
- Työyhteisön ilmapiiri paranee ja poissaolot vähenevät
- Esimiestyö ja johtaminen kehittyvät

Heltti kumppanina
Työyhteisön konfliktitilanteita ja epäasiallisen kohtelun tilanteita ratkovat asiantuntijat ovat kaikkia kokeneita organisaatiopsykologimme, joilla on kokemusta erilaisten, hyvin haastavienkin tilanteiden purkamisesta. Kaikki työskentely on luottamuksellista.
- Olemme työ- ja organisaatiopsykologian ammattilaisia, joilla vankka kokemuspohja yrityspuolen ja julkishallinnon organisaatioista
- Olemme kokeneita työnohjaajia ja työskentelemme asiantuntijoiden, esihenkilöiden, johtajien ja johtoryhmien kanssa
- Olemme erikoistuneet erityisesti ajatustyöläisten ja ajatustyöorganisaatioiden arjen, työyhteisön ja johtamisen kehittämiseen
- Uudistamme ajattelu- ja toimintamalleja, vahvistamme johtajuutta, kehitämme organisaation toimintakulttuuria, ratkomme konfliktitilanteita sekä tuemme yksilöitä kasvumatkalla