Työterveyslääkäri, onko meillä yhteinen unelma?

Meillä olisi tilaa työterveyslääkärille, joka jakaa unelmamme #nollatyöuupumusta ja haluaa itsekin voida hyvin – töissä ja kotona.

Tämän jo työterveyslääkärinä tiesitkin: erityisesti tietotyössä työuupumus on vakavin uhka työkyvylle – nyt ja tulevaisuudessa. Lääkärikään ei ole suojassa työuupumukselta. Puolet Suomen lääkäreistä on kokenut merkittävää työuupumusta työuransa aikana.

Me Heltissä olemme erikoistuneet ajatustyötä tekevien ihmisten hyvinvointiin ja ajatustyöpaikkoihin. Meidät tunnetaan edelläkävijöinä työkykyjohtamisessa ja ajatustyöläisen jaksamisen juurisyihin puuttujana. Meidät tunnetaan myös siitä, että pidämme toisistamme huolta ja elämme kuten opetamme: haluamme, että sinäkin voit hyvin ja olet suojassa työuupumukselta.

 

Tule työterveyslääkäriksi Helttiin. Notkeaan ja ihmisen kokoiseen työpaikkaan, jossa autamme paitsi ihmisiä ja työpaikkoja voimaan paremmin – jossa pidämme myös omistamme huolta. 

 

Lue lisää millaista työ Heltissä on

 

Unelmana #nollatyöuupumusta – tuletko mukaan?

Me ihan oikeasti uskomme, että työuupumuksesta voidaan vielä joskus menneessä aikamuodossa. 

Me Heltissä taistelemme määrätietoisesti työuupumusta vastaan. Oli sitten kyse asiakkaistamme, työterveyden potilaistamme (kutsumme heitä jäseniksi) tai helttiäisistä, eli tulevista kollegoistasi. Lisäksi olemme tunnettuja aidosta välittämisestä. Me emme usko liukuhihna-vastaanottoihin, joissa ei ehdi edes kunnolla pysähtyä ihmisen kohtaamiseen. Emme myöskään usko siihen, että ruuvia pitäisi kiristää äärimmilleen  – meillä jokaisella on sama pää töissä ja kotona. Kun helttiäinen voi hyvin ja jaksaa töissä ja kotona, myös asiakkaamme ja työterveyden jäsenemme voivat paremmin.

extraimage

Miten tämä näkyy työssäsi työterveyslääkärinä?

Työterveyslääkärinä sinulle on varattu reilusti aikaa vastaanottoihin ja juurisyiden selvittämiseen

Ei siitä hyödy kukaan, että työterveyslääkärinä joudut painamaan tukka putkella päivästä toiseen. Ei se ole kestävää sinulle eikä potilaillesi.

  • Pidemmät vastaanottoajat: meillä sinulla on enemmän aikaa kohdata potilas ja olla hänelle läsnä.
  • Saat käyttää tarvitsemasi ajan potilas-kohtaamisiin live-vastaanotoilla tai etänä – saat käyttää aikaa selvittääkseni juurisyitä ja auttaa potilasta myös pitkällä aikavälillä.
  • Pidemmät vastaanottoajat ja väljemmät päivät tukevat myös omaa jaksamistasi. Lääkärikin on ihminen, ei kone.

Työelämän pitää osata joustaa, ei niiden kaikkein rakkaimpien. Meillä työarkesi on sellaista, joka sopii privaelämääsi.

Lääkärilläkin on privaelämä, unelmia ja toiveita. Yksi toivoo rauhaa ruuhkavuosiin. Joku toinen hiukan kevyempää työarkea jotta harrastus, tutkimus tai vaikka perhe saisi enemmän tilaa. Kolmas kaipaa vuosikymmenten pitkän uraputken jälkeen hiukan höllentämistä.

  • Me olemme tunnettuja siitä, että olemme ketteriä, luovia ja ratkaisukeskeisiä. Lisäksi olemme ihmisen kokoinen työpaikka, vajaa 200 ihmistä, jotta voimme ottaa yksilölliset tarpeet huomioon.  Tämä näkyy myös sinun arjessasi – me teemme yhdessä kunkin työntekijän työarjesta sellaista, että se tukee myös privaelämäsi tilanteita.
  • Voit tehdä juuri sen verran etänä tai livenä kuin se sinulle sopii.

Ihminen on laumaeläin, eikä kenenkään pidä pärjätä yksin. Huiput kollegat ovat suurin syy miksi meillä pysytään vuosia.

Hyviä työpaikkoja on kaikkialla. Ihania kollegoita on jokaisessa työpaikassa. Jostain syystä meillä Heltissä ihmiset, aito välittäminen ja alojensa huippuasiantuntijat nousevat aina esiin. Ja se on meille kunnia-asia! Miten helttiäisyys näkyy arjessasi?

  • Tukifunktiot ovat aidosti lähellä sinua ja sinulle saatavilla. Voit helposti naputtaa viestin tekki-tiimille, jos kaipaat apua. Tai konsultoida kokeneita psykoterapeutteja. Jos potilaasi juurisyy löytyy työpaikan haasteista, moniammatilliseen porukkaasi kuuluu organisaatioiden ja johtamisen  kehittämisen organisaatiopsykologeja, konfliktitilanteiden selvittelyyn erikoistuneita asiantuntijoita jne. Et ole yksin.
  • Sairaanhoitajamme ja työterveyshoitajamme tukevat työtäsi ja ovat jo hoidontarpeen arvioinnilla jäsentäneet potilaan tarvetta.

Se perinteinen pikkupräntti työterveyslääkärin työhön liittyen

Keräsimme usein kysyttyjä kysymyksiä Heltin työterveyslääkärin työstä tähän

Onko perusasiat kunnossa?
Kysymys 1
Kysymys 2
Kysymys 3

Laita viestiä ja soittele, niin tutustutaan!

Vastaan mielelläni kaikkiin pohdintoihisi tai kysymyksiisi.

Anna-Mari ’Ame’ Lahtiselta

Johtava työterveyslääkäri
050-3489579
anna-mari.lahtinen@heltti.fi