Lyhytterapiaa työpaikoille

Meillä jokaisella on sama pää töissä ja kotona. Työkuormitus näkyy kotona, ja kodin huolet vaikuttavat työpaikalla. Mielen kuormitus näkyy myös tilastoissa – vuonna 2020 mielenterveyden häiriöt olivat yleisin syy Kelan maksamaan sairauspäivärahaan ja yleisin sairausryhmä työkyvyttömyyseläkkeille. Ajatustyöläisten työterveydessä kirjoitetuista sairauspoissaoloista 59,1 % oli mielenterveysperusteisia.

Kattava mielen tukipalveluiden tarjonta on noussut yhdeksi tärkeimmistä työsuhde-eduista, joita ajatustyöläinen haluaa työpaikalta. Pidä huolta henkilöstösi tärkeimmästä pääomasta – tarjoa mahdollisuus myös lyhytterapiaan.

 

Ota yhteyttä

Miksi lyhytterapia on noussut suosituksi työnantajan tarjoamaksi henkilöstöeduksi?

Lyhytterapia

Lyhytterapia on tutkitusti vaikuttava ja muutosta tukeva hoitomuoto täydentämään työterveyden palveluja aina, kun työkyky on riskissä mielen hyvinvoinnin haasteiden, kuten uupumukseen, elämänkriisin tai ahdistuneisuuden vuoksi. Lyhyen työskentelyn jujuna on tavoitteellinen, mutta silti pintaa syvemmälle ulottuva muutostyöskentely. Lyhytterapiassa jäsennellään nykyisiä toimintamalleja ja etsitään yhdessä toimivampia keinoja niin suhteessa itseen, muihin kuin omassa toiminnassa. Lyhytterapia selkiyttää ajatuksia, auttaa rakentamaan ymmärrystä omaan tilanteeseen sekä edistää työ- ja toimintakykyä.

Työnantajan näkökulmasta lyhytterapian tarjoaminen henkilöstöetuna tai yhtenä mielenterveyden tukipalveluna monesti vähentää sairauspoissaoloja ja tuo tätä kautta kustannussäästöjä. Ajatustyöpaikoilla kattavat mielen hyvinvointia tukevat palvelut ovat myös merkittävä osaajia houkutteleva ja pitävä tekijä.
 
Ota yhteyttä

extraimage

Oletkin ehkä jo lukenut SOK:n kokemuksista?

SOK:n pääkonttorin sairauspoissaolot vähenivät ja säästöä kertyi puoli miljoonaa euroa

SOK:ssa mielenterveyssyistä johtuvat sairauspoissaolot lähtivät kasvuun ja oli aika reagoida – SOK päätti tarjota henkilöstölleen lyhytpsykoterapiaa. Kokeilun aikana työpaikan sairauspoissaolot vähentyivät henkilöstöosaston johdon mukaan peräti kolmanneksella. ”Satsaus on ollut 16 000 euroa tähän lyhytterapiaan ja ne vaikutukset ovat satojatuhansia euroja eli suunta on aivan mahtava”, toteaa SOK:n henkilöstöjohtaja Mari Junnilla.

EK kannustaa työnantajia kokeilemaan terapiamallia

EK:ssa on laskettu, että lyhytterapian kustannukset vastaavat kolmesta kuuteen sairauspoissaolopäivää. Yksi sairauspoissaolopäivä maksaa Rytivaaran mukaan noin 350 euroa. Elinkeinoelämän keskusliiton asianatuntijalääkäri Auli Rytivaaran mukaan työpaikkojen tarjoaman terapiamallin pitäisi ehdottomasti levitä, jotta orastaviin mielenterveyden haasteisiin päästään puuttumaan huomattavan varhaisessa vaiheessa, jolla saadaan ihminen toimintakykyiseksi eikä välttämättä tarvi jäädä töistä ollenkaan pois.

Työnantajan tarjoama terapia mahdollistaa oikea-aikaisen avun

Tyypillisesti mielen tukipalveluihin ohjaus on parhaimmillaan tiivistä yhteistyötä, henkilöstön ja työterveyden kanssa. Lisäksi työnantajan kannattaa tarjota mahdollisimman kokonaisvaltainen mielen tukipalveluiden polku, jotta jokainen saisi tarvitsemansa avun. ”Minusta tämä on ihan samanlaista huoltoa kuin jos vaikka vie auton huoltoon. Että jos työntekijä ei kunnolla pelitä, niin sitten viedään työntekijä huoltoon ja sitten se porskuttaa”, SOK:n henkilöstöjohtaja Lindell pohtii.

extraimage

Mistä lyhytterapiassa on kyse?

Lyhyttä ja vaikuttavaa keskusteluapua

Lyhytterapia on vaikuttavaa, tyypillisesti noin 5-20 kerran mittaista muutostyöskentelyä.  Jo muutaman tapaamisen lyhytterapeuttinen työskentely kokeneen ja asiantuntevan lyhytterapeutin kanssa selkiyttää ajatuksia ja auttaa ratkomaan arjessa tai työssä kohdattuja pulmia.

  • Tyypillisesti työntekijän ohjaus lyhytterapiaan tapahtuu työterveyspsykologin arvion pohjalta, ja terapia räätälöidään aina työntekijän tarpeiden mukaisesti.
  • Työnantaja voi myös määrittää lyhytterapian itsevarattavaksi työsuhde-eduksi, jolloin työntekijä voi varata itse ajan lyhytterapiaan työnantajan kustantamana
  • Lyhytterapia-aikoja on saatavilla etänä sekä toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa.
  • Lyhytterapia voi myös olla ensimmäinen askel kohti pidempää Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Työntekijä ei jää yksin etsiessään Kela-terapeuttia, vaan pääsee alkuun lyhytterapiassa.

Lyhytterapia on meillä tiivis osa työterveyden prosesseja

Miksi Heltin lyhytterapia?

Olemme lyhytterapeuttisessa työskentelyssä Suomen huippuja. Helttiin kuuluva Shortumin koulutustalo on erittäin arvostettu lyhytterapeuttisen työotteen kouluttaja ja uranuurtaja.

Heltin lyhytterapeutit ovat kouluttautuneet työterveyspsykologin pätevyyden lisäksi lyhyterapeuttiseen työskentelyyn. Heltin lyhytterapia mahdollistaa ajatustyöntekijän ja ajatustyön haasteiden ymmärryksen pysymisen keskiössä, sekä hoidon mukautumisen tiiviiksi osaksi työterveyden prosesseja. Näin työntekijän työkyvyn tukeminen pysyy mahdollisimman lähellä omaa moniammatillista terveystiimiä. Lisäksi lyhytterapioita Heltissä tarjoavat terveydenhuollon ammattilaiset, kuten psykoterapeutit, psykologit, psykiatrit ja psykiatriset sairaanhoitajat. Voit luottaa, että meiltä saat alan parasta palvelua.

Tiesitkö, että lyhytterapeutti ei ole ammattinimike, vaan kyse on terveydenhuollon ammattilaisen tarjoamasta muuutostyöskentelyn menetelmästä.

 

extraimage
extraimage

Työterveytemme asiakas, lyhytterapian lisääminen sopimukseen on vaivatonta ja nopeaa

Heltin työterveyden asiakkaille

Kun haluat lisätietoja lyhytterapia-palveluista työnantajille tai haluat lisätä lyhytterapian sopimuksellesi, toimi näin:

  • Jos haluat kysyä lisää tai keskustella erilaisista palvelupaketeista organisaatiollesi, ota yhteyttä oman yrityksesi nimettyyn Heltin työterveyshoitajaan.
  • Mikäli haluat lisätä lyhytterapian suoraan sopimuksellesi ja lyhytterapiapalvelut voimaan heti, tee lisäys sähköisesti tästä.
  • Lyhytterapian hinnoittelun löydät HelttiView:n hinnastosta. Kirjaudu HelttiView:n.

Muista viestiä henkilöstöllesi, että heille on tarjolla lyhytterapiapalvelut – tähän saat apua meiltä Heltistä. Pidämme mielellämme henkilöstöllesi myös  infotilaisuuden.


Haluatko lisätietoja lyhytterapian organisaatiopaketeista?

Ota yhteyttä Kimmoon

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.