Opas tunteiden ja painekohtien johtamiseen muutostilanteissa

Oppaasta löydät konkreettisia työkaluja, joita hyödyntää arkijohtamisessa.

Työelämä ja muu arki on yhtä muutosta. Ihminen silti luontaisesti pyrkii pysyvyyteen – nopeasti muuttuva maailma voi horjuttaa turvallisuuden tunnettamme, herättää ahdistusta ja haastaa kykymme tehdä laadukkaita päätöksiä. Erityisesti tunteiden johtaminen on muutosjohtamisen yksi avaintekijöistä.

Siksi muutostilanteissa tarvitaan johtajilta, esihenkilöitä ja HR:ltä erityisen herkkiä korvia ja havainnointia, sekä kykyä tunnistaa milloin on kyse muutoksesta ja milloin olemme jo muuttumaan.

Organisaatioiden ja johtamisen kehittämiseen erikoistuneet organisaatiopsykologimme kokosivat terävän paketin muutostilanteiden ja muutosjohtamisen tueksi, jossa erityisesti fokuksessa on painekohtien ja tunteiden johtaminen. Lisäsimme oppaaseen lisäksi konkreettisia työkaluja, joita hyödyntää muutosjohtamisen tukena.

 

Lataa opas

Painekohtien ja tunteiden johtaminen muutostilanteissa -opas arjen johtamisen tueksi

Reilu 20 sivuinen opas johtajille, esihenkilöille ja HR:lle muutoksen johtamiseen:

  • Johdatko muutosta vai muuttumista – keinoja tunnistaa muutoksen ja muuttumisen erilaisia vaiheita ja miten voit niihin johtajana vaikuttaa
  • 6 työkalua arjen johtamisen tueksi ja hyödynnettäväksi johtamisen arjessa, esimerkiksi: Työkalu tunnistaa painekohdat, Työkalu miten hahmotat BANI-maailmaa?, Työkalu muutoksen työstämiseen identiteetti-tasolla esimerkiksi tiimissäsi
  • Konkreettisia esimerkkejä ja miten tunnistaa muutostilanteiden aikaansaamia painekohtia
  • Herätteleviä kysymyksiä, joita voit hyödyntää itse tai erilaisissa kohtaamisissa tiimisi tai kollegoidesi kanssa

 


Ole osa ajatustyöhautomoa!

Ajatustyö on murroksessa – aivan kuin koko työelämä muutenkin. Me Heltissä haluamme pitää sinut ajan tasalla ajatustyön trendeistä, havainnoista ja kutsua mukaan Ajatustyöhautomon toimintaan. Tilaa Heltin ajatustyöhautomon ajankohtaiset aiheet ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi. Saat ensikädessä tietoosi tulevat oppaat, raportit sekä kutsumme sinut kiinnostaviin webinaareihin sekä tapahtumiin.

Liity Ajatustyöhautomoon

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.