Ajankohtaista

Heltti | 1.3.2019

Heltin jäsentapahtumat
– Kevät 2019

Kevät tuo tullessaan Heltin jäsenille tarjolle monipuolisesti erilaisia jäsentapahtumia tukemaan omaa hyvinvointia niin työssä kuin vapaa-ajalla. Ilmoittaudu mukaan nopeasti, sillä osaan tapahtumista on paikkoja rajoitetusti!

Tule nukkumaan päikkärit EmoHelttilään -kampanja

Tutkimusten mukaan stressihormonien määrä elimistössä laskee päiväunien avulla. Lyhyet nokoset keskellä päivää lisäävät myös suoritustasoa, kirkastavat ajatukset ja parantavat terveyttä. Heltin päätoimipisteen, EmoHelttilän (Mannerheimintie 12 A, 4. krs., 00100 Helsinki) uusi unitupa toivottaa Heltin jäsenet tervetulleeksi päikkäreille! Tule nukkumaan päikkärit EmoHelttilään -kampanja on käynnissä maaliskuun ajan. Voit varata unituvan käyttöösi 30 min kerrallaan. Jos uni ei tule, tilaa voi hyödyntää myös rauhoittumiseen ja palautumiseen. Tervetuloa!

 


Näin luot parhaan työpaikan -blogi- ja webinaarisarja
(Avoimet myös muille kuin Heltin jäsenille)

Suositut Helttiwebinaarit jatkuvat uudella blogi- ja webinaarisarjalla “Näin luot parhaan työpaikan“, jossa käsitellään yrityskulttuurin merkitystä organisaation menestystekijänä. Aihetta lähestytään muun muassa rekrytoinnin, arjen käytäntöjen ja itseohjautuvan organisaatiomallin näkökulmasta. Webinaareja tukevat blogikirjoitukset julkaistaan aina webinaaritallenteiden julkaisun yhteydessä suomeksi ja englanninkielisenä tiivistelmänä. Lähetämme kaikille webinaareihin ilmoittautuneille automaattisesti webinaarissa esitetyn materiaalin sekä linkin tallenteeseen ja webinaaria tukevaan blogikirjoitukseen. Sarjan emäntänä toimii Helttiäisten onnellisuudesta vastaava, työterveyspsykologi Heli Rautjärvi.

Ilmoittaudu Näin luot parhaan työpaikan -webinaareihin!

Ti 19.3 klo 14-14:30 – ILMOITTAUDU
Parhaat tyypit tekee parhaan työpaikan

Jokainen työntekijä vaikuttaa työpaikan yhteishenkeen. Heltin työterveyshoitajakonkari ja pitkään hoitajien coachina toiminut Kaisa Ojala avaa Heltin rekrytoinnin ja muiden henkilöstökäytäntöjen saloja yhdessä Helttiäisten onnellisuudesta vastaavan työterveyspsykologi Heli Rautjärven kanssa.

Ti 9.4 klo 14-14:30 – ILMOITTAUDU
Olet itse paras johtamaan omaa työtäsi

Vaikutusvalta omaan työhön motivoi ja ohjaa toimimaan järkevästi. Miten yhteistä tavoitetta palvelevaa itseohjautuvuutta voi organisaation käytännöillä tukea? Keskustelemassa työterveyspsykologit Ilona Parviainen ja Helttiäisten onnellisuudesta vastaava Heli Rautjärvi.

Tuesday 7th of May at 2 pm -2:30 pm – SIGN UP
How to create a great place to work?

Heltti was selected the 2nd best place to work of Finnish mid-sized companies and the best in healthcare section. How to create a great place to work in practice? This webinar sums up the earlier three Finnish ones by occupational health psychologists Ilona Parviainen and Heli Rautjärvi.

Webinaaritallenteet ja blogit

KATSO TALLENNE ja LUE BLOGI
Miksi kannattaa satsata hyvän työpaikan luomiseen? – Toimitusjohtajan näkökulma

Hyvässä työpaikassa on tietenkin kiva tehdä työtä, mutta miten tämä näkyy bisneksessä? Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo mitä hyötyä työntekijäkokemukseen panostamisesta on liiketoiminnan kannalta. Timoa haastattelemassa Helttiäisten onnellisuudesta vastaava työterveyspsykologi Heli Rautjärvi.


Energia-aamut

Energia-aamu on Heltin jäsenille suunnattu aamutilaisuus, jossa työstetään omaa kapasiteettia ja verkostoidutaan aamukahvin äärellä. Tule kuulemaan hyvinvoinnin uusimmista trendeistä Heltin asiantuntijoiden harjoitusten saattelemana! Kevään Energia-aamujen teemoina ovat mindfulness, uni ja palautuminen sekä suoliston hyvinvointi, ja ne järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Seuraava Energia-aamu:

To 28.3.2019 klo 8.30-10 – ILMOITTAUDU
Energia-aamu: Mindfulness-harjoitukset osaksi arkea

Mindfulness-, eli hyväksyvän ja tietoisen läsnäolon, harjoittelusta on osoitettu olevan hyötyä oman huippusuorituksen edistämiseksi. Mindfulness voi olla avuksi masennuksen, stressin tai kivun lievittämisessä, mutta samalla se voi olla avain onnellisempaan, tiedostavampaan ja rennompaan elämään. Tule tutustumaan Mindfulnessin saloihin Heltin työterveyspsykologi Ilona Parviaisen johdolla. Pääset toteuttamaan konkreettisia Mindfulness-harjoituksia ja oppimaan hyvistä keinoista lisätä tietoista läsnäoloa arkeesi. Tilaisuuden fasilitointi tapahtuu EmoHelttilästä Helsingistä käyttäen etäyhteyttä Tampereelle ja Ouluun. Osallistuminen on veloituksetonta Heltin jäsenille, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti! Heltti tarjoaa aamukahvit ja pientä aamupalaa.


Heltti Learning Café

Learning Café on Heltin vapaamuotoinen yhdessä oppimisen ja oivaltamisen paikka, jonka avaamme nyt myös jäsentemme saataville Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Tapaamme noin kerran kuukaudessa klo 16-18 ajankohtaisten alustusten ja keskustelun äärellä. Tämän vuoden Learning Cafén punaisena lankana on itsensä johtaminen, jota lähestymme monesta eri näkökulmasta. Paikkoja on rajoitetusti, joten muista ilmoittautua! Seuraava Learning Café:

To 4.4. klo 16.00-17.30 – ILMOITTAUDU
Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi
by Satu Pihlaja

Haluatko saada enemmän aikaan ja viedä omia tärkeitä tavoitteitasi eteenpäin? Aikaansaamisen taidot tehostavat ajankäyttöä ja synnyttävät mielihyvää ja energiaa. Psykologi, psykoterapeutti, valmentaja ja kouluttaja Satu Pihlaja tulee keskustelemaan siitä miten asettaa selkeitä tavoitteita ja saada aikaan niin työssä kuin vapaa-ajalla. Satu on kirjoittanut kirjan Aikaansaamisen taika – näin johdat itseäsi, mikä sisältää paljon tutkimustietoa, uusia tapoja ajatella, sekä inspiroivia ja itsetuntemusta lisääviä harjoituksia aikaansaamisen taitojen kehittämiseen. Tilaisuuden fasilitointi tapahtuu EmoHelttilästä Helsingistä käyttäen etäyhteyttä Tampereelle ja Ouluun. Osallistuminen on veloituksetonta Heltin jäsenille, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti! Tarjolla myös pientä purtavaa.


Tunteisiin liittyvä syöminen
-valmennus ja webinaari

Tunteet vaikuttavat monilla syömiseen ja myös päinvastoin syöminen vaikuttaa tunteisiin. Jokainen meistä on varmasti tunnesyönyt joskus. Ruoka tuottaa mielihyvää, koska se tyydyttää nälän tunteen, mutta syömisestä on myös saattanut tulla keino säädellä negatiivisia tunteita. Joku saattaa palkita itsensä onnistumisesta ja joku toinen taas pyrkii ruoan avulla paikkaamaan jotain tunnetta ja hakea helpotusta sen hetken tunnekuohuun. Joskus voi olla vaikea erottaa nälkä ja tunteisiin liittyvä syöminen toisistaan. Pystytkö tunnistamaan itsessäsi tällaisia ajatuksia? Oletko huomannut, että jos tunnet itsesi alakuloiseksi, huolestuneeksi tai yksinäiseksi, niin syöt enemmän tai lohdutat itseäsi ruoalla?

Olisiko sinulla halua lähteä pohtimaan näitä asioita omalla kohdallasi? ILMOITTAUDU mukaan tulevaan Tunteisiin liittyvä syöminen -webinaariin to 28.3. klo 10:30 kuulemaan lisää aiheesta ja toukokuussa alkavasta ryhmämuotoisesta valmennuksesta. Webinaarin ja valmennuksen asiantuntijoina toimivat Heltin ravitsemusterapeutti ja työteveyshoitaja Marita Ukkola sekä työterveyslääkäri Noora Kerosuo-Koskimaa. Valmennus on maksullinen ja toteutetaan mikäli kiinnostuneita osallistujia ilmoittautuu tarpeeksi. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi osallistua valmennukseen MyHeltissä Oma Hoitaja -viestikanavassa.


Heltin uniryhmä

Koetko nukkuvasi huonosti tavalla tai toisella? Ovatko yöunesi huonolaatuisia, tai onko sinulla nukahtamisvaikeuksia? Entä heräiletkö pitkin yötä tai aivan liian aikaisin? Jos olet motivoitunut löytämään uusia tapoja toimia ja tulkita unitilannettasi, niin Heltin unriyhmä voi olla oikea paikka sinulle lähteä purkamaan ongelmaa.

Ryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin EmoHelttilässä klo 15:30-17:00
⎻ 28.3 (vko 13)
⎻ 4.4 (vko 14)
⎻ 25.4 (vko 17)
⎻ 9.5 (vko 19)
⎻ 23.5 (vko 21)

Ryhmän univalmentajina toimii työterveyspsykologi Ilona Parviainen sekä työterveyshoitaja Nea Kanto. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kevään uniryhmään, ilmoita kiinnostuksesi MyHeltissa OmaHoitajallesi. Valmennus on veloitukseton Heltin jäsenille.

TAHDOTTEKO TEKIN EDISTÄÄ TYÖNTEKIJÖIDENNE HYVINVOINTIA YHTEISÖLLISILLÄ TAPAHTUMILLA?
KYSY LISÄÄ!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi jonkin verkkopalvelussamme olevan lomakkeen antamasi tiedot siirtyvät osaksi Heltin suoramarkkinointirekisteriä. Heltti noudattaa toiminnassaan EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR), Suomen kansallista tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä sekä terveyspalvelualaan liittyvää sääntelyä. Lue lisää henkilörekistereistämme ja tietosuojakäytännöistämme täältä.