Lehdistötiedotteet

Heltti | 7.4.2014

Yrittäjäsanomat: Juristi aikoo ravistaa seuraavaksi työterveyden

Lakipalveluja tarjoavan Fondian omistaja ja Boardman-verkoston hallituksen jäsen Timo Lappi aikoo mullistaa seuraavaksi työterveyshuollon.

Lappi on perustanut Heltti-nimisen yrityksen yhdessä vaimonsa Tanja Lapin ja työterveyslääkäri Seppo Kettusenkanssa. Heltin idea on aivan päinvastainen perinteiseen työterveyshuoltoon verrattuna. Lapin mukaan Heltissä painopiste on muuttaa työterveyden painopistettä sairaudenhoidosta ennakoivaan hoitoon eli terveyden edistämiseen. Lisäksi yritys ottaa kiinteän kuukausiveloituksen käyttöön.

Idea ei ole aivan uusi, sillä ennakoiva terveyden edistäminen on ollut painopisteenä myös Aino Health Management –yrityksellä.

– Me keskitymme ajatustyöläisiin, joilla sairauspoissaolot eivät niinkään ole ongelma. Heidän terveytensä riskit liittyvät elämäntapoihin, jaksamiseen ja työn psykososiaaliseen kuormittavuuteen. Sairastavuuden laskuun vaikuttavat muun muassa liikunta, oikeanlainen syöminen ja lepääminen sekä hyvä johtaminen, Lappi sanoo.

Hänen mukaansa uudenlaiselle palvelulle on kysyntää, sillä yritykset ovat turhautuneita nykyisiin palveluihin.

– Haluamme kohdistaa työterveyden toimenpiteitä oikea-aikaisesti, oikeille henkilöille ja tehdä hoidon kannalta oikeita ratkaisuja. Ne, joilla on rasitteita, pääsevät vaikuttamaan terveyteensä jo siinä vaiheessa, kun he ovat vielä terveitä, Lappi korostaa.

Heltillä on käytössään myös chatti-palvelu sekä puhelinlinja, jolloin asiakkaan ei tarvitse lähteä välttämättä lääkärin vastaanotolle.

Lappi aikoo edelleen työskennellä Fondiassakin, joka on muuttanut vanhoillisena pidettyä toimialaa. Yhtiö on ottanut käyttöön muun muassa sähköisiä palveluja kiinteään kuukausihintaan.

Kaikki kilpailijat eivät ole katsoneet uudistuksia hyvällä ja samaa kritiikkiä Lappi odottaa saavansa työterveyshuollon kilpailijoilta.

– Palvelumme herättää varmasti tunteita. Teemme kuitenkin yhteistyötä aika pienten yritysten kanssa, joten koen, että olemme tervetulleita markkinoille. Meitä kyllä seurataan.

Heltillä on nyt yksi toimipiste Helsingissä, mutta suunnitelmissa on laajentua muuallekin pääkaupunkiseudulle ja sen jälkeen suurimpiin kaupunkeihin.

– Tämä on skaalattavissa myös ulkomaille, Lappi sanoo.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi