Johtaminen

Sini Lindholm | 8.6.2022

Webinaari: Hallituksen ja johtoryhmän välinen dialogi – mitä se on ja miksi sitä tulisi olla?

Heltti Akatemian kolmiosaisen Johtoryhmä-webinaarisarjan toisessa webinaarissa tiistaina 30.8. klo 8-9 vieraina Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen sekä WithSecuren perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Webinaarissa tartumme rohkeasti hallituksen ja johtoryhmän välisen dialogin teemaan. Kuinka usein sinä johtoryhmän jäsenenä käyt keskustelua hallituksen puheenjohtajan ja/tai muiden hallituksen jäsenten kanssa? Tasaisin väliajoin, kerran vuodessa, hallituksen kokouksiin kutsuttaessa, et koskaan?

Meillä on edelleen vallalla toimintatapa, jossa hallituksen ja johtoryhmän välinen dialogi on ohutta, toisinaan täysin olematonta. Osalla hallituksen puheenjohtajista on uskomus, jonka mukaan johtoryhmä kuuluu toimitusjohtajalle. Johtoryhmä on ikään kuin toimitusjohtajan rauhoitettua reviiriä ja hallituksen ja johdon välinen dialogi käydään toimitusjohtajan kanssa.

Entäpä sitten kun toimitusjohtaja ei nauti johtoryhmänsä tai henkilöstön luottamusta? Tai johtoryhmässä on dynamiikkahaasteita tai organisaatiossa suoriutumishaasteita, joilla voi olla merkittäviä vaikutuksia organisaation menestykseen ja strategiassa onnistumiseen? Halutessaan tai näille asioille sokeutuessaan toimitusjohtaja voi jättää nämä asiat pintauttamatta hallitukselle ja ajaa näin organisaation merkittävään kriisiin samalla, kun hallitus on autuaan tietämätön organisaatiossa tapahtuvista asioista ja ilmiöistä.

Oletko kanssamme samaa mieltä, että hallituksen ja johtoryhmän välisen dialogin ja yhteistyön soisi uudistuvan? Tule mukaan aamun nojatuolimatkalle hallituksen ja johtoryhmän dialogista ja tähän liittyvistä parhaista käytännöistä.

Webinaaria voit seurata LinkedIn eventin kautta tai Youtubesta:

LinkedIn event
Seuraa webinaaria Youtubessa


Webinaarin vieraat

RISTO SIILASMAA on tietoturvayhtiöiden F-Secure ja WithSecure perustaja ja WithSecuren hallituksen puheenjohtaja. Hän toimi Nokian hallituksen puheenjohtajana 2012–2020 ja Elisan hallituksen puheenjohtajana 2008–2012. Lisäksi hän on hallituksen jäsen Futuricessa, Picosunissa, Pixierayssa, Quanscientissa ja CybExerissä. Kansainvälisiä neuvonantajarooleja hänellä on yliopistoissa (IESE Business School, Yonsei Business School) sekä yrityksissä (Komatsu, BCG), mutta myös yhteiskunnallisesti mielenkiintoisten teemojen puitteissa esimerkiksi EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Global Tech Panelin jäsenenä. Hän on myös valtiovarainministeriön asettaman teknologianeuvottelukunnan puheenjohtaja. Siilasmaa on sijoittajana, neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä mukana auttamassa noin 30 nuorta teknologiayhtiötä (mm. Wolt, Aiven, Small Giant Games, AlphaSense ja Efecte) kansainväliseen kasvuun ja menestykseen.

TIMO LAITINEN toimii Valtiokonttorin pääjohtajana. Valtiokonttori vastaa Suomen valtion maksuvalmiudesta, maksuliikenteestä, kirjanpidosta sekä toimii valtion lakisääteisten vahinkovakuutusten hoitajana. Valtiokonttori myös hallinnoi laaja kirjoa erilaisia kansalaiskorvauksia samoin kuin valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Timo on toiminut vuosikymmenten ajan hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana erittäin useissa yrityksissä ja yleishyödyllisissä yhteisöissä. Viimeksi hän toimi 6 vuoden ajan Metsähallituksen hallituksen puheenjohtajana ja on tällä hetkellä mm. HAUS Kehittämiskeskus Oy:n ja Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön hallitusten puheenjohtaja.


Webinaaria voit seurata LinkedIn eventin kautta tai Youtubesta:

LinkedIn event
Seuraa webinaaria Youtubessa

Lämpimästä tervetuloa webinaariin kanssamme!

Sini Lindholm

Sini Lindholm: Sini on kokenut kokenut organisaatiopsykologi sekä liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämisen ammattilainen, jonka intohimona on olla tekemässä työelämästä elinvoimaisempaa. Sinin kohtaat yrityskultturin, johtamisen ja johtoryhmien kehittämisprojekteissa sekä esihenkilöiden valmennuksissa. Sini on erikoistunut johtoryhmien ja johtoryhmien dialogin kehittämiseen sekä tukemiseen.