Ajatustyö

Heltti | 20.9.2016

Varasta Heltin keinot työaikaliikuntaan

Arkiliikunta jää vähäiseksi yhä useammalla ajatustyöläisellä ja istumisen sekä paikallaan olon määrä jatkaa kasvamistaan.  Kannustamme asiakasyrityksiämme hankkimaan sähkösäätöisiä työpöytiä, pitämään seisoma- ja kävelypalavereja sekä tauottamaan työtä säännöllisesti elvyttävän taukoliikunnan avulla. Terveenä pysyäksemme tämä ei kuitenkaan riitä, vaan kehoa tulisi kuormittaa monipuolisesti; hengästyen, hikoillen, lihaksista voiman pusertaen sekä kehonhallintaa ja liikkuvuutta harjoittaen. Yhteensä n. 4 tunnin ajan viikossa.

Moni voi kokea, että aika ei vain yksinkertaisesti riitä toteuttamaan kaikkea tuota hektisen arjen keskellä. Siksi kannustamme yrityksiä sisällyttämään liikuntaa myös työajalle. Tässä esimerkki Heltin arjesta.

 

Työmatkat ja asiakastapaamiset pyöräillenfullsizerender

Suurin osa helttiäisistä taittaa työmatkansa pyörällä. Työpaikkakäynneille ja asiakastapaamisiin pyörä on niinikään kätevä kulkupeli, menitpä sitten Salmisaaresta keskustaan, Pitäjänmäkeen tai Otaniemeen. Pyörä ei ole alla pelkästään Heltin terveystiimiläisillä, vaan himo-pyöräilijän tittelin saa myyntitykkimme Anni. Pelago kulkee säällä kuin säällä määränpäästä huolimatta. Hengästyminen – check.

 

Tiistai-iltapäivän biitsivuoroimg_1921-1-1

Salmisaaren liikuntakeskus tarjoaa loistavat puitteet työpaikkaliikunnan toteuttamiseen. Me hyödynnämme Biitsi.fi Areenaa paitsi asiakasyritystemme liikuttamisessa myös omassa viikoittaisessa liikuntaohjelmassamme. Koneet kiinni klo 15 ja virkistävä työpäivän lopetus hauskassa seurassa palloa mätkien. Olemme todenneet, että tiistai-iltapäivän biitsi on parasta hoitoa alkaville hartiajumeille, otsaryppyjen lisääntymiselle sekä kiristyvälle pinnalle. Hikoilu, lihasvoima ja kehonhallinta – check.

 

Venyttelypalaveritvenyttelypalaveri

Istuminen palavereissa on puuduttavaa ja kävelypalaveria ei joka kerta pystytä järjestämään. Seisominen toimii istumista paremmin, mutta parhaimman hyödyn palaverista saa venytellen. Jumppamatot lattialle ja takareisi venymään samalla kun availlaan palaverin teemojen solmukohtia. Kehon joustavuuden kautta tavoitellaan myös mielen joustavuutta, mikä edistää lopputulokseen pääsemistä. Liikkuvuusharjoittelu –check.