Ajatustyö

Terhi Ilén | 18.10.2016

Miksi työpaikalla pitäisi olla hauskaa?

Kuvittele, jos yllä olevan kuvan sijaan olisit päässyt osaksi tiimiä, joka taklaa haasteet yhdessä. Tiimi, jossa on iloa, naurua ja aito yhdessä tekemisen meininki. Porukka, jolle small talkin sijaan voit heittää huumoria pikaviestisovellukseen töiden jälkeenkin.

Voiko työkavereiden kanssa olla hauskaa?

Niin minulle kävi siirryttyäni työterveyshoitajaksi Helttiin. Harvassa työpaikassa, monia sellaisia nähneenä, on ensimmäisestä päivästä lähtien fiilis, että on osa tätä porukkaa. Vahva tunne siitä, että ympärillä on tiimi, joka sparraa ja tukee toisiaan.

Onko sinun tiimissä joukkuehenki vai tehdäänkö asiat ja päätökset yksin? Onko työtoveri enemmän kilpakumppani, jonka yrität voittaa kaikin keinoin?

Yhdessä tekemisen meininki ei synny muutaman kerran vuodessa järjestettävällä tyhy-päivällä, mutta siihen päästään käsiksi loppujen lopuksi melko vähällä työn arjessa. Se vaatii meiltä jokaiselta sanoja, ilmeitä, eleitä, tekemistä ja toimimista yhdessä joka päivä. Välittämistä, kannustamista, auttamista, hymyä, joustamista, hyvän huomenen ja pienten ilojen tuottamista. Välillä kehittävää palautettakin, että kollega voisi loistaa tulevaisuudessa vielä paremmin. Sen sijaan, että ajattelisit ’minä’, ajattelet ’me’ yhdessä. Se voikin vaatia jo vähän enemmän.

Tämän ajan trendit työelämässä tuntuvat olevan tuottavuus, visiot ja kilpailukyky. Ihmiset ovat jääneet pienempään rooliin. Se, että työ tuntuu mielekkäältä, kokee olevansa osa tiimiä ja ilmapiiri henkii kannustusta ja tukea ovat merkittäviä asioita työhyvinvoinnin kannalta. Meidän tulisi keskittyä enemmän iloon ja energiaan yhdessä tehdystä tuloksesta, palautteesta koko tiimin hyvälle osaamiselle ja tehdylle työlle. Vinkki vitonen siis myös esimiehille, esimieheksi voi kehittyä ammattitaidon johdosta, mutta johtajuus vaatii vuorovaikuttamista ja oman itsensä likoon laittamista.

Olen onnellisessa asemassa, kun saan olla osa Heltin joukkuetta ja tavoitella helttiäisenä asiakkaidemme kanssa kohti yhteistä päämäärää. Harvemmin työterveydessä tahtotilakaan asiakkaan kanssa on yhteinen. Siitä lisää toisella kertaa.

Mikä sinun tiimissäsi on parasta?

Terhi Ilén

Terhi Ilén: Olen hymyileväinen ja iloinen työterveyden ammattilainen. Työni parhaita puolia ovat uusien ihmisten tapaaminen ja hyvän tekeminen työikäisten terveyden edistämiseksi. Uskon hyvän johtamisen ja esimiestyön työhyvinvointia lisäävään voimaan ja näen sen tärkeänä osana liiketoiminnallisia tavoitteita ja tuottavuutta. Yksilötyössä koen merkittäviksi tekijöiksi riittävän palautumisen ja läsnäolon. Innostun uusista asioista niin työssä kuin vapaalla, joka kuluu liikkumisen, perheen, matkustelun ja elämästä nauttimisen parissa.