Ajatustyö

Veera Virintie | 4.12.2019

Työnteon valmentaja toimistolle? Näitä viittä neuvoa työntekijät pyytävät eniten

Onko vaikea keskittyä jatkuvassa ärsyketulvassa? Tuntuvatko tavoitteet merkityksettömiltä? Tai onko työpöydälle kasaantunut jälleen kerran liikaa asioita? 

Yksi Heltin suosituimmista palveluista on toimistolle saapuva Work Coach eli työnteon valmentaja, joka sparraa ajatustyöntekijöitä niin arjen pienissä haasteissa kuin suuremmissakin stressin aiheissa. Psykologitaustaiset valmentajamme ovat ajatustyön ammattilaisia ja tukevat paikan päällä jokaista apua tarvitsevaa mm. itsensä johtamisessa, työn tuunaamisessa, omien tavotteiden asettamisessa ja ajanhallinnassa.

Tarvitseeko jokaiseen viestiin vastata heti?

Niin työnantaja kuin ajatustyöntekijäkin toivoo valmentajalta lisää tehoa ja imua työhön. Ison kuvan tavoitteena työnteon valmennuksessa on ehkäistä aivotyötä tekevien uupumusta ja konflikteja työpaikalla.

Näitä viittä neuvoa Work Coachilta pyydetään eniten: 

1. Sparrailua työtavoissa ja oman keskittymisen johtamisessa

 Miten voin oikeasti keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan? Kuinka käytän järkevästi kalenteria ja to do -listoja? Entä miten minimoin ärsyketulvan? Valmentaja auttaa pohtimaan, kuinka omat fiksummat työtavat saa sovitettua yrityksen kulttuuriin ja haastaa: Tarvitseeko jokaiseen viestiin vastata heti?

 2. Työn merkityksellisyyden vahvistaminen ja mielekkäiden haasteiden löytäminen

Miten pitää yllä motivaatiota? Entä kuinka löydän omasta työstä merkityksellisyyden? Intohimoisesti työhönsä suhtautuvallakaan ei sydän syki työnteolle joka ikinen päivä. Riittävän merkityksellisyyden löytämiseen voi toisinaan tarvita ulkopuolisen apua ja oivalluttamista.

Koenko onnistumista työssäni? Juhlinko saavutuksiani?

3. Omien tavotteiden asettaminen ja saavuttaminen

 Millaiset ovat omat tavoitteeni suhteessa työantajan tai esihenkilön minulle asettamiin tavoitteisiin? Koenko onnistumista työssäni? Juhlinko saavutuksiani? Työntekijältä odotetaan entistä enemmän itseohjautuvuutta. Autonomia voi kuitenkin luoda päähän kaaosta, jos tavoitteet eivät ole selkeitä. Valmentaja sparraa itselle merkityksellisten tavoitteiden asettamisessa ja auttaa oivaltamaan, miten omia saavutuksia kannattaa reflektoida.

4. Miten asettaa itselle rajoja

 Miten sanoa ei, vaikka kuuluisi sanoa kyllä? Missä menevät omat rajat? Mikä on riittävää? Priorisoinnissa ja ei-sanan sanomisessa harjoitus tekee mestarin. Tähän on hyviä työkaluja ja tapoja, joihin pääsee kiinni, kun tunnistaa omat rajansa ja tarpeensa.

Miten vältän, että työasiat eivät vaikuta nukkumiseeni?

5. Keinoja irrottautua töistä

 Kuinka palaudun vapaa-ajalla? Miten saan ajatukseni irti töistä ja deadlineista? Miten vältän, että työasiat eivät vaikuta nukkumiseeni? Harva pystyy ottamaan niin pitkän loman kesken kiireisintä kautta, että aivot pääsisivät oikeasti irtaantumaan töistä. Arjen hallinnan kannalta on tärkeää, että aivot saavat riittävästi palautumisaikaa – joka päivä. Valmentaja auttaa kirkastamaan omat palauttavat hetket ja lisäämään niitä vuorokauteen.

Tilaa Work Coach työpaikalle päiväksi tai puolikkaaksi.

Heltin työterveys- ja organisaatiopsykologeilla on liiketoiminnallista kokemusta ja vahva ymmärrys ajatustyön haasteista.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.

 

Heltin Work Coachit esittäytyvät

Mari Laari on työterveyspsykologi, työnohjaaja ja organisaatiokonsultti. Hän valmentaa ajatustyöntekijöitä työn suunnittelussa ja hallinnassa sekä yleisemmin elämän tasapainossa.

Elena Andreou on on työterveyspsykologi ja KTM, joka nauttii työn ja elämän erilaisiin pulmiin syventymisestä ja ratkaisujen löytämisestä yhdessä jäsenen kanssa. Elena on myös kiinnostunut itsemyötätunnon, palautumisen ja mindfulnessin teemoista.

Ilona Parviainen on työterveyspsykologi ja kouluttaja, joka kannustaa työpäivien tuunaamiseen ja työn merkityksellisyyden vahvistamiseen. Ilonalla on erityistä osaamista itsensä johtamisen, esihenkilöiden työhyvinvoinnin ja itsemyötätunnon taitojen kehittämiseen.

Johanna Ojala-Oksala on työterveyspsykologi, työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologi PsL, työnohjaaja STOry, prosessikonsultti, kriisipsykologian asiantuntija, työyhteisösovittelija ja opettaja. Johannalla on erityisosaamista vaikeiden vuorovaikutustilanteiden ja kriisitilanteiden selvittelyssä sekä työn ja perheen yhteensovittamiseen liittyvissä haasteissa.

Veera Virintie

Veera Virintie: Veera on Heltin hehkuva markkinointi- ja viestintävastaava, joka haluaa vaikuttaa ajatustyöläisten energisyyteen digitaalisia kanavia pitkin. Veeran missiona on ravistella kaavoihin kangistunutta terveysalaa ja auttaa ihmisiä pitämään huolta aivoistaan. Vapaa-ajalla Veera on yrittäjä ja äiti, joka on erinomaisen hyvä priorisoimaan nukkumista.