Ajatustyö

Heltti | 10.11.2016

Työntekijät ensin – Heltin tapa johtaa

Kauppalehti julkaisi 2.11.2016 artikkelin Heltin johtamismallista ja henkilöstöannista. Kauppalehti kirjoittaa muun muassa siitä, että Heltillä kaikki kuuluvat johtoryhmään, jonka puheenjohtajuus kiertää viikoittain koko henkilöstöllä, henkilöstöllä on mahdollisuus sijoittaa yritykseen ja kuinka yrityksen arvot ohjaavat aidosti meidän jokapäiväistä toimintaamme.

Nämä ovat esimerkkejä Heltin toimintamallista, jotka ovat lopputulema Heltin johtamisen perusajatusmaailmasta. Koko toiminnan pohjana on Nordic Business Forumissakin paljon puhuttu “employees first, customer second” -ajattelumalli. Sen ansiosta uskomme myös asiakkaiden palvelukokemuksen olevan omaa luokkaansa. Terveydenhoito perustuu pitkälti ihmisten välisiin kohtaamiisiin ja niissä hyvinvoiva, motivoitunut ja ammattitaitoinen hoitotiimi on avainasemassa.

Koko toiminnan pohjana on Nordic Business Forumissakin paljon puhuttu “employees first, customer second” -ajattelumalli

Heltin johtamismalli perustuukin kolmeen perusajatukseen:

  1. Jokainen rooli on yhtä tärkeä riippumatta tittelistä, koulutus- tai kokemusvaatimuksista tai tehtävän suorasta vaikutuksesta liiketoimintaan.
  2. Jokaisen tulee pystyä luottamaan siihen että tiimikaveri hoitaa oman tonttinsa, mutta tekee myös töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi
  3. Heltti on aidosti kaikkien heltiäisten yhteinen juttu, mikä näkyy avoimena viestintänä ja yhteisenä päätöksentekona liittyi asia sitten talouteen, rekrytointeihin tai kahvin laadun vaihtamiseen.

Heltillä ei ole organisaatiohierarkiaa vaan niin sanottuja personnel trainereitä, joiden päätehtävä on tukea omaa tiimiään päivittäisissä asioissa sekä auttaa heitä kehittämällä tiimin työkaluja, resursointia ja toimintamalleja.

Heltin johtamismallin jatkuvuuden ja henkilöstön hyvinvoinnin mahdollistaa onnistunut rekrytointiprosessi. Heltillä käytetään erittäin paljon aikaa uusien henkilöiden rekrytoimiseen ja ammattitaidon lisäksi tärkein kriteeri on uusien Helttiäisten sopivuus Heltin tiimiin ja arvomaailmaan. Rekrytointihaastattelut ovatkin kaikille Helttiäisille avoimia tilaisuuksia ja jokainen voi halutessaan osallistua haastatteluihin riippumatta haettavasta henkilöstä tai omasta roolistaan. Monesti uudet Helttiäiset ovatkin tavanneet jo ison osan tulevista kollegoistaan ennen valintaa ja tietävät minkälaiseen porukkaan ja työympäristöön ovat päätymässä. Jos olet tulossa haastatteluun, kannattaa miettiä jo valmiiksi millaiset olisivat sinun unelmapikkujoulut.

Ammattitaidon lisäksi tärkein rekrytointikriteeri on uusien Helttiäisten sopivuus Heltin tiimiin ja arvomaailmaan.

Heltin arvot Lempi, Hehku, Tarmo ja Pokka ovat aktiivisessa käytössä uusien Helttiäisten valinnassa. Jokaisessa uudessa Heltiäisestä tulisi olla pala Heltin arvoperheen jokaista jäsentä: jäsenistä ja työkavereista aidosti välittävää Lempeä, rohkeasti innovoivaa ja perinteiset käytännöt kyseenalaistavaa Pokkaa, ympärillään olevia ihmisiä eteenpäin draivaavaa Tarmoa sekä positiivisuutta ja iloa säteilevää Hehkua.

Lisää Heltistä työpaikkana voi lukea muun muassa työterveyshoitajamme Terhin tuoreesta blogista. Tulemme myös avaamaan vielä tarkemmin Heltin eri johtamisen toimintamalleja tulevissa blogeissa. Kerromme mielellämme lisää ja sparraamme ajatuksia myös kasvotusten.

Ota rohkeasti yhteyttä!

juha_pysty

 

Juha Nieminen
COO / Työterveyden uudistaja
LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/juhanieminen
Twitter: @JuhaPNieminen