Lehdistötiedotteet

Heltti | 28.11.2016

Tiedote 28.11.2016: Risto Siilasmaa ja kokenut sijoittajajoukko kiihdyttämään Heltti Oy:n kasvua

Suomalaisesta työterveydestä tekeillä vientituote

Risto Siilasmaa toimii sijoitusyhtiönsä First Fellow Partners Oy:n kautta sijoittajana Heltti Oy:n rahoituskierroksella, johon osallistuvat myös Oy Hammarén & Co Ab, Pertti Korhonen, Tero Ojanperä, Aki Ojanperä, Juha Pinomaa ja Kaj Hagros. Lisärahoitus ja kokenut sijoittajaryhmä mahdollistavat Heltin kasvun vauhdittamisen, suuremmat panostukset digipalveluihin ja terveysteknologiaan sekä alueellisen laajenemisen, jatkossa myös ulkomaille.

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa sijoittaa Helttiin.

Heltti Oy on vuonna 2013 perustettu työterveys- ja hyvinvointipalveluyritys, joka huolehtii jo yli 200 yrityksen ja 3000 työntekijän terveydestä ja hyvinvoinnista pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Heltti on kehittänyt suomalaiselle terveyspalvelualalle uuden palveluinnovaation: kiinteähintaisen liiketoimintamallin, joka kannustaa kaikkia osapuolia keskittymään sairaudenhoidon sijaan myös terveyden edistämiseen.

“Suomessa yritykset maksavat siitä, että henkilökunta sairastaa, kun he oikeasti haluaisivat maksaa siitä, että henkilökunta pysyy terveenä. Tämä sai meidät kääntämään koko liiketoimintamallin ylösalaisin. Kotimaisten terveyspalveluyritysten tuleekin jatkossa löytää kilpailuetunsa uusista palveluinnovaatioista kilpaillessaan ulkomaisessa omistuksessa olevien yritysten kanssa. Aiomme seuraavaksi kasvaa merkittävän kokoiseksi toimijaksi ja tuoda lisää innovaatioita terveyden edistämiseen”, toteaa Heltti Oy:n toimitusjohtaja Timo Lappi.

”Uskon terveysteknologian mullistavan nykyisen käsityksemme terveyspalveluista tulevien vuosien aikana. Heltti on jo onnistunut haastamaan totutut toimintatavat ja rakentamaan uudenlaisen toimivan liiketoimintamallin. Panostamalla seuraavaksi terveysteknologiaan Heltti voi tuottaa yhä vaikuttavampia hyvinvointi- ja terveyspalveluita”, sanoo Risto Siilasmaa.

Kesäkuusta 2016 lähtien Heltin omistajina on ollut perustajien lisäksi myös osa työntekijöistä eli mm. työterveyshoitajia, -psykologeja, -fysioterapeutteja ja -lääkäreitä. Nyt marraskuussa toteutetussa osakeannissa Heltin työntekijäomistajien lukumäärä kasvoi jo yhdeksääntoista. Osakeannin jälkeen Heltti Oy on kokonaisuudessaan työntekijöidensä ja suomalaisten yksityissijoittajien omistuksessa. Heltin liikevaihto vuonna 2016 on noin 1,2 miljoonaa euroa, ja liikevaihdon odotetaan moninkertaistuvan vuonna 2017.

Rahoituskierroksen suuruus on noin miljoona euroa.

Heltti on uudella toimintamallillaan saanut aikaan seuraavia tuloksia: yritysten siirrettyä työterveytensä Helttiin työterveyteen on alettu olla 200 % enemmän yhteydessä (terveysongelmiin päästään nopeammin kiinni), digipalveluiden ansiosta fyysiset käynnit ovat vähentyneet 66 % (säästää työntekijän aikaa ja vaivaa sekä työnantajan rahaa) ja ennaltaehkäisevään työterveyteen käytetään Heltin toiminnasta 2/3, kun perinteisesti alalla sama luku käytetään sairauksien hoitoon.

Lisätietoja: Timo Lappi, timo.lappi@heltti.fi, 040 756 7809

Heltti Oy on suomalainen vuonna 2013 perustettu terveysalaa uudistava älytyöterveysyhtiö. Heltti tarjoaa työterveys-, sairaudenhoito- ja hyvinvointipalveluita kiinteällä kuukausimaksulla. Hoidamme keskimäärin 65 % työterveysasioista etänä älyteknologiaa hyödyntäen ja panostamme ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Etänä palvelemme koko Suomessa ja Helttilä-työterveysasemia on Helsingissä ja Espoossa sekä Tampereella. www.heltti.fi