Lehdistötiedotteet

Heltti | 6.4.2017

Tiedote 06.04.2017: Vuoden työnantaja Solita valitsi Heltin työterveyden

“Perinteiset terveyspalvelut tuntuvat nyt todella kivikautisilta”

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita alkaa johtaa työhyvinvointia yhdessä työterveyden ja -hyvinvoinnin uudistajan Heltti Oy:n ja vakuutusyhtiö LähiTapiolan kanssa. Solitan tavoitteena on varmistaa henkilöstön hyvinvointi kovassa kasvussa sekä korkea asiakastyytyväisyys hyvinvoivien tekijöiden kautta.

“Käännämme Heltin kanssa työterveyden ennaltaehkäisevään tekemiseen, joka näkyy solitalaisten arjessa. Perinteisesti työterveys on ollut etäistä ja sairaudenhoitoon keskittyvää. Itse heräsin modernin työterveyspalvelun todelliseen hyötyyn talvilomallani. Ilman Helttiä selkävaivani olisi todennäköisesti jäänyt hoitamatta ja pitkittynyt, sillä en olisi halunnut käyttää loma-aikaani lääkärissä käyntiin. Asia hoitui etänä todella vaivattomasti. Perinteiset terveyspalvelut tuntuvat nyt todella kivikautisilta”, sanoo Solitan henkilöstöjohtaja Jonne Seppä.

Solitan työhyvinvoinnin palvelut koostuvat jatkossa Heltin työterveys- ja hyvinvointipalveluista sekä LähiTapiolan Työkykyvakuutuksesta. Palvelut koskevat vuonna 2016 Vuoden työnantajaksi valitun Solitan yli 500 työntekijää Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

“Solitan päätös valita Heltti työhyvinvoinnin ja -terveyden kumppanikseen kertoo Heltin ajatustyöläisille suunnatun uudenlaisen toimintamallin toimivuudesta. Heltti on moninkertaistanut asiakaskuntansa vuoden 2016 aikana ja palvelee jo yli 300 yritystä ja yli 5000 IT- ja ajatustyöntekijää useissa eri kaupungeissa. Solitan myötä Heltti myös avaa uuden toimipisteen Ouluun”, sanoo Heltin operatiivinen johtaja Juha Nieminen.

Heltti hämmästytti viime viikolla uutisoimalla, että 76 % hoitotoimenpiteistä eli kolme neljästä aiemmin vastaanottokäyntiä vaatineesta asiasta hoidettiin Heltissä etänä vuonna 2016. Digitaaliset terveyspalvelut tuovat Heltin terveysalan ammattilaiset lähelle ihmisiä ja helposti saavutettaviksi, jolloin terveysongelmiin päästään kiinni aiempaa nopeammin ja aikaisemmassa vaiheessa.

“Solita on itse digiajan apostoli, joten oli luontevaa ottaa käyttöön moderni terveyspalvelu, joka myös nojaa digitaalisuuteen. Kaikkea ei voi ennaltaehkäistä, mutta kun sairaudenhoito on hoidettu helposti ilman byrokratiaa, siitä vapautuva aika ja energia jää Heltille ja Solitalle työolojen, aivotyön problematiikan ja innovaatiokyvyn parantamiseen”, jatkaa Seppä.

Lisätietoja:

Jonne Seppä, Solitan henkilöstöjohtaja, Vice President, Culture and Competences, puh. 040 8441 892, jonne.seppa@solita.fi

Juha Nieminen, Heltin operatiivinen johtaja, puh. 040 864 1474, juha.nieminen@heltti.fi

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustetun Solitan liikevaihto vuonna 2016 oli 58,5 miljoonaa euroa. Solitan pääomistaja on pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners. Yhdistyttyään Palmun kanssa Solita työllistää yli 570 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Singaporessa ja Tukholmassa.

Heltti on suomalainen vuonna 2013 perustettu terveysalaa uudistava älytyöterveysyhtiö. Heltti tarjoaa työterveys-, sairaudenhoito- ja hyvinvointipalveluita kiinteällä kuukausimaksulla. Hoidamme keskimäärin 76 % työterveysasioista etänä älyteknologiaa hyödyntäen ja panostamme ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Etänä palvelemme koko Suomessa ja Helttilä-työterveysasemia on Helsingissä, Espoossa ja Tampereella sekä toukokuusta alkaen Oulussa. www.heltti.fi