Ajatustyö

Timo Lappi | 5.12.2016

Suomen itsenäisyyden ja suomalaisen työn puolesta

Hyvää itsenäisyyspäivää, suomalaiset!

6.12.2016 juhlitaan jälleen Suomen itsenäisyyspäivää. Tämän vuoden itsenäisyyspäivä on lisäksi erityinen, sillä siitä käynnistyy Suomen 100-vuotisjuhlavuosi.

Itsenäisyyspäivänä suomalaisilla on tapana muistella itsenäistymisen ajan dramaattisia tapahtumia ja 1940-luvulla Suomen itsenäisyydestä käytyjä verisiä kamppailuja. Niissä lukemattomat suomalaiset uhrasivat hyvinvointinsa, terveytensä ja osa myös henkensä Suomen itsenäisyyttä puolustaen.

Meille nykyisin työelämässä oleville Suomen itsenäisyyteen liittyvät kamppailut ovat tuttuja lähinnä kirjoista, elokuvista ja isovanhempiemme tarinoista. Kunnioitus itsenäisyytemme puolesta taistellutta sukupolvea kohtaan on suurta.

Mutta miten me tällä hetkellä aktiivisessa työelämässä olevat sukupolvet voimme kantaa kortemme kekoon Suomen itsenäisyyden puolustamiseksi?

Kansakuntamme kyky ylläpitää hyvinvointiamme syntyy siitä, että teemme kansainvälisesti kilpailukykyistä ja tuottavaa työtä. Voimme säilyttää aidon itsenäisyytemme tulevaisuudessa vain varmistamalla, että pärjäämme valtiona ja kansakuntana kansainvälisessä kilpailussa.

Turvataksemme hyvinvointimme ja tuottavuutemme meidän pitää fokusoida kahteen asiaan.

Ensinnäkin, meidän suomalaisten pitää huolehtia, että Suomessa on suomalaisia elinvoimaisia ja kasvavia yrityksiä, jotka pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa. Olemme koulutettu ja teknologisesti edistyksellinen kansa. Meidän pitää hyödyntää tämä, olla rohkeita, perustaa uusia yrityksiä ja kasvattaa niistä suuria kansainvälisiä yrityksiä.

Toiseksi, jokaisen meidän suomalaisten tulee aktiivisesti itse ottaa vastuuta omasta työterveydestämme ja hyvinvoinnistamme. Yksilöiden hyvinvointi luo tuottavuutta, ja yksilöiden tuottavuus puolestaan mahdollistaa yhteiskunnassa muidenkin hyvinvoinnin turvaamisen.

Joten suomalaiset, annetaanpa Suomelle sen 100-vuotisjuhlavuoden alkaessa syntymäpäivälahja. Luvataan huolehtia omasta hyvinvoinnistamme. Tehdään suomalaisista maailman hyvinvoivin kansa!

Me helttiäiset lupaamme auttaa suomalaisia yrityksiä ja yksilöitä kasvamaan ja voimaan paremmin Suomen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Teemme ylpeydelä töitä työterveyden uudistamiseksi suomalaisin voimin nyt ja tulevaisuudessa.

Heltti ja Helttiäiset toivottavat Suomelle ja suomalaisille hyvää itsenäisyyspäivää!

Timo Lappi

Timo Lappi: Tehtäväni on pitää huoli siitä, että Heltin palvelut vastaavat asiakasyritystemme ja jäsentemme tarpeita. Parhaat fiilikset saan siitä, kun onnistumme tuomaan toimialalle uusia parempia käytäntöjä. Tavoitteenani on, että Heltti tuo lisää terveitä elinvuosia ja hyvinvointia puolelle miljoonalle ihmiselle ja tarjoaa työntekijöilleen - helttiäisille - toimialamme parhaan työpaikan. Pyrin elämään myös vapaa-ajalla Heltin oppien mukaisesti, eli minut löytää usein Espoon rantaraitilta juoksemasta tai pyöräilemästä.