Lehdistötiedotteet

Heltti | 8.2.2019

Perinteistä terveysalaa ravisteleva Heltti ampaisi Suomen 2. parhaaksi työpaikaksi – ja terveysalan ykköseksi

Lehdistötiedote 8.2.2019

Terveyspalveluala ei ole viime aikoina ollut hyvän työkulttuurin maineessa. Toisinkin voi olla: Helttiin haluttiin luoda työkulttuuri, jossa niin terveysalan ammattilaiset kuin koodarit voisivat tehdä töitä sulassa sovussa. Tuloksena on syntynyt uusia palveluinnovaatioita modernin ajatustyöläisen tukemiseen.

Great Place to Work® on listannut Suomen parhaat työpaikat 17. kerran. Heti ensiosallistumisellaan Heltti sijoittui toiseksi keskisuurten sarjassa. Tutkimuksen terveysalan yrityksistä Heltti oli paras.  

Heltti on hyvinvointi- ja terveyspalveluyritys, joka auttaa ajatustyöläisiä pysymään terveinä, voimaan hyvin ja tekemään tuottavaa työtä. Tiimissämme on 60 terveyden ammattilaista, ja pidämme huolta jo 10 000 jäsenestämme eli asiakasyritystemme työntekijöistä pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Tampereella ja pian Turussa ja Jyväskylässä. Heltillä on myös oma digitiimi, joka rakentaa jäsentemme käyttöön hyvinvointia tukevia oivaltavia digisovelluksia.

“Kun Heltti perustettiin vuonna 2013, tavoitteemme oli kääntää koko terveysala ylösalaisin ja keskittyä pitämään ihmiset terveenä eikä vain hoitaa sairauksia mutta myös luoda samalla maailman paras työpaikka terveysalalla. Alusta lähtien tärkeää oli erottuvan, helttimäisen yrityskulttuurin kehittäminen – yhdessä työntekijöiden eli helttiäisten kanssa. Perinteisestihän terveysala on hyvin hierarkkinen ja jopa kaavoihin kangistunut. Helttiin haluttiin luoda moderni työkulttuuri, jossa niin lääkärit kuin koodarit voisivat tehdä töitä sulassa sovussa”, sanoo Heltin toimitusjohtaja ja komposti Timo Lappi.

”Hyvässä itseohjautuvassa organisaatiossa toimitusjohtaja toimii kompostina. Odottaa organisaation alimmaisena peen valumista, ottaa vastaan ja kompostoi. Ja sen jälkeen pirskottaa ravitsevan mullan takaisin organisaatioon”

Heltissä ei ole esihenkilöitä ja alaisia, vaan maksimissaan 10 hengen itseohjautuvia tiimejä, joilla on kaikki valta tehdä itseä koskevia päätöksiä. Heltissä ei ole kiinteitä rooleja, eikä pönöttämistä vaan erilaisia tehtäviä, joita tekevät tehtäviin parhaiten soveltuvat helttiäiset. Heltin organisaatiomallia kutsutaan pallomereksi. Pallomeri sai nimensä, kun perinteisen organisaatiokaavion piirtäminen ei Helttiäisparvelta onnistunut, vaan lopputulos oli kasa iloisen erivärisiä palloja.

“Heltin toimintamallin sydämessä on edistää yksilöiden eli jäseniemme hyvinvointia  – tietenkin yritystason kehittämisen ohella. Siksi myös Heltin arvot oli luontevaa henkilöidä. Heltin kirkastetut arvot ovatkin nousseet hämmästyttävällä tavalla näkyväksi osaksi jokapäiväistä työtämme. Muun muassa rekrytoinnissa on spontaanisti mietitty arvojen kautta sopiiko henkilö osaksi Heltin perhettä: Onko hakijassa riittävästi Lempeä, Hehkua sekä Tarmoa ja tietysti sopivasti Pokkaa? Arvot näkyvät vahvasti ei-niin-perinteisissä tiloissamme. Jopa jäseniltämme tulevat arvomme kuin apteekin hyllyltä. Arvot voi bongata myös kesäjuhlissa kuvaamastamme helttiäisten itse tekemän biisin musiikkivideosta”, Helttiäisten onnellisuudesta vastaava työterveyspsykologi Heli Rautjärvi sanoo.

Lempeä kohdata lämmöllä, Hehkua säteillä hyvinvointia, Tarmoa kasvaa ja Pokkaa ravistella toimialaa.

Heltti on ollut koko toimintansa ajan terveysalan edelläkävijä. Heltin palvelut on rakennettu modernin työn ja erityisesti ajatustyöläisten tarpeisiin, jossa suurimpia terveyshaasteita ovat henkinen kuormitus ja burnout. Moderneissa yrityksissä nähdään entistä vahvemmin, että ajatustyöläisen hyvä arjen kapasiteetti on itse asiassa yrityksen tärkeimpiä, jos ei tärkein kilpailutekijä.

Yksilötason haasteiden taustalla on usein yrityskulttuurissa, johtamismallissa tai esihenkilötyössä olevat haasteet. Perinteisesti työterveyspalvelut ovat reaktiivisia ja perustuvat jo ilmenneisiin ongelmiin. Heltillä tavoitteena on luoda toimivat hyvinvoinnin johtamisen mallit ja aktiiviset tukipalvelut niin johdolle, esihenkilöille kuin työntekijöille.

Yksi esimerkki palveluistamme on työntekijän kapasiteetti -palvelut, joihin kuuluu organisaation oma hyvinvointivalmentaja, dynaaminen hyvinvointisuunnitelma, erilaiset valmennukset ja työkalut sekä tiivis yhteistyö yrityksen henkilöstöhallinnon ja esihenkilöiden kanssa. Itsensä johtaminen, uni, palautuminen, stressinsieto, ajan hallinta, luovuuden buustaus ja resilienssi ovat yleisiä työstettäviä aiheita. Myös fyysinen suorituskyky ja ravitsemus ovat vahvasti mukana.

Lue lisää Heltin yrityskulttuurista Heltti Culture Bookista (mm. Heltin syntytarina, pallomeriorganisaation toiminnasta, työntekijöiden eli helttiäisten ajatuksia työpaikastaan, Heltti-suomi-sanakirja)

  

Lisätietoja: Timo Lappi, komposti, toimitusjohtaja, timo.lappi@heltti.fi, 040 756 7809

Heltti on kotimainen vuonna 2013 perustettu erittäin nopeasti kasvava terveysyhtiö. Heltin modernit hyvinvointi- ja työterveyspalvelut on kehitetty muuttuneen työn ja erityisesti ajatustyöläisten lähtökohdista. Tavoitteenamme on vaikuttaa positiivisella tavalla 500 000 ihmisen hyvinvointiin vuoteen 2022 mennessä. Heltin omistajina ovat työntekijät ja kourallinen nimekkäitä sijoittajia, Risto Siilasmaa mukaan lukien. www.heltti.fi

Lue myös: Great Place to Work: Heltistä Euroopan paras terveysalan työpaikka

TAHDOTKO KUULLA LISÄÄ HELTIN MODERNEISTA HYVINVOINTI- JA TYÖTERVEYSPALVELUISTA?
KYSY LISÄÄ!