Ajatustyö

Tanja Lappi | 30.5.2016

Palaute on lahja: Heltin jäsenkyselyn satoa kevät 2016

Kiitos kaikille jäsenille siitä, että annoitte meille jäsenkyselyyn vastaamalla suuren ja arvokkaan lahjan. Olemme käsitelleet tätä lahjaa kunnioittaen ja haluamme palauttaa teille siitä jotakin takaisin ja kertoa kuinka tulemme kehittämään toimintaamme sen pohjalta.

Heltti sai eniten kiitosta henkilöstöstään, Heltin hengestä ja rohkeudesta toimia uudella, erilaisella tavalla.

Heltillä on käytössä rekrytoinnissaan PIP-periaate (PIkkujouluPeriaate). Sen lisäksi että kaikki helttiäiset ovat piinkovia ammattilaisia jokainen omalla osaamisalallaan, kaikilla on erikoiskiinnostus ajatustyön haasteita kohtaan. Valitsemme joukkoomme vain henkilöitä, joiden kanssa on kiva tehdä töitä ja joiden vieressä haluaisi istua pikkujouluillallisella. Nämä mahtavat helttiäiset saavat jatkuvasti kiitosta jäseniltämme sekä empatiasta että asiantuntemuksestaan. Heltti=helttiäiset!

Heltin henki sai jäsenkyselyssä lukuisia peukkuja

Meille on ollut alusta saakka hyvin tärkeää, millainen palvelukokemus on astua sisään Helttilän ovesta tai soittaa puhelimella HelttiLinjaan. Toivomme, että jatkossakin meille on miellyttävä tulla käymään tai asioida kanssamme etänä ja että jokainen kokee itsensä arvostetuksi ja arvokkaasti kohdatuksi.

Saimme myös paljon kehuja siitä, että olemme rohkeasti lähteneet kyseenalaistamaan totuttuja tapoja, tuoneet tilalle uutta, modernia ajattelua ja vieneet edelläkävijöinä eteenpäin uutta tapaa tuottaa terveyspalveluja. Kaunis kiitos siitä, että jäsenemme kokevat meidät ravistajayrityksenä vaikuttamassa koko toimialan kehitykseen Suomessa.

Asiointiin kaivataan selkeyttä ja toimipisteitä lisää

Kehittyminen tapahtuu parhaiten kriittisen ja välillä kipeääkin tekevän palautteen avulla. Erityisesti sitä lahjaa olemme tutkineet Heltissä tarkkaan ja nöyrin mielin. Kehitystä meiltä odotetaan seuraavissa asioissa: asioinnin helppous, selkeys ja intuitiivisuus; Heltin toteuttaman terveysvalmennusmallin perusteet ja toiminta; toiminta muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

HelttiLinja ja Heltti.me toimivat Heltin ja jäsenen välisenä rajapintana. Niiden toimintaan toivottiin selkeyttä: milloin soitetaan ja milloin laitetaan viestiä. Samoin toivottiin, että Heltti.me-viesteihin saisi ”ohituskaistan” kysymyksille, joihin haluaisi vastauksen nopeammin kuin ”seuraavan arkipäivän aikana” kuten palvelulupauksessamme kuuluu.

Tahtotilanamme on, että jäsenemme ei koskaan tarvitsisi miettiä mikä on oikea kanava. Pääasia on olla yhteydessä ja saada apu/ratkaisu. Meidän tehtävänämme on tehdä se mahdollisimman intuitiiviseksi ja helposti käyttää. Tätä asiaa lähdemme jatkotyöstämään loppuvuonna, jolloin aloitamme Jäsenen digikokemus Heltissä -projektin. Tähän projektiin osallistamme myös Heltin jäsenet mukaan! Perästä kuuluu.

Terveysvalmennusta terveystarkastusten sijaan

Me Heltissä emme tee perinteisiä terveystarkastuksia. Olemme korvanneet ne terveysvalmennus-konseptilla, jossa sähköisin työkaluin seulotaan ja kohdennetaan terveysvalmennuspalvelut henkilökohtaisesti niille, joita omaan terveyteen panostaminen erityisesti hyödyttää ja/tai motivoi. Meiltä odotetaan enemmän viestintää ja kannanottoa, miksi toimimme tällä tavoin, mitä hyötyä siitä on jäsenillemme ja heidän työnantajalleen. Lupaamme tulevaisuudessa viestiä entistä enemmän, miksi teemme asioita Heltin tavalla ja mitä hyötyä siitä on. Meille myös pääsee aina terveystarkastukseen ihan siinä perinteisessä mielessä, jos niin toivoo.

Helttilöitä tulossa muualle Suomeen pian

Heltin on toivottu laajentuvan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Ilokseni voin kertoa, että tällä saralla meillä on pian hyviä uutisia. Pysy siis kuulolla! Tulemme laajentumaan syksyllä myös pääkaupunkiseudulla uusilla toimipisteillä. Meidän tulee myös vahvistaa yhteistyötämme Suomessa toisten terveyspalveluyritysten kanssa, jotta jokaisella Heltin jäsenellä on mahdollisuus omalla paikkakunnallaan parhaaseen mahdolliseen palveluun.

Kiitos, että autatte meitä palautteella eteenpäin!

Tanja Lappi

Tanja Lappi: Olen yksi Heltin perustajista ja toimin Heltissä hyvinvointipalveluiden eteenpäin viejänä. Sydämeni sykkii asiakasrajapinnassa käydyille keskusteluille, vanhojen totuttujen tapojen kyseenalaistamiselle ja uusien asioiden innovoinnille. Minuun saattaa ajoittain törmätä myös työterveyspsykologin roolissa koutsaamassa Heltin jäseniä. Olen intohimoinen nukkumisen ja liikunnan puolesta puhuja, ja vapaa-ajan inhohimoni kohdistuvat vaihdellen päiväuniin ja treenaamiseen.