Ajatustyö

Heltti | 22.4.2014

Miksi Laastari ja Heltti ovat mielenkiintoisia? 16.4.2014 | Satu Ahlman

AWD:n päätyö on auttaa sote-yritysten omistajanvaihdoksissa, mutta pysyäksemme toimialan kehittämisen kärjessä myös start-uppien rintamalla sekä seuraamme että olemme itse mukana joissakin ammatillisesti erittäin kiinnostavissa uusissa ponnistuksissa.

Olen hyvin innostunut Bonnierin uudesta Hoiva & Terveys -julkaisusta sen soten ytimessä olevan napakkuuden vuoksi. Mielenkiintoista on myös se, että viime numerossa esiteltiin listaus tuoreimmista soten start-upeista ja tämän säännöllisesti ilmestyvän listauksen seuraamista suosittelen lämpimästi niille, jotka haluavat pysyä ajan hermoilla. Seuraavassa pari poimintaa työhyvinvoinnin ja -terveyden rajapinnoilla toimivista nuorista yrityksistä, joita itse seuraan sekä pääsyitä, miksi ne ovat mielestäni kiinnostavia.

Laastari – nopeaa ja ammattimaista hoitoa kiinteään hintaan.
Miksi seuraan?

1. Sekä lähiklinikan että eLääkärin palvelut ovat asiakkaan kannalta nopeita, helppokäyttöisiä ja kiinteähintaisia. Palveluja, joita erityisesti nuorempi sukupolvi arvostaa. Tyypilliset käyttäjävaikeudet (ajanvaraus, et tiedä hintaa etukäteen, odottaminen jne) karsittu pois.
2. Konsepti on alusta saakka toiminut myös Ruotsissa eli on lähdetty välittömästi fyysisen palvelujen kanssa kansainvälisille markkinoille. Hallituksessa on kovia kansainvälisiä ammattilaisia ja yrityksen tavoitteet ovat ihailtavan (!) kunnianhimoiset.
3. Yrityksen uusin tuote eLääkäri tuo (erikois)lääkärin virtuaalisen vastaanoton mahdolliseksi niissä tilanteissa kun lääkärissä käynti ei ole tarpeellista tai kun olet vaikkapa korvessa mökillä. Lisäksi eLääkäri-konsepti tulee tuomaan työterveyteen helppoutta, nopeutta ja tuottavuutta lisäävän työkalun, joka hyödyttää paitsi työntekijää myös työnantajaa.

Heltti – ajatustyöläisiin erikoistunut työhyvinvointi ja -terveysypalveluja kiinteään hintaan:
Miksi seuraan?

1. Selkeä segmentti: uuden ajan ajatustyöläiset. Firman perustajat tuntevat paremmin kuin hyvin segmenttinsä ja saanevat ison määrän asiakkaita huikeista verkostoistaan.
2. Perustajajäsenenä Timo Lappi, joka perusti uudella konseptilla toimivan juristiputiikki Fondian, jonka story on ollut fantastinen. Uskon Timon aiemman kokemuksen uudella konseptilla toimimisen perinteisessä markkinassa olevan yksi keskeinen Heltin menestystekijä.
3. Erottuva toimitila. Et koe tulevasi lääkärin vastaanotolle, vaan leppoisaan olohuoneeseen – kuten Fondiassakin. Suomessa on fyysisten palvelutuottamistilojen ei niinkään tekninen vaan ”emotionaalisvisuaalistoiminnallinen” toteutus aivan lapsen kengissä. Mahtavaa, että joku ottaa näinkin yksinkertaisen asian keinoksi erottautua. Kaupoissa on etenkin keväisin muunkin väristä maalia kuin valkoista ja harmaata…

Lue Satu Ahlmanin blogi löytyy osoittesta http://www.awd.fi/?p=713