Ajatustyö

Ilona Parviainen | 12.11.2019

Mental Capacity -webinaari osa 3 – Energia tuo euroja ja hyvinvointi lisää tuottavuutta

Mental Capacity webinaarisarja huipentuu kolmanteen osaan, jossa Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi ja työpsykologi Ilona Parviainen ottavat käsittelyyn kuinka energia tuo euroja ja miten hyvinvoinnin johtaminen lisää organisaation tuottavuutta. 

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Pahoittelemme live-webinaarissa esiintyneitä teknisiä ongelmia, joiden myötä tallenteen alusta ääniraita on vauroitunut.
Selvitämme asiaa parhaillaan webinaaripalveluntarjoajan kanssa.

Presenteismi tuottavuuden hidastajana

Sadan hengen ajatustyöorganisaatiolla on tutkimusten mukaan potentiaalia säästää vuodessa jopa miljoona euroa palkkakustannuksissa hyvinvoinnin johtamisen avulla. Kyse ei ole vain sairauspoissaolojen vähenemisestä. Presenteismi, eli sairaudesta tai muusta alisuoriutumisesta johtuva tuottavuuden alentuma, aiheuttaa vielä merkittävämmän menetyksen työpanoksessa. Onnistuneella hyvinvoinnin johtamisella pystytään mm. vähentämään presenteismiä, henkilöstön vaihtuvuutta ja lisäämään työpaikkaan sitoutumista. Henkilöstön hyvinvointiin panostamisella on havaittu jopa +20% eroa tuottavuudessa. 

”Tietotyöläisten ei ole tarkoitus tuottaa määrää, vaan laatua”

Työntekijöiden hyvinvointia ja energiaa kannattaa johtaa, koska tietotyöyrityksen arvo on laitteiden tai tilojen sijaan nimenomaan ihmisissä. Bill Gates on kuvannut, kuinka hyvä sorvari voi olla kaksi tai kolme kertaa parempi kuin hitaampi kollegansa. Sen sijaan hyvä koodari voi olla 10 000 kertaa parempi kuin toinen koodari. Tietotyöläisten ei ole tarkoitus tuottaa määrää, vaan laatua. Työntekijöiden arvo syntyy siitä, kuinka energisiä, innovatiivisia, keskittyneitä, luovia ja aikaansaavia he ovat. Hyvinvoinnin johtaminen on liiketoiminnan ydintä.

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin

Onko yrityksesi hyvinvoinnin johtamisen tavoite sinulle kirkas? Jos hyvinvoinnille ei ole asetettu konkreettisia tavoitetta, keinoja ja toimenpiteitä sekä mittareita seurantaan, on hyvin todennäköistä, että päädytte jonnekin muualle. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, ja Heltin Customer Wellbeing Coachit tukevat strategisessa hyvinvoinnin johtamisessa. Sparraamme mielellämme työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamiseen, tavoitteiden asettamiseen, interventioiden tai hyvinvointipalveluiden suunnitteluun liittyen. Webinaarista löydät myös konkreettisia vinkkejä kuinka organisaatiotasolla voit johtaa keskittymistä, palautumista tai yhteisöllisyyttä. 


Mental Capacity -webinaarisarjan aiemmat osat:

KATSO TALLENNE
Energiaa muuhunkin kuin työhön

Omasta hyvinvoinnista kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Työpsykologit Ilona Parviainen ja Mari Laari kertovat keinot työpäivän aikaiseen energiansäätelyyn, jotta virtaa riittää myös mielekkääseen vapaa-aikaan.

KATSO TALLENNE
Mitä on Mental Capacity, ja kuinka sitä huolletaan?

Paljastamme kaavan, jonka avulla ajatustyöntekijöiden energiaa voidaan lisätä kestävästi. Haastamme sinut allekirjoittamaan itsensä johtamisensopimuksen. Uupumuksen estämisestä ja energisoivasta arjesta ideoita jakamassa työpsykologi Ilona Parviainen ja lääkäri Silja Frost.

Business photo created by freepik – www.freepik.com

Ilona Parviainen

Ilona Parviainen: Heltin työterveyspsykologi ja Mental Capacity Coach. Uskon työpäivien tuunaamiseen, ja että meillä jokaisella on vaikutusmahdollisuuksia luoda arjesta merkityksellistä. Pysähtyminen auttaa pienten ilojen huomaamisessa, ja omat tavoitteet saavuttaa parhaiten itseä kannustamalla.