Ajatustyö

Ilona Parviainen | 10.9.2019

Mental Capacity -webinaari osa 1 – Miten vähentää mielen kuormitusta?

Syksyn 2019 Mental Capacity -webinaarisarjassa tehtiin ENNÄTYS: ilmottautuneita sarjan ensimmäiseen osaan oli lähes 400!

Mental Capacity -treenit alkoivat 9.9. klo 16 lääkäri Silja Frostin ja psykologi Ilona Parviaisen webinaarilla, jossa kuulijat haastettiin allekirjoittamaan itsensä johtamisen sopimus (lataa oma sopimukseksi täältä). Puolentunnin tietoiskussa paljastettiin myös kaava, jonka avulla ajatustyöntekijöiden energiaa voidaan lisätä kestävästi.

Näin Heltin psykologi Ilona Parviainen tiiviistää webinaarin annin:

Olemme onneksi jo aikoja sitten oppineet, että työn tekemiseen tarvitaan hyvät työvälineet ja  ergonomisesti säädetty työpiste. Nykypäivänä työn kuormitustekijät ovat kuitenkin entistä useammin psyykkisiä eikä fyysisiä.

Työ keskeytyy jatkuvasti häiriötekijöiden tai omien keskittymishaasteiden takia.

Tietotyöläinen voi työskennellä ympäristössä, jossa työmäärä ja työtahti ovat kovia, itseen kohdistuvat odotukset voivat olla epäselviä, työ keskeytyy häiriötekijöiden tai omien keskittymishaasteiden takia. Voimme kohdata työelämässä myös arvoristiriitoja, hankalia vuorovaikutustilanteita ja jopa epäasiallista kohtelua. 

Myös henkilökohtaiset tekijät, kuten vaativuus itseä kohtaan, rentoutumisen taidon unohtaminen tai yksityiselämän kuormituksesta johtuva alipalautuminen vähentävät mielen kapasiteettiamme entisestään. Kaikki nämä kuormittavat mieltämme, ja pitkään jatkuessaan ne voivat johtaa työuupumukseen, mielenterveyden ongelmaan tai työkyvyttömyyteen.

Jokainen uupumus on liikaa.

Heltin tavoitteena on pysäyttää tämä kierre. Missiomme on luoda ajatustyöläisille kestävää energiaa. Jokainen uupumus on liikaa.

Olemme löytäneet kaavan, jonka avulla ehkäisemme työuupumuksia ja luomme kestävää energiaa. 

MC2 =E  tarkoittaa mielen kapasiteettiin panostamista yksilötasolla (Me) sekä yritystasolla (Company). Energia lisääntyy eksponentiaalisesti, pienelläkin päivittäisellä muutoksella saadaan aikaan valtava kehitys vuositasolla.

Millaisiin huippusuorituksiin mielemme pystyy?

Entä mitä Mental Capacity oikein tarkoittaa? Mielen kapasiteetilla tarkoitetaan kykyä ratkaista monimutkaisia ongelmia, ajatella kirkkaasti, selvitä haasteista, tarkkaa havainnointia, hyvää muistia ja virtaavaa luovuutta. Se vastaa kysymyksiin millaisiin huippusuorituksiin mielemme pystyy ja kauanko jaksamme keskittyä? 

Toimitko sinä akku ladattuna vai energiasäästötilassa? Meille Heltin asiantuntijoille ei riitä, että työntekijä vain selviytyy työpäivästään. Toivomme, että voit olla paikalla täydellä sydämellä, nauttia tekemisestäsi, sinulla on lupa levätä, kokea työn merkityksellisyyttä ja kukoistaa.

Mental Capacity -treeniohjelman kaksi ensimmäistä askelta löydät webinaarista. Toivon, että “nolla työuupumusta” on myös sinun henkilökohtainen tavoitteesi. Haasta itsesi mukaan taisteluun energisemmän arjen puolesta kirjoittamalla itsensä johtamisen sopimus ja haasta kollegasi ja läheisesi mukaan hashtagilla #johdanitseani.

Psykologi Ilona Parviainen ja lääkäri Silja Frost tekivät itsensä johtamisen sopimuksen.

Rekisteröidy kolmiosaisen webinaarisarjan muihin osiin TÄSTÄ.

Seuraavien Mental Capacity -webinaarien aiheet:

Ma 14.10. klo 16-16:30
Energiaa muuhunkin kuin työhön

Omasta hyvinvoinnista kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Työpsykologit Ilona Parviainen ja Mari Laari kertovat keinot työpäivän aikaiseen energiansäätelyyn, jotta virtaa riittää myös mielekkääseen vapaa-aikaan.

Ma 11.11. klo 16-16:30
Energia tuo euroja ja hyvinvointi lisää tuottavuutta

Mental Capacity -treeniohjelma huipentuu webinaariin, jota luotsaavat Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi ja työpsykologi Ilona Parviainen. Miten energiaa johdetaan ja miten hyvinvoinnilla lisätään tuottavuutta?

 

Ilona Parviainen

Ilona Parviainen: Heltin työterveyspsykologi ja Mental Capacity Coach. Uskon työpäivien tuunaamiseen, ja että meillä jokaisella on vaikutusmahdollisuuksia luoda arjesta merkityksellistä. Pysähtyminen auttaa pienten ilojen huomaamisessa, ja omat tavoitteet saavuttaa parhaiten itseä kannustamalla.