Heltti | 9.4.2018

Työ ja aivot osa 2: Työn häiriotekijät kuriin

Tämän viikon teema käsittelee työn häiriötekijöitä ja miten niiltä voi suojautua. Jokainen pystyy nimittäin itse tekemään asialle paljonkin. Aluksi tulee tunnistaa, mitkä tekijät työssä ja työolosuhteissa häiritsevät aivojen optimaalista toimintaa, jotta pystyy poistamaan niitä.

Mieti omaa työtäsi. Mitkä tekijät tunnistat häiriöiksi. Mieti myös, miten saisit näitä tekijöitä kuriin.

Tutustu näihin

1. Heltin aivowebinaari osa 2 – Työn häiriötekijät haltuun

Asiantuntijoina psykologit Kirsi Irrmann ja Jaakko Sahimaa

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Aivowebinaarisarjan toisessa osassa keskitytään työn häiriötekijöiden torjumiseen ja aivojen tietojenkäsittelysysteemin esittellyyn ja sen pullonkauloihin. Jatkuvassa informaatio- ja notifikaatiotulvassa elävä ajatustyöläinen tarvitsee konkreettisia keinoja aivojen suojaamiseen. Mitä jatkuvat häiriötekijät ja keskeytykset saavat aikaan aivoissamme? Miksi ja miten niiltä pitäisi suojautua ja mihin oikeasti pystyy itse vaikuttamaan?

2. Heltin asiantuntijablogi: 5 vinkkiä, joilla suojaat aivosi keskeytyksiltä

Lue täältä.

3. HS-artikkeli: Toimittaja testasi, kuinka monta kertaa työpäivä keskeytyi sähköposteihin ja pikaviesteihin – Aivotutkija tuloksista: ”Auts”

Lue täältä.

4. Kirjavinkki: Minna Huotilainen, Katri Saarikivi: Aivot työssä

Talvella 2018 ilmestynyt teos, jossa kerrotaan maallikko kielellä kuinka aivot toimivat ja miksi ne toimivat niin kuin toimivat. Kirjassa on myös suora yhteys työelämään. Molemmat kirjoittajat ovat arvostettuja aivotutkijoita.

5. Sovellukset aivoergonomisempaan elämään

Checky on iPhone-sovellus, joka kertoo kuinka monta kertaa päivässä avaat kännykkäsi.

DigiDetox on Android-sovellus, joka estää kännykän käyttämisen valituksi ajaksi (muutamaksi tunniksi, päiväksi tai viikoksi) kaikkeen muuhun kuin hätäpuheluihin. Estoa ei voi perua muuten kuin resetoimalla kännykän!