Heltti | 9.4.2018

Työ ja aivot osa 3: Miksi työnaikainen palautuminen on niin tärkeää?

Tämän viikon teema käsittelee työn aikaista palautumista ja sen merkitystä työtehon sekä jaksamisen kannalta. Palautuminen on yksi viime vuosien puhutuimmista teemoista, koska se tuntuu olevan kaikista haastavin hyvinvoinnin aihealue monelle ajatustyöläiselle. Nykyelämä sykkii 24/7, minkä vuoksi aivojen laittaminen off-asentoon on monelle haastavaa. Ei millään malttaisi…

Tutustu näihin

1. Heltin aivowebinaari osa 3 – Palautuminen työpäivän aikana

Asiantuntijoina aivoravitsemuksen asiantuntija, Heltin ravitsemusterapeutti Marita Ukkola ja aivotutkimuksen tohtori, Aivokunto Oy:n Ville Ojanen.

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Surraako päässä? Mitä aivoille tapahtuu jatkuvassa ylirasitustilassa? Kolmannessa aivowebinaarissa saat konkreettisia vinkkejä aivojen palautumisen edistämiseen, mm. itsetuntemuksen kehittämisen kautta. Samalla opit, miten autat aivojasi palautumaan aivoja voitelevalla ravitsemuksella.

2. Heltin rentowebinaari osa 2 – Rentoutumisen jalo taito

Asiantuntijoina Heltin fysioterapeutti Katri Alitupa ja psykologi Jaakko Sahimaa

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Rentoutuminen ja etenkin kehon rentouttaminen ei aina ole helppoa, mutta se on opettelemisen arvoinen taito. Tässä webinaarissa perehdytään rentoutumisen maailmaan ja opitaan mitä hyvää se saa aikaan niin kehossa kuin mielessämmekin. Saat vinkkejä rentoutumiskeinoihin ja pääset kokeilemaan kehon rentouttamista aktiivisen rentoutusharjoituksen kautta.

3. Heltin asiantuntijablogi: ”Mä palaudun sit lomalla”

Lue täältä.

4. Kirjavinkki: Aki Hintsa, Oskari Saari: Voittamisen anatomia

Jo edesmenneen formulalääkäri Aki Hintsan viihdyttävä kirja kokonaishyvinvoinnista ja coresta. Kirjassa käsitellään työelämään soveltuvalla tavalla myös palautumista. Sekä huippujohtajat että formulakuskit käyttävät ison osan ajastaan palautumiseen ja sen optimaaliseen varmistamiseen.

5. Sovellus työnaikaiseen palautumiseen

Walkinfinland –app vie sinut hetkeksi metsään kesken työpäivän ja tauottaa työtä juuri sopivasti yhdistäen visuaalisen ja auditiivisen äänimaailman sinua rentouttamaan. Perustuu mindfullnessin ja luontopsykologian oppeihin.