Ajatustyö

Henna Ojala | 8.2.2022

Kutsu | Tiedotustilaisuus 10.2.2022: Ajatustyön mielenterveysdata – trendit, havainnot, ilmiöt

Mielenhuolto pitäisi nykymaailmassa kuulua kaikille. Mutta mikä on ajatustyöntekijöiden mielen hyvinvoinnin tila sairaspoissaolojen valossa? Millaisia syitä mielenterveyspoissaolojen taustalta löytyy? Millaisia ilmiöitä ja trendejä nousi esiin? Mikä on työnantajan rooli ajatustyöläisen tärkeimmin työkalun – mielen – tukemisessa? Onko työnantajalla tarpeeksi tietoa ja työkaluja työntekijöiden kokonaisvaltaisen mielen hyvinvoinnin tukemiseen? Näitä asioita käsittelemme tiedotustilaisuudessa torstaina 10.2.2022 kello 8.30-9.15.

Reilu vuosi sitten avasimme ajatustyöntekijöiden sairauspoissaolojen syitä ja kerroimme, että vuonna 2020 psyykkisistä syistä kirjattuja poissaoloja oli fyysisiä enemmän. Koko viime vuoden ajan epävarma ja vaihteleva korona-arki jatkui. Ajatustyöläiset ovat olleet se suuri joukko, jotka ovat työskennelleet pääsääntöisesti etänä – toisinaan hybridinä – jo kahden vuoden ajan.

Heltin työterveydessä ja erilaisissa organisaatiota ja johtamista tukevissa palveluissa korona-ajan ajatustyö sekä sen johtaminen ovat nostaneet esiin erilaisia ilmiöitä. Ajatustyön mielenterveysdataa, trendejä, havaintoja ja ilmiötä käsittelevä tiedotustilaisuus  torstaina 10.2.2022 kello 8.30-9.15.

Tilaisuutta voit seurata suorana YouTubesta tai LinkedIn Liven kautta. LinkedIn:ssä voit myös osallistua keskusteluun.

Mikäli haluat datapaketin sekä tilaisuudesta tallenteen sähköpostiisi, ennakkotilaa se alla olevasta linkistä:

Ennakkotilaa tallenne ja materiaalit

–––––––––––––––

Tilaisuuden agenda:

8.30 Tilaisuuden avaus, Timo Lappi
8.35 Ajatustyön mielenterveysdata: Trendit, havainnot ja ilmiöt, Anna-Mari Lahtinen
8.45 Työnantajan sosiaalinen vastuu: Yksilöiden lisäksi on huollettava myös organisaatiota, Laura Kauppinen, Citec
8.55 Mielenhuolto kuuluu kaikille – Mindy-palvelu huoltaa yksilöä ja yhteisöä, Kaisa Mikkola
9.05 Keskustelua ja kysymyksiä
9.15 Tilaisuus päättyy

Henna Ojala

Henna Ojala: Olen strategisen, mieleenpainuvan työntekijäkokemuksen ja asiakaskokemuksen rakentamisen puolestapuhuja. Uskon, että hyvinvointi työelämässä muodostuu pienistä arjen teoista, empatiasta ja inhimillisistä kohtaamisista. Toimin Heltissä markkinoinnin ja viestinnän parissa, jossa kuuntelen ja havainnoin herkällä korvalla asiakkaiden, jäsenten, helttiäisten ja sidosryhmien ajatuksia tulevaisuuden työelämästä ja ajatustyöläisten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.