Ajatustyö

Timo Lappi | 2.11.2017

Johtajan kapasiteetti -seminaari: Jos kaadut maahan, nouse ylös

”Jos kaadut maahan, nouse ylös”, toteaa vanha kiinalainen sananlasku. Tämä teema puhutti Heltin keskiviikkona 1.11.2017 järjestämässä ensimmäisessä Johtajan Kapasiteetti –aamussa. Keskustelimme johtajien resilienssistä eli selviytymiskyvystä vaikeissa paikoissa.

Väsymys on pysyvää. Unet ovat huonoja. Olen ollut koko syksyn äärirajoilla.

Aiempi Suomen pääministeri ja nykyinen Euroopan Investointipankin EIB:n varapääjohtaja Alexander Stubb kertoi, miltä työelämän vaikeimmat hetket ovat tuntuneet ja miten niistä on selvitty. Stubb on kirjoittanut näistä tunnelmista kirjassaan Alex mm. seuraavaa: ”Väsymys on pysyvää. Unet ovat huonoja. Olen ollut koko syksyn äärirajoilla”.

Heltin työterveyspsykologi Heli Rautjärvi jatkoi resilienssin teemoista, eli omien voimavarojen rajallisuuden tunnistamisesta, halusta ja uskosta omaan selviytymiseen sekä kyvystä ponnahtaa takaisin vastoinkäymisistä.

Työterveyslääkäri Tuomas Niemelä jatkoi siitä, mistä voi huomata, jos johtajan resilienssi on pettämässä. Tuomaksen kolme pointtia kaikkien seurattavaksi ovat sydän, mieli ja vatsa.

Meillä jokaisella on itse päävastuu omasta hyvinvoinnistamme, resilienssistämme ja jaksamisestamme, mutta myös työpaikkamme voivat auttaa meitä. Heltin hyvinvointivalmentaja Jari Puranen on kerryttänyt paljon kokemusta ihmisten suorituskyvyn eli kapasiteetin ylläpitämiseen tähtäävistä valmennuksista ja ollut mukana kirjoittamassa aiheesta myös Kapasiteetti-nimisen kirjan. Jari valotti osallistujille Heltin Kapasiteetti-ajattelua, minkä jälkeen PwC:n HR-johtaja Leena Tiensuu kertoi konkreettisin esimerkein, miten PwC on lähtenyt aktiivisesti tukemaan henkilöstönsä hyvinvointia.

Olemme päättäneet käynnistää yritysjohtajien Kapasiteetti-verkoston.

Resilienssiin kuuluu myös uskallus ja taito hakea apua. Heltissä haluamme omalta osaltamme auttaa ajatustyöläisiä huolehtimaan kapasiteetistaan ja olemme päättäneet käynnistää yritysjohtajien Kapasiteetti-verkoston.

Kokoamme Kapasiteetti-verkostoomme samanlaisissa tehtävissä olevia yritysjohtajia muutaman kerran vuodessa keskustelemaan ajankohtaisista työn tuottavuuteen, suorituskykyyn, kapasiteettiin, hyvinvointiin, terveyteen ja resilienssiin liittyvistä teemoista.

Olisitko sinä kiinnostunut osallistumaan Heltin Kapasiteetti-verkostoon ja näihin keskusteluihin?

Otathan yhteyden minuun, niin jutellaan lisää: timo.lappi@heltti.fi

 

Timo Lappi

Timo Lappi: Tehtäväni on pitää huoli siitä, että Heltin palvelut vastaavat asiakasyritystemme ja jäsentemme tarpeita. Parhaat fiilikset saan siitä, kun onnistumme tuomaan toimialalle uusia parempia käytäntöjä. Tavoitteenani on, että Heltti tuo lisää terveitä elinvuosia ja hyvinvointia puolelle miljoonalle ihmiselle ja tarjoaa työntekijöilleen - helttiäisille - toimialamme parhaan työpaikan. Pyrin elämään myös vapaa-ajalla Heltin oppien mukaisesti, eli minut löytää usein Espoon rantaraitilta juoksemasta tai pyöräilemästä.