Terveys ja hyvinvointi

Heltti | 31.3.2014

Hyvinvointiteknologiat mahdollistavat ennaltaehkäisevän ja proaktiivisen työterveyden

Ajatustyöläisten työterveyspalveluihin keskittynyt Heltti ja hyvinvointiteknologiaa kehittävä Wellmo ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa uudenlaisen toimintamallin ajatustyöläisten työterveyden ja hyvinvoinnin tukemisessa.

Kuinka sinä voit? Tämä on kysymys, jota kysytään työterveydessä päivittäin. PeWellmo-293x300rinteisessä työterveydessä hyvinvoinnin mittaamiseen käytetään menetelmiä, joita osaavat tuottaa ja analysoida vain terveydenhuollon koulutuksen saaneet ja joita voidaan toteuttaa ainoastaan lääkärikeskuksissa.

Kuitenkin monet meistä mittaavat omaa hyvinvointiaan päivittäin. Meillä on omaan hyvinvointiimme liittyviä tavoitteita ja haasteita, joiden saavuttamista seuraamme omalla mittarillamme. Omien elintapojen ja arvojen seuraaminen auttaa ymmärtämään omaa hyvinvointia, ja tekemään parempia valintoja arjessa.

Tämä data on äärimmäisen arvokasta myös työterveyden ammattilaisille, koska sillä päästään kiinni ihmisen arjen elämään ja hyvinvointiin vaikuttaviin valintoihin. Se auttaa kohdistamaan työterveyden toimenpiteitä oikea-aikaisesti, oikeille henkilöille ja tekemään hoidon kannalta oikeita ratkaisuja.

Wellmo on monipuolinen hyvinvoinnin päiväkirja, jonka avulla jokainen voi tavoitella parempaa oloa. Wellmolla voi seurata omia hyvinvointi- ja terveysarvojaan, asettaa tavoitteita niihin liittyen ja jakaa hyvinvointidatan oman terveysvalmentajan kanssa. Wellmoon voi myös linkittää erilaisia digitaalisia mittalaitteita.

”Wellmosta saamme kumppanin, jonka intressi on täsmälleen sama kuin meidän: Mahdollistaa jokaiselle jäsenelle hyvinvointia lisäävä arki!”: kertoo Heltin palvelujohtaja Tanja Lappi.

Wellmon toimitusjohtaja Jaakko Olkkonen lisää tähän: ”Heltti on aidosti moderni työterveys, sillä he hyödyntävät jäsentensä itse tuottamaa hyvinvointidataa päätöksenteossaan ja pystyvät tiedon avulla tarjoamaan jäsenilleen entistä personoidumpaa palvelua.”

Yhdessä Heltti ja Wellmo muodostavat ratkaisun, jonka avulla jokainen Heltin jäsen voi päästä hyvinvoinnin tavoitteisiinsa ja varmistaa parhaan mahdollisen tuen matkan varrelle. Wellmon avulla kerätyt hyvinvointitiedot ovat työterveyden käytössä ja mahdollistamassa laadukkaan työterveyden.

Diagonal on valinnut Heltin työterveyspalvelut omalle henkilöstölleen. Diagonalin toimitusjohtaja Jaakko Wäänänen kertoo valinnan olleen helppo. Heltti edustaa juuri sellaista ajattelutapaa ja toimintakulttuuria, joka sopii yhteen meidän arvojemme kanssa – olemme molemmat alallamme edelläkävijöitä. ”Porukkamme saa Heltin ammattilaisilta laadukkaan sairaudenhoidon, mutta vielä merkityksellisempänä koen sen että Heltti tukee meitä ihan jokaista hyvinvoinnin asioissa hyödyntäen ajanmukaisia työkaluja”, Jaakko kertoo.

Heltti Oy on moderni työterveyden ja hyvinvoinnin palveluiden tarjoaja, jonka aitona intressinä on auttaa asiakasyritystensä työntekijöitä eli jäseniään voimaan arjessaan paremmin. Jotta jäsenen arjen hyvinvointiin vaikuttaviin valintoihin päästään käsiksi, niistä tulee tehdä näkyviä niin jäsenelle itselleen että työterveyden ammattilaiselle.

Wellmo on kokonaisvaltainen, älypuhelimessa toimiva hyvinvointipalvelu henkilöstön ja koko työyhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi. Wellmon edeltäjä kehitettiin Nokiassa, jossa Wellmon perustaja ja toimitusjohtaja toimi hyvinvointiteknologioiden kehittämiseen keskittyneen yksikön johtajana. Wellmoa kehittää ja markkinoi Mobile Wellness Solutions MWS Oy.

Lisätietoa yhteistyöstä antavat seuraavat henkilöt:

Heltti Oy

Tanja Lappi, palvelujohtaja

tanja.lappi@heltti.fi

p. 040 5217981

www.heltti.fi

Wellmo Mobile Wellness Solutions MWS Oy

Jaakko Olkkonen, toimitusjohtaja

jaakko.olkkonen@wellmo.com

p. 050 482 2161
www.wellmo.com