Webinaarit ja tapahtumat

Heltti | 3.5.2023

HelttiWebinaari: Strateginen ennakointi kilpailukykyä luomassa

Lämpimästi tervetuloa johdolle ja hallitusammattilaisille suunnattuun ’Uudistuminen organisaatioiden elinehtona’ -webinaarisarjamme toiseen osaan perjantaina 2.6. klo 8-9. Webinaarin teemanana tällä kertaa on strateginen ennakointi – mitä se konkreettisesti tarkoittaa ja miten kehittyä siinä edelläkävijäorganisaatioksi.

World Economic Forumin mukaan 75% organisaatioista ei ole valmistautunut toimialansa muutosvauhtiin. Samoin lähes 40% toimitusjohtajista uskoo, että heidän yrityksensä ei ole taloudellisesti elinkelpoinen kymmenen vuoden kuluttua. Pysäyttäviä lukuja. Selvää on, että BANI ja VUCA ovat täällä kanssamme pitkäkestoisesti. Ennakoimattomuus ei ole ohimenevä ilmiö ja nyt tarvitsemme fokusta ja tason nostoa organisaatioiden kyvykkyyksissä reagoida ja luovia jatkuvassa muutoksessa. 

Tule kanssamme löytämään vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: 

  • Miten luoda kilpailuetua epävarmassa  toimintaympäristössä, jossa muutokset ovat nopeita ja tiedon määrä on valtava?
  • Mitä strateginen ennakointi konkreettisesti on?
  • Kuinka eri organisaatiot ovat hyödyntäneet strategista ennakointia kilpailuetunsa vahvistamisessa?
  • Millaisia konkreettisia viitekehyksiä ja työkaluja hyödyntää strategisessa ennakoinnissa?
  • Miten tunnistaa asioita ja tekemisiä, jotka toimivat vielä ihan hyvin, mutta joista tulisi uskaltaa luopua tulevaisuuden kilpailukyvyn varmistamiseksi ?
  • Mitä strateginen ennakointi vaatii johdolta – kuinka johdon tulisi uudistua?

Webinaari-info

Milloin? : Perjantaina 2.6. klo 8:00 – 9:00
Missä?: LinkedIn webinaarina

Tutustu webinaarivieraisiin:

Aamustudiossa vieraanamme Lindströmin strategia- ja vastuullisuusjohtaja Kati Pallasaho ja Silo AI:n hallituksen puheenjohtaja ja Aalto yliopiston työelämäprofessori Tero Ojanperä. 

Kati Pallasho on 175-vuotiaan tekstiili- ja kiertotalousyrityksen Lindströmin strategia- ja vastuullisuusjohtaja ja konsernin johtoryhmän jäsen. Kati vastaa Lindströmin ennakointiin perustuvasta ja vastuullisesta strategiatyöstä, tukee organisaatiota toteuttamaan strategiaa ketterästi ja johtaa Lindströmin uudistumista kohti nettonollapäästöjä. Kati toimii myös Arctia Oy:n hallituksen jäsenenä. Ennen siirtymistään Lindströmille Kati työskenteli strategiakonsulttina ja on myös tutkinut alustatalouden ja kestävyysmurrosten vaikutuksia yritysten liiketoimintamalleihin ja innovaatiotoimintaan.

 

Tero Ojanperä yhdistää luovuuden, teknologian ja kansainvälisen liiketoiminnan ainutlaatuisella tavalla. Hän on pohjoismaiden suurimman tekoäly-yrityksen Silo AI:n hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajista sekä Aalto yliopiston työelämäprofessori. Tero on entinen Nokian teknologiajohtaja ja johtokunna jäsen. Hän on ollut kirjoittamassa kirjat Platform Strategy ja juuri ilmestyneen Vihaan Myyyntiä: myynnin myytit ja modernit mahdollisuudet.

 


Katso myös ’Uudistuminen organisaatioiden elinehtona’ -webinaarisarjamme ensimmäinen osa: Tarinoita integraatioista