Lehdistötiedotteet

Heltti | 28.9.2017

Heltti sai lisärahoituksen, uuden hallituksen ja luopui esimiehistä

Heltin uudessa pallomeriorganisaatioksi kutsutussa mallissa ei ole esimiehiä vaan itseohjautuvia tiimejä. Mallin avulla Heltti aikoo kasvaa maailman parhaimmaksi terveyspalveluyritykseksi.

Heltti on saanut 440 000 euron lisärahoituksen erityisesti digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen. Osakeannin jälkeen Heltillä on yhteensä 43 osakkeenomistajaa, joista 33 on yrityksen työntekijöitä eli helttiäisiä. Rahoituskierroksen pääsijoittajana toimi Risto Siilasmaan sijoitusyhtiö First Fellow Partners. Uutisesta kertoivat ensimmäisinä Kauppalehti ja Iltalehti.

Terveysasioinnista jopa 76 % tapahtuu etänä ilman että työpaikalta tai kotoa tarvitsee poistua.

Jo nyt ajatustyötä tekevien Heltin jäsenten terveysasioinnista ennätykselliset 76 % tapahtuu etänä ilman että työpaikalta tai kotoa tarvitsee poistua. Alentunut kynnys yhteydenpitoon on lisäksi moninkertaistanut kommunikaation työterveyden ja sen palveluiden käyttäjien välillä.

Rahoituskierroksen turvin Heltti tuo jäsentensä ulottuville uusia hyvinvoinnin sisältöjä, ohjelmia ja kumppanuusetuja siten, että työterveyspalvelut näkyvät konkreettisesti myös terveiden Heltin jäsenten arjessa.

Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula nousi Heltin uuteen hallitukseen.

Heltin tuoreen hallituksen puheenjohtajana toimii Pivot5:n toimitusjohtaja Kaj Hagros, joka tunnetaan piinkovana yritysjohtajana ja luotettavana startupien sparraajana. Nuorten kasvuyritysten maailmaa hallitukseen tuo Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula. Teknologiakentän ja nopeasti kasvavien yritysten näkökulmaa edustaa First Fellow Partnersin toimitusjohtaja Kim Groop ja asiakas- ja yritysjohdon tarpeita Nokia-taustainen hallitusammattilainen Pertti Korhonen. Terveyspalvelualan asiantuntemusta mukaan tuo Heltin Tanja Lappi.

Ajatustyöläisten terveydenhuolto kehittyy harppauksin teknologioiden ja työtapojen murroksessa.

”Olen aina pyrkinyt kokoamaan hallituksiin monipuolisen ja monimuotoisen joukon, ja nyt siinä onnistuttiin oikein kunnolla. Uskon, että toimiva johto saa strategiatyölleen parhaan sparrauspiirin porukasta, jolla on täysin erilaisia kokemuspiirejä, mutta silti vahva ote kasvuyhtiön johtamiseen. Ajatustyöläisten terveydenhuollon ja hyvinvoinnin kenttä tulee kehittymään harppauksin työtapojen ja teknologioiden nopeassa kehityksessä. Löysimme nyt hallitukseen laskentatehoa ja luovaa ajattelua, jota ei rajoita sote-kentän luutuneet oletukset”, toteaa hallituksen puheenjohtaja, työterveyden ravistelija Kaj Hagros.

Heltti on jatkanut nopeaa orgaanista kasvuaan. Asiakasyrityksiä on jo noin 400 ja niillä on yhteensä noin 6 000 työntekijää eli Heltin jäsentä. Työntekijöitä eli helttiäisiä Heltissä on 44. Heltin liikevaihtoennuste vuodelle 2017 on 2,7 miljoonaa euroa (liikevaihto oli 1,2 miljoonaa vuonna 2016).

Kutsumme uutta organisaatiotamme pallomeriorganisaatioksi.

“Olemme kasvua varten muokkaamassa organisaatiota TEAL-mallin mukaiseksi hollantilainen hoivayritys Buurtzorg inspiraationa. Kutsumme uutta organisaatiomallia pallomeriorganisaatioksi. Perinteisestihän terveysala on hyvin hierarkkinen. Heltin pallomeriorganisaatiossa ei ole esimiehiä vaan itseohjautuvia tiimejä, joilla on kaikki valta tehdä itseä koskevia päätöksiä. Heltissä ei ole kiinteitä rooleja, titteleitä, eikä pönöttämistä vaan erilaisia tehtäviä, joita tekevät tehtäviin parhaiten soveltuvat helttiäiset. Heltin tavoite on luoda jäsenilleen lisää terveitä elinvuosia ja maailman parhaan työpaikan terveyspalvelualalla”, sanoo Heltin toimitusjohtaja, työterveyden ravistelija Timo Lappi.

 

Kiinnostaako sinua uuden ajan työterveys?  Laita meille rohkeasti viestiä alla olevalla lomakkeella.