Lehdistötiedotteet

Heltti | 31.8.2016

Heltti ja Orton aloittavat yhteistyön

Heltti aloittaa tuki- ja liikuntaelinsairauksien, kivunhoidon sekä kuntoutuksen uranuurtajan Ortonin  kanssa laajan yhteistyön 1.9.2016. Heltti avaa Orton Terveyspuistoon Helsingin Ruskeasuolle uuden työterveysaseman ja Orton tarjoaa Heltin työterveysasiakkaille muun muassa erikoislääkäri-, laboratorio- ja fysioterapiapalveluita.

“Lähtöasetelma on herkullinen, sillä Heltin ja Ortonin ydinpalvelut täydentävät toisiaan, emmekä ole kilpailijoita. Heltin moderni työterveyshuolto ja Ortonin maailmanluokan erikoissairaanhoito ovat hyvä yhdistelmä ylläpitämään ja kehittämään suomalaisten työkykyä. Haluamme kummatkin pitää ihmiset töissä ja terveenä”, Ortonin lääketieteellinen johtaja Heikki Hurri sanoo.

Sen lisäksi, että Heltti ja Orton alkavat tarjota palveluitaan yhdessä, Orton hankkii jatkossa työterveyspalvelut omille 210 työntekijälleen Heltistä. Yhdessä on helpompi kehittää uutta, kun kummankin yrityksen toimintatavat tulevat läheisesti tutuksi käytännön kautta.

“Heltin työterveyden jäsenillä, kuten asiakasyritystemme työntekijöitä kutsumme, on jatkossa käytössä Heltin oman terveystiimin lisäksi Ortonin ammattilaisten tietotaito useilta erikoisaloilta sekä pitkä kokemus työkyvyn arvioinnista ja kuntoutuksesta”, Heltin lääketieteellinen johtaja Jukka Pitkänen sanoo.

Kahden kulttuurin kohtaaminen

Orton on perinteikäs, 1940-luvulta asti toiminut tienraivaaja, joka on tehnyt Suomen ensimmäisen tekonivelleikkauksen ja tähystysleikkauksen sekä vahvasti vaikuttanut fysio- ja toimintaterapian kehittymiseen maassamme.

Heltti on puolestaan terveysalalla tuore tekijä, joka on kääntänyt perinteisen työterveyden päälaelleen kiinteällä kuukausimaksulla ja digitaalisilla terveyspalveluilla, jolloin ennaltaehkäisevään ja valmentavaan työterveydenhuoltoon pystytään keskittymään paremmin.

“Orton on myös koulutussairaala ja teemme paljon tutkimusta. Heltin työterveysammattilaiset pursuavat tutkimusaiheita, joten lyömme tässä viisaat päämme yhteen. Heltti on osoittanut kykynsä modernien digipalveluiden kehittäjänä, mistä vanhalla ja kunniakkaalla Ortonilla on puolestaan opittavaa. Tässä on otollinen maaperä uusille innovaatioille”, Heikki Hurri sanoo.   

I think this is the beginning of a beautiful friendship.”