Lehdistötiedotteet

Heltti | 25.11.2021

Heltti ja Venner yhteistyöhön – konkreettisia keinoja parantaa mielen hyvinvointia ja arjen hallintaa ravinnon avulla

Viimeisimmän THL:n valtakunnallisen tutkimuksen mukaan aikuisten ruokatottumukset ja ravintoaineiden saanti eivät monelta osin ole ravitsemussuositusten mukaisia. Kasviksia, hedelmiä ja marjoja syödään liian vähän; punaista ja prosessoitua lihaa taas liian paljon. 20% aikuisista saa ruoasta liian vähän tiettyjä vitamiineja. Miesten ja naisten ruokavaliot eroavat yhä enemmän toisistaan.

Lisäksi etätyöaika TTL:n kyselyn mukaan on osalla lisännyt ravinnon, painonhallinnan ja liikunnan haasteita. Tämä on näkynyt myös Heltin ajatustyöläisiin erikoistuneessa työterveydessä lisääntyneinä painonhallintaan ja vatsaoireisiin liittyvinä yhteydenottoina.

Ravinnolla on myös monentasoisia vaikutuksia mielen hyvinvointiin, arjen hallintaan sekä arjessa jaksamiseen. Yksinkertaiset ruuanlaiton rutiinit ovat keinoja pysyä arjessa, silloin kun ahdistaa tai masentaa.

Vaikuttavat yhteistyön muodot

1. Nuoret ja nuoret aikuiset, mielenterveys, arjen ruuanlaiton rutiinit ja terveellinen ravinto

Tilannekuva: Nuoret ja nuoret aikuiset viettävät tunteja päivästään digitaalisessa maailmassa pelaten ja erilaisissa yhteisöissä. Moni kärsii yksinäisyydestä. Erityisesti nuoret aikuisia miehet ovat riskiryhmässä mielenterveyden häiriöiden ja epäterveellisen ravinnon suhteen.

Ratkaisu: Heltin mielenterveyskanava Willfeel tavoittaa Twitchissä yli 20,000 nuorta pelaavaa aikuista, joista 90% miehiä. Venner ja Helttiin kuuluva Suomen suurin mielenterveyden yhteisö ja -media Willfeel tarjoavat avoimia mielenterveysteemaisia Vegennys-kokkausstriimejä kymmenille tuhansille eri ikäisille ihmisille mm. pelistriimausalusta Twitchissä.

“Striimit ovat monille paikkoja tulla lievittää yksinäisyyttä ja keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista. Mielenterveys- ja ravintoteemainen kokkailustriimi innostaa tekemään kotona terveellistä ruokaa ja saada vinkkejä miten nopeasti ja helposti voi kokata – sekä keskustella mielenterveydestä.”, kertoo TikTokista tuttu ja Twitchissä Willfeel-kanavalla striimaava psykoterapeutti Ville Merinen.

“Kaikki ohjeemme ovat edullisia ja helppoja. Tarjoamme ennen striimiä ostoslistan, jotta kaupasta voi hakea täysin samat tarvikkeet kuin kokkausstriimissäkin on. Kokkausstriimi on yhteisöllinen tapa myös lievittää yksinäisyyttä.” jatkaa Vennerin perustaja Tuulia Järvinen.

 

2. Etä- ja hybridityöarkea elävien ajatustyöläisten arjen hallinta sekä mielen ja kehon hyvinvointi

Tilannekuva: Etätyö ja hybridityö ovat tulleet jäädäkseen. Samalla kuitenkin säännöllisestä ruokailurytmistä ja työpäivän aikaisten ruokien laadusta kiinni pitäminen ovat monien haasteena. Heltin ajatustyöläisiin erikoistuneen työterveyden asiantuntijoille tunnistavat haasteen – painonhallintaan liittyvät haasteet ovat lisääntyneet yhteydenotoissa.

Ratkaisu: Avoimien mielenterveys- ja Vegennys-kokkaustriimien lisäksi Heltti tarjoaa kaikille työterveyden asiakkailleen ja jäsenilleen Vennerin reseptiikkaa ja vinkkejä mielen, kehon ja aivojen toiminnan kannalta hyvään ravintoon.

 

Vegentäminen yhdessä lisää mielen paremminvointia

“Kumppanimme Greenstep haastoi meidät mukaan Vegentämään ja otimme tietenkin haasteen vastaan, sillä ajatus Vegentämisen taustalla vastaa omia arvojamme ja tukee tavoitettamme – löytää konkreettisia keinoja satojen tuhansien ihmisten mielen paremminvointiin.”, kertoo Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

“Ruokavaliolla on vahva vaikutus kokonaisvaltaiseen paremminvointiin, ja toivomme että tulevaisuudessa sen mahdollisuuksiin havahdutaan yhä voimakkaammin myös työyhteisöissä. Tästä tarpeesta syntyi “Vaikuta vegentämällä”-projekti. Sen avulla haluamme tukea organisaatioita kohti vegeämpää maailmaa, samalla kun mahdollistamme terveellisempää ruokavaliota myös apua tarvitseville perheille missiomme mukaisesti.”, kertoo Vennerin perustaja Tuulia Järvinen.

”Yhteistyö Heltin kanssa on meille hyvin mieluinen – jaamme paljon samoja arvoja sekä halun edistää hyvinvointia konkreettisesti vaikuttavin keinoin. Heltin mielenterveyskanavan Willfeelin kautta terveyttä tukevan ruokavalion sanoma tavoittaa merkittävän määrän ihmisiä, ja siitä on upea jatkaa yhteistyötä ja vegentämällä vaikuttamista myös keväällä, kun julkaisemme aiheesta myös kirjan”Tuulia jatkaa.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Lisätietoja:

 

Venner on yhteiskunnallinen ruokakasvatusyritys, joka on olemassa jotta ravitseva ruoka kuuluisi kaikille yhteiskunnassamme. Vennerin kautta kuka tahansa voi auttaa vähävaraista perhettä terveellisen ruoka-avun avulla, tai inspiroitua itse kokkailemaan ja vaikuttamaan vegentämällä! Jokainen yrityksen tuote mahdollistaa aina parempaa ravitsemusta koko yhteiskuntaamme. Vennerin terveellisen ruoan, uusien taitojen ja auttamisen mahdollistava malli on palkittu ratkaisu luoda hyvinvointia juuri sinne missä sitä tarvitaan. Lue lisää: venner.fi

Heltti on ajatustyöläisten ja ajatustyöorganisaatioiden elinvoimaisuuteen erikoistunut yhtiö, johon kuuluu Heltin organisaatiokehittämisen, johtamisen sekä työterveyden palveluiden lisäksi myös Shortum lyhytterapiatalo ja Suomen suurin mielenterveysmedia ja -yhteisö Willfeel. Heltin asiakkaita ovat yritykset, jotka haluavat kehittää organisaationsa ja ajatustyöläistensä elinvoimaisuutta. Lisäksi omasta mielen paremminvoinnistaan kiinnostuneet ajatustyöläiset käyttävät Heltin palveluita kuluttajina. Heltti ja Shortum myös jatkokouluttavat ajatustyöläisten mielen, hyvinvoinnin ja jaksamisen parissa työskenteleviä mielenterveyden osaajia.

Kaikki Heltin liiketoiminnan kehittämisen, mielen hyvinvoinnin, työterveyden ja työkykyjohtamisen asiantuntijat ovat erikoistuneet ajatustyön johtamiseen, työn murrokseen sekä ajatustyöläisten hyvinvoinnin tukemiseen. Heltti on suunnannäyttäjä ja edelläkävijä ajatustyötä koskevissa palveluissa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Heltin palveluiden avulla johtajat, HR, esihenkilöt ja ajatustyöläiset voivat paremmin ja ovat tuottavampia – organisaatioina ja yksilöinä.Lue lisää: heltti.fi  ja shortum.fi  sekä willfeel.fi