Ajatustyö

Heltti | 10.6.2021

Heltti ja Shortum yhdistyvät – Ajatustyöläisten voimalaitos

LEHDISTÖTIEDOTE

Työterveysalaa kiinteähintaisilla ja ennaltaehkäisevillä palveluilla sekä etäpalveluilla ravistellut ajatustyöläisten työterveysyhtiö Heltti Oy ja työelämän terapiapalveluita tarjoava Shortum Oy yhdistyvät. Nämä kasvuyritykset ovat sopineet, että Heltti ostaa Shortumin osakevaihdolla, jossa Shortumin osakkeenomistajat tulevat Heltin osakkeenomistajiksi.

Heltti ja Shortum muodostavat yhdessä ajatustyöläisten voimalaitoksen, joka tarjoaa työterveyspalvelut, psyykkisen tuen ja hyvinvoinnin palvelut yrityksille sekä terapia- ja hyvinvointipalvelut myös yksityishenkilöille.

“Heltin ja Shortumin yhdistyessä syntyy uudenlainen terveyspalveluyritys. Asiantuntija ajatustyöläisten työterveydessä, hyvinvoinnissa, jaksamisessa ja mielenterveydessä. Vahvistamme yhdistymisellä nopeaa kasvua, joka vie meitä unelmaamme kohti. Kohti onnellisempia, paremminvoivia, terveempiä ja tuottavampia ajatustyöläisiä” visioi Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

Osapuolten tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi ajatustyöyritysten johtamiseen ja organisaation kehittämiseen sekä ajatustyöläisten henkiseen hyvinvointiin ja työterveyteen keskittyneeksi yritykseksi.

”Shortumin ajatusjohtajuus lyhytterapioissa, muutostyöskentelyssä ja johtamisen kehittämisessä auttavat meitä palvelemaan jo nyt liki 1.000 asiakasyritystämme ja 15.000 jäsentämme entistä paremmin, kun voimme tarjota asiakasyrityksillemme jatkossa myös lyhytterapiat saman katon alta. Uskomme myös, että vastuulliset ja tulevaisuudenkestävyyttä rakentavat työnantajat sekä työyhteisöt kokevat palvelumme houkutteleviksi.”, toteaa Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

Heltti ja Shortum

”Yhdistymällä Heltin kanssa disruptoimme terapiapalvelut. Meidän mielestämme terapiaan pitää päästä viikossa. Panostamalla lyhytterapiaan madallamme kynnystä päästä terapiaan ja mahdollistamme useampien ihmisten pääsyn terapiapalveluihin helpommin ja nopeammin. Luomme pohjan entistä vaikuttavammille terapiapalveluille ihmisten hyvinvoinnin tueksi ja onnistumme tarjoamaan hyvin mielenkiintoisen ja vaihtelevan toimenkuvan nopeasti kasvavalle terapeuttikunnallemme”, sanoo Shortumin toimitusjohtaja Katri Kanninen.

“Terapeuteista on lisäksi suuri vaje, ja muuttuva työelämä edellyttää myös työterveyden parissa työskenteleviltä ammattilaisilta uusia taitoja. Shortumin asiantuntijat ovat Suomen parhaita lyhytterapian kouluttajia. Yhdistyessämme pystymme konkreettisesti vaikuttamaan terapeuttipulaan. Koulutamme työterveyshenkilöstöllemme lyhytterapian menetelmiä, joiden avulla heillä on erinomaiset taidot tunnistaa ajatustyöläisen henkiseen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä”, lisää Timo Lappi.

Heltin ja Shortumin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2021 on yli 10 miljoonaa euroa. Yhdistyvässä yhtiössä työskentelee 120 terveyden ammattilaista pitäen huolta liki 1.000 yrityksen työterveydestä ja 15.000 ihmisen terveydestä 8 kaupungissa sijaitsevissa toimipisteissä ja valtakunnallisilla etäpalveluilla. Heltti on avainhenkilöidensä ja kasvollisten suomalaisten sijoittajien omistama. Suurimpia omistajia ovat mm. Timo Lappi, Katri Kanninen, Tanja Lappi sekä Pauligin suvun ja Risto Siilasmaan sijoitusyhtiöt.

Katso lisää Katrin, Timon sekä Heltin ja Shortumin asiantuntijoiden ajatuksia työelämän murroksesta, yritysten yhdistymisestä sekä tulevaisuuden työelämästä: “Pandemian neljäs aalto uhkaa – rokote ei suojaa päätä” -julkistamistilaisuuden tallenne.

Lisätiedot:

Katri Kanninen, toimitusjohtaja, perustajaosakas, Shortum Oy
katri.kanninen@shortum.fi, puh. 040 741 7795

Timo Lappi, toimitusjohtaja, perustajaosakas, Heltti Oy
timo.lappi@heltti.fi, puh. 040 756 7809

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing