Lehdistötiedotteet

Heltti | 30.6.2020

Heltti ja Kalliola-konserni yhteistyöhön työterveyspalveluissa

Heltti Oy ja Kalliola Oy ovat sopineet Kalliolan työterveyden liiketoimintasiirrosta, joka tapahtuu 1.7.2020. Tämä tarkoittaa sitä, että Kalliolan työterveyden asiakkaat – mukaan lukien Kalliolan oma henkilökunta – siirtyvät tuolloin Heltin vastuulle.

”Heltti on toimija, joka jakaa Kalliolan kanssa samankaltaisen arvopohjan. He ovat erikoistuneet ajatustyötä tekevien ihmisten hoitamiseen ja tekevät työtään sydämellä – kuten meidänkin ammattilaisemme ovat tehneet”, kertoo Kalliolan liiketoimintajohtaja Minja Pohjola.

Kalliolan luopuminen työterveyspalveluista liittyy Pohjolan mukaan yrityksen uuteen strategiaan.

”Saimme juuri ennen kesälomia valmiiksi Kalliolan uuden, vahvasti kasvuun tähtäävän strategiamme. Päätimme keskittyä jatkossa lastensuojelu-, päihde- ja asumispalveluihin entistä tiiviimmin. Näin ollen meille syntyi luonteva tila tehdä tämä päätös ja Heltin kanssa neuvottelut sujuivat nopeasti sekä luontevasti”, Pohjola lisää.

Vuonna 2013 perustettu Heltti on kasvattanut viime vuosina liiketoimintaansa merkittävästi. Tällä hetkellä yritys vastaa noin 12 000 ihmisen työterveyspalveluista pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Turussa ja Jyväskylässä.

Heltin liiketoiminta-ajatus perustuu siihen, että työterveydessä keskitytään pitämään ihmisiä terveinä eikä vain hoitamaan sairaita. Lisäksi Heltissä on haluttu kehittää perinteistä työterveyshuoltojärjestelmää vastaamaan tämän päivän ajatustyöläisen tarpeita: mielenterveysongelmat, uupumus ja burnout ovat suurin syy sairauspäivärahoille.

”Olemme todella iloisia, että saamme Kalliolan kaltaisen uuden asiakkaan liiketoimintasiirron myötä. Ajatuksemme työterveydestä ja sen kehittämisestä ovat todella yhteneväiset. Kalliolassa työskentelee myös paljon sosiaali- ja terveysalan ajatustyöläisiä, joten pääsemme yhdessä kehittämään palveluitamme”, sanoo Heltin myynnistä vastaava Juha Nieminen.

Lisätiedot:

Heltti Oy, Juha Nieminen, p. 040 864 1474
Kalliola-konserni, Minja Pohjola, p. 040 594 7770


Kalliola-konserni on yhteiskunnallinen toimija, joka tekee työtään rakkaudesta hyvään elämään, hyvään arkeen. Kalliola on hyvän tekijä, joka rakentaa yhdenvertaista yhteiskuntaa. Tarjoamme toimintaa ja palveluita yksilön ja yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi.Yli sata vuotta toiminut Kalliola on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Konserni koostuu Kalliolan Setlementti ry:stä ja sen omistamasta Kalliola oy:stä. Kalliolassa työskentelee noin 200 vakituista työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 13 miljoonaa euroa. – kalliolantyoterveys.fi

Heltti on 100% suomalainen vuonna 2013 perustettu kiinteällä kuukausihinnoittelulla työterveyspalveluita tarjoava yritys, joka vastaa noin 12 000 ihmisen työterveyshuollosta pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Turussa ja Jyväskylässä. Heltti on erikoistunut ajatustyötä tekevien työntekijöiden hoitamiseen ja panostaa ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Keskimäärin 76 % työterveysasioista hoidetaan Heltissä etänä älyteknologiaa hyödyntäen. Heltin liikevaihto oli vuonna 2019 5,3 miljoonaa euroa, ja on Euroopan nopeimmin kasvava terveyspalveluyritys, jonka vuotuinen kasvu vuosina 2013-2018 on ollut 91,3 %. – heltti.fi